Zánět středního ucha - co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10584
16.12.12 11:46

@Bella29 :-) jasny, ja ji to rejpat nebudu, radeji tedy to orl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20140
16.12.12 18:21

Se zánětem středního ucha co nejrychleji na ORL. Dávat analgetika je blbost (stejně jako nedáváte analgetika na appendicitis, ale co nejrychleji vyhledáte lékařskou pomoc).

„Co nejrychleji“ znamená ihned, i kdyby to mělo být na pohotovost.

Příspěvek upraven 16.12.12 v 18:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
16.12.12 18:23

@eumedon my mame jen mazovou zatku, zitra dojdem k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
humankerac
17.6.13 23:58

Ahojky mamči, moje dcera má nejspíš zánět ucha nebo to také může bít začátek laringitidy, nic méně se bojí jít k doktorovi, protože nemá ráda injekce, bolí ji to opravdu hodně. Tak nevím jestli nestačí nějaký sprej nebo kapky do uší :| :| a bolí to tak moc vždy, nebo jen když je to na propíchnutí?

• Citovat
  • Upravit
989
18.6.13 00:27
@humankerac píše:
Ahojky mamči, moje dcera má nejspíš zánět ucha nebo to také může bít začátek laringitidy, nic méně se bojí jít k doktorovi, protože nemá ráda injekce, bolí ji to opravdu hodně. Tak nevím jestli nestačí nějaký sprej nebo kapky do uší :| :| a bolí to tak moc vždy, nebo jen když je to na propíchnutí?

Náš malej si na ucho stěžoval min. týden, nejsou mu ani 2 roky, tak jsme raději jeli do nemocnice na pohotovost…začalo to večer a chvílemi dost plakal. Doktor mu do ucha jen kouknul a předepsal nám „Otobacid“ s tím, že to na píchání není. Ty kapky jsou prý ale jen na předpis, takže Ti je nikde v lékarně stejně neprodají. Zabrali okamžitě. V noci už spal klidně a druhý den už si na nic nestěžoval. Jinak doktor radil chladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
18.6.13 00:34

U doktora se to dá ukecat i bez píchání, jak psala @kuti, může napsat Otobacid nebo nám minule dal atb kapky a ustáli jsme to bez píchání, nicméně je otázka, jestli to ucho to ustojí bez píchnutí, nebo praskne samo.Po tom píchnutí se výrazně uleví. Sice je to píchání fakt nepříjemný, sama si to ještě i pamatuju, taky jsem na to trpěla, ale pak je klid. S dcerou jsme byli na píchnutí několikrát, synovi to většinou hned praskne samo - někdo tvrdí, že po prasknutáí se to může hůř hojit jizvou na bubínku. V každém případě k lékaři bych zajela, pokud urputně neječí, dej Nurofen, s tím se dá do rána vydržet, zabírá na tu bolest celkem dobře a k lékaři jeďte ráno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agora
18.6.13 00:59

Jdi na orl, u tehle deti je to strasny pruser, pokud to praskne.

• Citovat
  • Upravit
2390
18.6.13 01:22

Jeďte k ušnímu.. Někde jsem četla, že prý pomáhá nakapat olivový olej smíchaný s česnekem do ucha. To, že česnek ulevuje vím, o oleji slyším prvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
989
18.6.13 02:00
@kissi píše:
Jeďte k ušnímu.. Někde jsem četla, že prý pomáhá nakapat olivový olej smíchaný s česnekem do ucha. To, že česnek ulevuje vím, o oleji slyším prvně.

česnek bych dítěti nedávala, je dost agresivní. Kamarádka to dává sobě a stejně jí doktorka řekla, že si ucho může poleptat! Ale prý zabírá měkký tvaroh v kapesníku, ten by měl být neškodný. Vytáhne horkost a uleví.
Já bych ale vsázela nejvíc na ty kapičky, nám pomohly hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
18.6.13 02:53

Určitě bych nemeškala a šla na ORL. Mně nikdy zánět středního ucha nepíchali, ale předepsali mi kapky. Jinak když jsem byla malá holčička a měla jsem ho, tak máma se mnou ani k doktorovi nešla a do ucha mi kapala kysličník. Pak mi na něj položila hadrovou plenu a já si na něj tak lehla. Je to jen má zkušenost, ale přiznám se, že já osobně bych to svému dítěti neudělala a prostě bych šla na ORL. I kdyby to píchat museli, je to lepší než aby chuděrka musela trpět několik dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
12.12.16 15:13

Ahoj, syna (4 roky) začalo bolet ouško. Chci se zeptat, zda máme jet na ORL nebo stačí k pediatrovi? Na ORL by to byla asi dnes už pohotovost, náš pediatr má ordinační hodiny až do šesti, tak bysme to ještě stihly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
12.12.16 23:39

Určitě na ORL a co nejdříve. Naše malá měla problémy několikrát. Poprvé byl zánět hodně silný a museli ji ouška pichat (byla malá a neuměla mluvit). Měla horečku několik dní a naše lékařka nevěděla co jí je, do uší se nepodívala. Většina pediatrů se do oušek „podívat neumí“. Na ORL budeš mít jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
12.1.25 15:44

Ahoj,

dcera 2,5 let dnes byla na pichani ouska kvuli zanetu stredniho ucha. Mame ho poprve, takze jeste moc nevim, co a jak.

Na pohotovosti bylo plno lidi a v ordinaci samotne jsme byli jen chvilinku s tim, ze jsme byli zahlceni informacemi (jak to tak byva…)

Zajimalo by me, po pichani ouska, kolik dni jsou horecky jeste normalni a kdy je potreba jit znovu na ORL (a pripadne znovu ousko pichnout)? Ousko dceri pichali v cca 11 hodin dopoledne a ted po spinkani se vzbudila s horeckou 39,5.

Dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
12.1.25 22:14
@Pdoctor píše: Více

Dostali jste antibiotika? My při píchání dostali antibiotika. Horecka může být, ale nejspíš tam bude nějaká bakterie např streptokok a ten je třeba prelecit.
My po píchání ještě museli do ouška kapat peroxid.
Na kontrolu samozřejmě musíte na ORL nejlíp hned zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
13.1.25 08:19

@Ola589 Děkuji za informaci. :) Na naší ORL jsem hned ráno volala a ouško máme vyplachovat borovou vodou. Pokud by teploty/horečky byly ještě ve čtvrtek, máme přijít na kontrolu a dcera by dostala ATB.

Jinak máme kontrolu za 2 tydny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+