Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sluníčkoi jako první pomoc zkus zabal - kapesník namoc do slivovice, dej na prso, a zavaz nějakým šátkem/plenou. co 2 hodiny zabal obměňuj, během dne by se ti melo ulevit. je to babska rada, ale me zabrala fantasticky, ze jsem pak ani k dr nemusela. ale to je samozřejmě na tvém uvážení.
Zanet miminku nevadi. Vadi tobe. Hodne z prsu koj. V teple sprse ho rozmasiruj. A mezi kojenim vyse zminena rada. Nebo dej do kapesniku tvaroh a priloz na prso.
Jinak muzes jit i k obvodalovi, do nemocnice a ja bych se zeptala i detske dr.
U prvni dcery jsem mela zanet.
bylo to bolestive, jakoby me v tom prsu nekdo neco rezal. au
pomohlo listy ze zeli. normalne jsem umyla,osusila s dala do podprsenky.kojila jsem pak 2/roky
Není potřeba kupovat slivovici, pokud nemáš.Na zánět je potřeba odstrikavat a úplně nejlepší je, když prso dite vypije. Pokud ne tak jo v teplé vodě odstrikej. Já je chladila tvarohem.
Jinak neboj miminku to neublíží. Spíš je potřeba aby hodně pilo a to prso vyprazdňovalo. A i kdyby ti dali ATB, tak to nevadí. Jsou i pro kojící matky.
Sehnala jsem číslo na poradkyni a prý to na zánět nevypadá prý to musí být teplota tak ja nevim mám zkusit panadol třikrát denně a pak k lékaři
mne pomohl ibalgin - u zanetu mivam vysoke horecky + pusobi protizanetlive. a jak bylo zmineno, dobre je odstrikani ve sprse - i kdyz to docela boli teda..
Mas to jen ucpane. Musis do teple sprchy, najit to misto a masirovat, hned potom kojit. Idealne, pokud mas doma vyhrivaci polstarek, nahraty si to dej na to misto primo pri kojeni, a stridej nahrivani, masirovani, nahrivani, masirovani…pokud to povoli, poznas to hned, bolest polevi, nezmizi hned uplne, ale hodne polevi…
@Lenka_Hal píše:
Mas to jen ucpane. Musis do teple sprchy, najit to misto a masirovat, hned potom kojit. Idealne, pokud mas doma vyhrivaci polstarek, nahraty si to dej na to misto primo pri kojeni, a stridej nahrivani, masirovani, nahrivani, masirovani…pokud to povoli, poznas to hned, bolest polevi, nezmizi hned uplne, ale hodne polevi…
M děkuji lehla jsem si do teple vany už několikrát a odsrikavala a zatím to moc nepomohlo volala jsem lékaři a on tam dne neni ale mam prý zkusit do středy tři panadoli a masáž a teplo jak si rika tak to fo středy zkusím vydržet snad to povoli děkuji