Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky, chtěla jsem se zeptat…dneska jsem byla na kontrole a doktor mi řek, že má takovou intuici
(je takovej, ale skoro vždycky mu to vyšlo), že bych mohla teď přes Vánoce dostat „plísńový zánět pochvy“ - prý kvůli většímu množství sladkýho a tak, dá se to prý v pohodě léčit, ale i tomu předejít a to tak, že si budu dělat výplachy šalvějímáte to někdo vyzkoušený? nebo spíš jak na to? ![]()
Díky za rady
no já nevím, ale výplachy v těhotenství mě doktor nedoporučoval a šalvěj v těhotenství už vůbec ne. Posílám odkaz
http://tehotenstviaz.cz/index.php?…
Tak spis asi omezit to cukrovi ne? Zanet dostanes spis s vetsi hygienou nez bez ni. Vyplachy bych nedelala. Kup si specialni pripravek na myti intimnich mist. To bude urco lepsi.
ale jo, kvasinkový zánět se může rozjet při větší konzumaci moučných a sladkých výrobků.
sisovka51 píše:
Tak spis asi omezit to cukrovi ne?
to jsem se ho právě ptala a on řikal, že to nemusim omezovat, ale dělat ty výplachy no ![]()
Co já vím,tak se šalvěj v těhu nesmí
Žádné výplachy bych preventivně určitě nedělala.Kup si třeba Saforele-gel na intimní hygienu,je super.
já bych jako prevenci to vůbec neřešila. Třeba ani zánět nepřijde, tak proč stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko, že ![]()
já si taky myslim, akorát mě straší
gel na intim hygienu používám automaticky tak snad to bude všechno ok děkuju ![]()