Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
nemate nektera radu jak na zalehle ucho u dospeleho?? Muj muz ma uz 4 dny zalehle jedno ucho a ne a ne odlehnout.. zkousel takovy to zivani a ted premysli o vate a slivovici .. Ucho ho neboli tak zanet stredniho ucha to asi nebude.. Co mate za figly vy na zalehle usi??
Maty
tajk to znám je to hnusny…tak mě radily vytřepávat-což po 4dnech bude asi k ničemu.pak eště peroxid-kapne se kapátkem a vyšumí.jednou to pomohlo.jinak nevím.. ![]()
ahoj maty,
niekedy to moze byt len pocit (napr u mna). ale u dr. robia specialne testy na to- zistuje sa tym ci nahodou v uchu nie je voda, alebo nieco ine. neboli to a ak tam nieco je tak sa to da vyriesit.
holky dekuju za reakce..
Ucho je porad zalehly tak se musime vypravit k dr.. uz mi ot prijde fakt divny…
Jeste jednou diky
Maty
dobry den pisete tady o tom ,ze vas mel zalehly ucho jak mu pomohl doktor,nebot i mne to trapi uz jsem pouzila i peroxid vodiku ,kapky a nic je to hrozne neprijemne dekuji za odpoved ![]()
Do cca dvou deci příjemně vlažné vody (spíš teplé, ale ať nepálí) rozmíchat několik kapek teatree olejíčku. Kolem krku hodit např. starej ručník a ve stoje nebo vsedě (hlavu zpříma) ucho propláchnout (opatrně, z kraje zvukovodu - nestrkat dovnitř do ucha) pomocí jednorázového plastového kapátka - Pasteurovy pipety. Člověk to zvládne i sám, myslím, že je to tak i lepší. Z ucha teče hroznej binec, natahuje se při proplachování i zpátky do pipety, bryndá to na ten ručník, vycejprají se na to postupně ty cca dvě decky roztoku, ale potom je fajn. Ten olejíček je tam jednak na uklidnění podrážděnýho zvukovodu, jednak na dezinfekci, kdyby tam něco bydlelo, a taky mění povrchový napětí vody tak, aby se nechtěla držet v tom uchu.
Nedoporučuju měkkou pasteurku měnit např. za injekční stříkačku, protože se stříkačkou se nedá tak snadno manipulovat a vyvíjí mnohem větší tlak, který by mohl poškodit bubínek a založit tak zánět středního ucha.
Ahojky dovolím si oživit diskusi nemáte někdo nějaký tip jak dostat vodu z ucha? včera jsem byla v bazéně a nemůžu ji z tama dostat vatové tyčinky nepomáhají vůbec díky moc
Mě vždycky pomohlo na tom uchu ležet a za chvilku to vyteklo. Ale jestliže to máš ze včera, tak už jsi na tom zřejmě ležela. Peroxid by nepomohl?
Co ušní svíčky, ty uvolní podtlak???
snad už je to lepší, toto je hnus, já to dobře znám
![]()
Tak o trošku to leúší je aspoň to tak moc nebolí ikdyž voda tam je pořád pro svíčky se dostanu zítra
Kapka peroxidu mi vždycky pomohla. Jinak ušní kapky ale jsou samodřejmě na předpis
a nejlepší řešení bude doktor! Brzké uzdravení ![]()
Děkuju moc k doktorovy bych šla hned ale jako naschvál jsou ty svátky a netuším kde je nějaká orl pohotovost
Ahojky tak jsem tu za s a oživuju diskusi
Jela jsem těd před chvílí z letáků a tak jako by mi lusklo v uchu a mám ho zalehlé skoušela jsem si tam místo peroxidu (protože ho nemáme)kápnout detol ale nepomohlo to naopak je to horší.
Zíítra jedu na celý den pryč a nevím co s tím. před 14ti dny jsem měla v tom uchu zánět nemáte nějaký tip jak skusit aby ucho odlehlo? Jinak peroxid si ráno jak dorazím do Brna hned koupím
Může to byt počínající zánět. Kdyby se to zhoršilo tak pohotovost