Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o rady a o sdílení zkušeností.
Po zavedení NT Jaydess mě 14 dní bolelo břicho jako při menstruaci. Měla jsem takový hnědý výtok s trochou krve. Pořád jsem si myslela, že je to po zavedení normální, ale když už se bolest nedala snést, šla jsem k Dr a ten mi řekl, že mám zánět. Dal mi dvoje ATB a za 3 dny mám přijít na kontrolu. Pokud se to nezlepší, tak mi tělísko bude muset vyndat.
Je tu někdo, kdo měl podobný problém po zavedení NT? Mám strach, že to s sebou nese nějaké komplikace. Děkuji za odpovědi.
Ahoj, nechci dělat tělísku antireklamu, ale měla jsem ho několik let a nikdy předtím ani potom jsem netrpěla tak šílenými kvasinkovými problémy.
![]()
Když jsem otěhotněla i s tělískem in situ, už jsem se k němu nevrátila, nechala jsem si předepsat nízkosložkovou HA a tělísko nikdy více.
Ahoj, oživuji diskuzi, ač tedy přesně nevím, o jaký zánět se jednalo v případě zakladatelky. Mám krátce zavedeno nehormonální nitroděložní tělísko s mědí. Po prvním měsíci od zavedení se hodně posunulo (neví se proč, ještě jsem nerodila, divné bodavé bolesti v podbřišku jsem měla tak 2 dny ke konci MS, jinak mám jen občasné pobolívání podbřišku, ale ne krvácení mimo cyklus) a po 4 dnech, kdy mi ho lékařka vrátila zpět, se objevil zánět močového měchýře. Myslíte, že by na takový zánět mohlo mít tělísko vliv? Zvažovala jsem, že by mohlo jít o to, že se tělo snaží tělísko vypudit, jakkoliv, že ho tam prostě jako cizí těleso nesnese, nebo to může být projev alergie? Gyndr mi řekla, že pokud na záněty trpím, je možné to mít z toho, jak se tělísko vracelo, jak mi tam „šťourala“, že jsem k tomu asi náchylná, ale nic víc k tomu neřekla :/ Na záněty MČ jsem sice trpěla dlouho, ale nyní jsem měla delší dobu pokoj.
@Bosorka15 tělísko mám od 28.6. takže chvilku, ale děje se mi přesně to co tobě, mám hnědý a občas červený výtok, bolesti jak břicha tak zad, prostě jak při silné MS. Výtok mi cca po týdnu začal zapáchat docela dost kysele, takže v Po půjdu na gyndu, protože mám nafouklé jak břicho tak i čípek je takový dost „nafouklý“. ![]()