Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
mám pravděpodobně zánět šlach. Projevuje se to bolestí v zápěstí při prudším pohybu. Je to už docela neúnosné, ale k dr. se mi vůbec nechce. Čím to mazat?
Díky za radu
Ahojky,
můj muž měl nedávno zánět šlach, a s tím bych si teda moc nezahrávala
Dostal na to Flector EP gel a pak sprej Prontoket, a samozřejmě bandážovat… Ale nevím, jestli to není jen na předpis,a hlavně koukám, že máš malý mímo, takže asi kojíš, a s tím teda taky nevím… Radši zajdi na chirurgii, snad Tě vezmou přednostně, když máš malý mimnko, teda doufám ![]()
Tak ať jsi brzo fit!
Šárka
mazat to můžeš čímkoli (Voltaren apod.), hlavní je, aby ruka byla v klidu a nenastydla. Takže bys správně měla mít ruku v závěsu
. A dávej si pozor, aby nebylo to bolavé místo na chladu, takže venku pořádně přikrýt rukávem, případně i rukavicí, aby ti tam nenafoukalo. Vím, co to je, trpěla jsem na ně v práci (8 hodin u počítače si vzalo svoji daň). Když jsem chtěla, aby to bylo rychle pryč, nechala jsem si dát dlahu. Za týden až deset dní jsem měla pokoj. Ale ta dlaha je poměrně nešikovná
Ivča_K
Děkuji za rady, já si koupila fastum gel, ale ten je pro kojící matky nevhodný. Četla jsem, že je ten zánět obvyklý u maminek s malými dětmi. Voltaren můžou kojící?
Gabka
Ahojky. Taky trpím opakovaně na záněty šlach v zápěstí. Hlavně jde o to to nepodcenit a mazat a vázat včas. Nenechat to vyhrotit. Já mažu ibalginem, je lokální, tak nevadí při kojení. Taky jsem slyšela, že je fajn heparoid, ale nemam osobní zkušenost…
zdraví Albi
Do toho Heparoidu bych nešla bez konzultace s lékařem (píšou to v příbalovým letáku) dá se použít při léčbě zánětu šlach, ale jinak se používá hlavně tam, kde jsou krevní výrony, velké modřiny a tp.
další info tady :
http://www.lekarna.cz/…1x30gm-mast/
dobré zkušenosti mám s Dolgit krém, ale píšou, že při kojení ne, lepší poradit se s doktorem
http://www.lekarna.cz/…gm-5gm-krem/
ALGESAL Krém - o kojení nic nepíšou, ale nemám s ním zkušenosti ![]()
http://www.lekarna.cz/…1x50gm-krem/
Určitě bych zavázala do elasťáku, mazat a ruku nechat v klidu
![]()
Nevim, jestli ten Voltaren můžeš, když kojíš. Zeptala bych se teda v lékárně. Ale je fakt, že je to zánět, a pokud kojíš, vypravila bych se k doktorovi. Mám tu zkušenost, že na chýře budou prskat, pokud nebudeš mít doporučení od praktika. Nejlepší by možná bylo se alespoň telefonicky spojit s praktikem nebo gynekologem. Já jsem většinu potíží při kojení konzultovala telefonicky s gynekologem. Ten asi poradí nejlíp. Ivča_K
ahojky, děkuji všem za rady. Šla jsem dneska k praktikovi a ten mi předepsal heparin a mám to obvazovat. Tak uvidíme jak dopadnu. Snad dobře!!
Díky
Gabka
Není to legrace poprvé jsem to měla v klidu když jsem byla u rodičů. Pracovala jsem jako pokladní v Lidlu. Nesměla jsem jít marodi s pravou rukou a tak dokud to šlo jsem pracovala i s bolestí a pak jsem to měla i na levé. Dopadlo to tak, že jsem nebyla schopna se sama najíst. Nyní se mi to vrátilo. Asi mi ruce budou muset nějak zpevnit. Mám pořád tendenci něco dělat. Ale úzké předměty jako je tužka pomalu neudržím v ruce. Tak radím nikdy si s tím to onemocněním nezahrávejte. ![]()
Ahoj obnovuji diskuzi už asi 4mesice trpim na bolesti pravého zápěstí které jsou poslední týdny neúnosné. Byla jsem už u 2 ortopedu co mi na to řekli jen mazat a vázat a druhy mi napsal rhb ktera taky nezabrala. Ruka na pohled není otekla červená ani známka virazky a tak mi s tím nic nedělají. Jenže sotva zvladam uložit syna nemluvě o celodenní péči. Stěží se i podepisu a to mám ruku porad zpevněnou a často mazu vším možným. Nemáte někdo zkušenost jak dr. pozná ze jde o zánět? Jaké na to je vyšetření? Někdo mi říkal ze z prstu berou krev. Máte zkušenosti? Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Pamatuju si, že jsem musela mít ruku pořád v ortéze a mazat nějakou protizánětlivou mastí. Ale to zpevnění v ortéze bylo asi nejdůležitější..
Mazat a bandážovat, nenamáhat. To jediné pomohlo. Jinak bolest dost drsná, fakt člověk neudrží ani lžičku.
Mě také bolelo zápěstí, dostala jsem na to Aulin tabletky, jsou protizánětlivý a tiší bolest, ale myslím, že jsou jenom na předpis. Každopádně pomohli. Zkus se zeptat, zda by ti je doktor nenapsal.
Ahojky, marodím práve se zánetem v zápestí, po roentgenu postizeného místa stanovil doktor diagnózu - zánet slach. Chtel hned operovat, tomu jsem se bránila, tak mám zatím ortézu a léky na bolest a zároven mají být protizánetlivé - DICLO. Smí se brát jen 14 dní v kuse, protoze zatezují zaludek a patrne i dalsí orgány. U me se prý jedná o zánet uvnitr slach, který je prý horsí a mazání na nej nepomáhá, protoze dovnitr nepronikne. Doporucuji nechat zjistit presnou diagnózu a podle ní zahájit lécení. Z krve se zjistí zánet podle zvýseného mnozství leukocytu, ale ten muze být kdekoliv v tele. Kazdopádne roentgen.
Když jsem byla na střední škole trpěla jsem tím DVA ROKY! studovala jsem pedák a potřebovala hrát na klavír. celý ROK!!! jsem nedělala nic, nepsala, jen ve škole seděla a čuměla. NIC MI NEPOMOHLO! Až návštěva vysokého nad jizerou kde to vyřešili po dvou letech operativně a já měla konečně zdravé ruce!!! Nikdo z Lékařů mi Vysoké neporadil, to sousedka. Objednejte se hned! případně svůj termín zrušíte. Objednací doba je 3 i více měsíců. Hodně štěstí