Zánět slinných žláz

7257
28.8.10 08:53

zánět slinných žláz

ahoj všem, před třemi týdny jsem šla k zubaři pro ukrutný bolesti. Tam mi zubařka udělala rentgen a opg a že zuby to rozhodně nejsou a že mám nejspíš zánět trojklanýho nervu a maseteru. No prostě jsem skončila na Tramalu a po týdnu to trošku přešlo,ale pořád jsem nemohla stisknout zuby, protože to hrozně bolelo. A teď se mi to po 14 dnech vratilo a je to ještě horši tak jsem skončila na pohotovosti ORL a tam mi dr.řekl že mám nejspíš zánět slinných podčelistních žláz. Ještě mě čeká sono s kontrastem jestli je to jenom zánět nebo tam mám kameny. Už nemůžu ani nic jíst, hrůza. Tak se ptám jestli s tím má někdo zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
359
4.2.11 22:34

Zánět slinných žláz

Ahoj Motiko,
jsem 14 dní po porodu a včera jsem byla poprvé poctěna zánětem slinných žláz, dnes mi to na ORL alespoň potvrdili. Dr. mi doporučila ledovat, Ibalgin, Paralen…když to nepřejde pak znovu kontrola, sono, příp. antibiotika. Nejvíc ze všeho mě štve, že se pořádně nenajím a hlavně ten sexy otok pod lícní kostí :cert: !
Budu ráda když napíšeš jak pokračovala Tvá léčba a jestli se Ti to někdy ještě vrátilo. Samozřejmě přivítám i zkušenosti od jiných maminek!
Dík za odpověď :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
5.2.11 11:38

už jsem nečekala,že někdo odpoví :D
Já byla i na sonu,zda nemám ve slinných žlázách kameny či písek. Naštěstí vše ok. Pak se to vrátilo po léčbě ještě jednou,ale jen v méně bolestivé verzi. Jinak musís hodně,ale opravdu hodně pít. Lízat citron a kyselý bonbóny,fakt to pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
5.2.11 12:54

Jé, taky dík za rychlou odpověď :-). Nikdy jsm totiž o této nemoci neslyšela a když jsem objevila bouli na krku, začala jsem slušně hysterčit! Jinak mně po dvou dnech otok trochu ustoupil, ale asi proto že jsem nejedla. Čekáme teď návštěvu, takže se strachy ani nenaobědvám…už bez toho mám po těhotenství 2 brady :-).
Brala jsi na to antibiotika?
A dík za rady s tím kyselým, to mi dr. neporadila… :wink: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
5.2.11 14:05

na antibiotika naštěstí nedošlo. To kyselý fakt bašti,zvětší se tim tvorba slin a odplavuje to ten humus kterej tam máš. Sice jsem se celej den šklebila,ale pomohlo to :D. Taky jsem nosila doma šálu a venku šátek aby to bylo v teple. Nejhorší na tom všem bylo,že jsem se nemohla pořádně starat o mimčo,šíleně mě to bolelo :(. Jinak doktorka řekla,že je to buď z velkýho nedostatku tekutin,ze stresu a nebo špatné čištění zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
6.2.11 12:58

Tak díky moc za cenné rady :-)! Cucám kyselý bonbóny a je to zase o něco lepší. Otok je stále, takže zítra jdu na sono a uvidíme co mi řekne dr. U mě se to zřejmě odstartovalo porodem, panč jsem srababa - pamatuju si, jak jsem na porodním sále nervama vibrovala :-? - měla jsem vyvolávaný porod. Njn, co nadělám…budu jen doufat, že se mi to jako Tobě pak už nevrátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.2.11 13:41

tak se brzo uzdrav a uzívej miminka :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
6.2.11 14:30

Díky a přeju taky šťastný mimískování :kytka: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.2.11 15:29

jo a ještě pak nezapomeń napsat jak ti dopadlo to sono :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Albrechtova
17.1.13 21:27

odpověd

Dobrý den, mám také zánět slinných žláz, je to taková bolest hlavně po jídle, že někdy i plaču. Dodtala jsem antibiotika, výplach úst, hodně pít a cucat kyselé bombony. Teď jsem se dočetla, že by mohlo pomoci :enzymový lék Wobenzym

• Citovat
  • Upravit
16
30.1.13 11:08

sl žlaza

Ahoj holky mam to same co vy mam to už 14 dni velkou bouli na leve strane, včera na sonu zjistili že tam mam kameny :-( mam antibiotika a beru na bolest ibalgin, jist nemužu boli to a pak boule naroste vic dneska jsem pod jazykem zmačkla hnisavou bouli a vylez kaminek je to jako zrnko ryže o malinko větši ale porad jsem natekla a boli to mam jit s tim na operaci, bojim se ale zase aspon už nebudou ty hrozne bolesti, bonbony mi nepomahaj boli to vic tak to holky nepodcenujte a nechte se vyšetřit ja tu brečim jak mala holka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
19.11.13 07:33

Otevírám znovu diskuzi :-( Já jsem měla zánět slinné žlázy před 2 roky, jenže to jsem byla těsně po porodu takže sjem podepsala reverz, že nikde ležet nebudu tak mi to jen ambulentně rozřízli a já doma mačkala hnis.(Tlačila jsem na bouli na krku směrem k čelisti). Teď v létě se mi to objevilo znovu, jenže během 3-4 hodin to zmizelo, a včera večer jsme se v 5 najedla a od půl 8 od večera mám bouli jako kráv* a nemůžu polikat.. tak jedu s 2letým prckem k doktorce a uvidíme co dál :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
23.6.15 09:20

zanet sl.zlaz, ATB a cviceni

Holky, dnes mi na ORL doktroka rekla, ze mam zanet slinne zlazy (na prave strane) a nasadila mi ATB. Chci se zeptat, myslite, ze muzu dal cvicit? Jedna se mi o chuzi na pasu (HEAT) a posilovani. Nic me neboli, citim se dobre, jen trochu citim tu pravou stranu tvare a krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.6.15 09:26

Ne se zánětem a s atb bych necvičila. Aby se ti to náhodou nerozjelo ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí