Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všichni, ráda bych poprosila o Vaše rady a zkušenosti s výtokem
. Trápí mě dlouhodobě a ať už šlo o bakterie, kvasinky, nebo nevím co, nemůžu se ho pořád zbavit a dokud nevyřeším tohle, nemůžeme se snažit o miminko.
Pomohla Vám laparoskopie??? Nebo nějaké bylinky??
Jak jste se výtoku zbavily?
Děkuju moc za rady.
sunn
Dobrá věc jsou přípravky s obsahem Tea tree oil - používala jsem Femigel (zavádí se, dokonce je dobrej i jako lubrikační gel) a olejíček jsem si kapala do vany při koupání a pak před porodem jsem se s ním mazala. Měla jsem kondylomata a po tom olejjíčku se to zlepšilo.
Jinak známá věc je, že na to působí sladké, tj. jíst ho méně.
A ještě něco, přeléčil se i partner?
Hodně si holky chválí i výplachy Tantum Rosa.
Ahoj Sunn,
taky mě hodně trápí výtoky. Chodím s oběma holkama plavat a často i do bazénu - což je něco pro kvasinky..
Vlastně mám výtok, popř. svědění, od druhého porodu pořád s malinkýma přestávkama.
Doktorka mi doporučila přesně ty preparáty, které už uváděla Gábinka - přípravky s Tea tree oil, Femisan (gel zřejmě podobný Femigel), Lactacyd Femina (emulze pro intimní hygienu).
Pokud taky chodíš plavat, tak doporučuji do bazénu tampon vždy - s troškou Femigelu/Femisanu na špičku. Po koupání na noc 1/2 trubičky Femigelu/Femisanu a nebo mi doporučila doktorka Gynoflor, popř. Fermalac. Ty poslední preparáty nevím, jestli jsou na předpis.
Zřejmě taky vyzkouším ten olejíček do vany
A můžu jenom potrvdit, že po čokoládě je vždycky hůř…
Důležité je taky přeléčení partnera, jak už bylo řečeno.
Hodně zdaru v boji s kvasinkama…
Pavla
Ahoj, to tě teda lituju
, já jsem těmato problémama trpěla asi 5 let. Dr. mě psal vše možné a v podstatě nic nezabralo na delší dobu. Už jsem z toho byla celá zoufala. Nakonec jsem si nechala napsat anitkonc. Jedla jsem Laktobacilus, hodně živé jogurty, vlákninu - Psilium. Taky jsem nějaký čas pila kombuchu - no prostě jsem udělala tělu takovou očistnou revoluci a pomohlo to .Nevím, co mě teda z tohoto zabralo ale asi po roce jsem antik. vy:,–(ila a zatím dobrý. Laktobacilus jím pořád a když mám nějaký náznak svědění apod., používám mastičku Fungicidin. Je dost dobrej, dá se natřít i dovnitř ale musíš ho používat aspoň 10 dní, jak je v návodu. Dá se volně koupit. Výplachy Tantum Rosa, Femigel apod. mě vůbec nezabraly. A po vysazení ant. jsem po roce zkusila otěhotnět a vyšlo to. Nevím, jak moc vážné to máš ty ale Dr. mi říkal, pokud to nejsoun žádné velké záněty, nemělo by být otěhotnění problém. Taky říkal, že to může být i psych. původu. No, už bych o tom mohla napsat snad i nějakou práci
. Přeju úspěšné léčení.
Jo, a taky žádná mýdla ani intimní gely. Používám jenom intimní mycí olej od firmy ATOK.
Jojo sunn, už je to tak, budeš muset přestat baštit sladký
.
Pravda, brala jsem taky Lactobacily a to úžasně zabralo… Teď jsem je nebaštila už asi 3 měsíce a je to horší.....
Nepřihlášená Pavlas
Ahoj Sunn,
nedá mi nereagovat na tohle téma.I já jsem si s výtokem užila svý.Gynekolog mi předepisoval jedny čípky za druhýma a nic.Prostě to bylo úplně na prd,ještě více oslabily sliznici.Pak jsem začala zkoušet taky přípravky s Tee tree a musím říct,že je to skvělá věc.Sice já jsem se toho nezbavila úplně,ale měla jsem jen občasné výtoky.Pak jsme se chtěli pokoušet o mimi a dr.mi na to řekl,že by to nemělo mít na otěhotnění vliv.Ale nedařilo se až po IVF a máme 15m lumpici.V těhu to bylo občas hrůza,ale dalo se to přežít a mě tedy od výtoků atd.pomohl snad porod.Od té doby Ťuk Ťuk nic.
Tak bych se toho zas až tak nebála.
Naďa
Ahoj, ty pripravky s Tea Tree Oil sou takove aby neoslabovali prirozenou obranyschopnost sliznice
A kdy se maji pouzivat ty vyplachy treba uz i pri zacinajicim svedeni
Diky za rady. Sany.
Taky se pridavam do rad postizenych
Vyplachy muzes delat kdykoliv, ty pomahaji udrzovat kysele prostredi, takze hned pri prvnim svedeni i preventivne a taky mi hodne pomohly laktobacily. Dostanou se v lekarne, jsou to pilulky, tkere se polykaji a taky pomahaji obnovit hodnotu ph.
Preju brzke uzdraveni
Kacica
pri malem svedeni" pomaha i koupel v sode bikarbone,je taky dulezity
nosit spodni pradlo jen z bavlny,pouzivat vlozky ne tampony,a vubec oblekat se do prodysnich latek a ne umelin.
JA s tim taky dost trpela,pomohlo mi hlavne vy:,–(it tampony pro menzes a pravidelne myti chilly gelem s kys. mlecnou..
cele teho jsem nemela zadny zanet az po porodu!porad nejake svedeni..myslim ze je to spis tim ze sliznice je ponekud sucha" ![]()
Ahoj holky,
tohle téma se mě teď taky „hodí“, ale jak to čtu tak mluvíte o kvasinkách. S těmi jsem měla už taky 2× co do činění, ale jak přišly tak odešly. Ale teď už mám 4. měsíc esterichii (nebo tak nějak), doktor pořád předepisuje vaginální globule a nic, jsou tam vesele dál. Koupila jsem si Farmalac, vaginální laktobacilus, ale taky nic. Na tohle asi dieta vliv nemá, nebo jo? A co jiného bych pro vyléčení ještě mohla udělat? Z doktora nějak nemůžu nic vyrazit, ale je docela těžké sehnat lepšího ![]()
Dík,
Věrka
Ahoj sunn,
já se také trápila s výtokem, nebyl vždy provázen svěděním, ale stále tu byl. Díky tomu jsem používala slipové vložky, na který jsem si vytvořila docela slušnou závislost
. Bez ní, ani ránu
. Aby výtok neposakoval na kalhotky jsem používala ty, které mají zespoda „igelit“. Posléze jsem však došla k tomu, že tím si moc velkou službu nepokazuju, protože je to neprodyšné. Začala jsem používat prodyšné slipovky a hle problém je mnohem menší … Sice mě občas kvasinky nebo plísně navštvíví, ale ne tak často. Taky pozoruju, že když se začnu navlíkat na podzim do těsných riflí a manžestráků, tak se situace zhoršuje (když tělíčku začnu odepírat letní sukýnky, tak se mu to nelíbí
). Jinak se mi zdá, že se to zlepšilo i používáním intimního mýdla - používám od Ryoru s Tee Tree oilem, docela mi sedí (otázkou však je jestli tam fakt ten olej je, nebo jsou to jen chemický napodobeniny, ale to už je odjinud - moje věčná pochybovačnost
)
Možná, že to co jsem napsala ti není k ničemu, ale říkám si, že je lepší nasat v naději, že to může pomoct, než mlčet
.
Irucho, ty škodolibíku
, když jsem informaci o sladkým poprvé někde vyčetla, tak jsem se zhrozila, že s takovou se toho nikdy nezbavím. Den bez slakostí je jako den bez slunce… zatím se mi nepodařilo zjistit, zda omezení sladkostí aspoň trochu pomáhá a myslím, že se mi to nepodaří ani v budoucnu.
všechny pěkně zdraví
sisina
ahoj,
a doktor ti nerikal, ze to muzes prenest na partnera (zalezi samozrejme na puvodu infekce - treba kvasinky), ty se lecit, vylecit a partner ti to predava porad zpet…? Musite se lecit oba, pokud se milujete bez kondomu.
Jinak me pomohly leky jako macmiror a pimafucin (snad jsem to napsala dobre).
Tak at se toho brzy zbavis!!
Radka
ahojte holky.
já už mám víc než dva roky problémy.začalo to bolestmi při milování,pak výtok,svědění…od té doby jsem do sebe nacpala tolik tablet,čípků a mastí,že by to vystačilo na provoz lékany.dokonce jsem i otěhotněla/a porodila krásnou a zdravou holčičku/z 20% na radu doktora,že po porodu už to zaručeně půjde, byla i na laparoskopii,ale situace je pořád stejná.manžel se do mě ani nedostane-možná tak dva centimetry a i to je pro mě šíleně bolestivý.naše milování za rok bych spočítala na prstech jedný ruky a stejně to bylo divný-au au.
doktor mi pořád říká že jsem zdravá,ale at mi teda někdo řekne proč nám to nejde
.zkoušeli jsme používat i různé lubrikační gely,ale připadalo mi to ještě horší.vím že otravuju ale popravdě už jsem z toho docela neštastná.a co potom teprv manžel.naštěstí je moc hodnej a snaží se mě uklidnovat,že třeba to příště půjde.jenže který příště
už opravdu nevím co s tím.poradíte některá
předem moc díky
mějte se všechny krásně Helča