Nadýmání vs. tvrdnutí bříška

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1618
20.12.10 18:00

Nadýmání versus tvrdnutí bříška

Ahoj Holky,
jsem asi plašan, ale..Jsem ve 20. týdnu těhotenství a dost trpím nadýmáním. Poslední dobou si ale všímám, že když mám bříško plné plynů, bříško mi tvrdne. A to v intervalech např. po 10 minutách dvakrát denně. Některý den vůbec nic. Nevím, zda si to jen nevsugerovávám a jde jen o klasické nadýmání, ale to tvrdnutí mě děsí (tvrdne mi podbříšeka občas se uděla boule), zvlášť když je to docela časté. Pokud se vyprázdním a nic se mi v bříšku nehoní, je klid a bříško netvrdne. Máte s tím zkušenost? Dost se bojím, jsem prvorodička a bojím se potratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9214
20.12.10 18:13

ahoj to je normální pokud ti nebude tvrdnout několikrát denně.Řekni to svému gynekologovi a ten ti předepíše Magnesium.My ho bereme všechny............ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2321
20.12.10 18:14

Ahoj já mám taky dost problémy s nadýmáním a řeším to tím, že si dám espumisan.Mě se to stává spíš večer a taky záleží na jídle určitému je lepší se vyhnout když víš, že tě to trápí… Nemůžou být by boule kopanečky mimíska? Tvrdnutí bříška nevím jak si popsat :think: Neboj se potratu to by jsi poznala, že se něco děje,měla by jsi velké bolesti určitě by jsi je nepřehlédla :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
20.12.10 18:15

No spis bych se zeptala DR,ja jsem dostala na tvrdnuti bricha magnezko 3× denne na uvolneni svalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2321
20.12.10 18:15
kacafazolka píše:
ahoj to je normální pokud ti nebude tvrdnout několikrát denně.Řekni to svému gynekologovi a ten ti předepíše Magnesium.My ho bereme všechny............ :palec:

JJ magnezium je dobrá věc :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
20.12.10 18:16

Tvrdnutí břicha je takový, že máš pocit, že se ti miminko v břiše nějak šprajclo.

• Citovat
  • Upravit
1618
20.12.10 18:22

Tak to, že by se mi tam šprajclo, to se mi nezda:-D
Spíš se mi tam začnou mlít plyny, na chvíli ztvrdne podbřišek a vyboulí se nějaké místo v podbřisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
20.12.10 18:27

Ahoj, ja to mam uplne stejne jako ty. Jsem ve 22tt a taky me tyden trapi nadymani. Temer kazde rano se mi vybouli podbrisek. Nenapadlo me ale, ze by to bylo tvrdnuti bricha. Nic me neboli, jsem v poradku.
Myslim, ze to nic nebude, ze to ma spousta zen, ae jestli si nejsi jista, tak to rekni doktorovi.
Ja jsem v Anglii a tady se takove veci vubec neresi, tak neboj. :-) Ani magnesium tu snad nedavaji. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Mufina
20.12.10 18:34

Tak to tvrdnutí asi nebude :wink:

• Citovat
  • Upravit
31594
20.12.10 18:38

Tvrdnuti vypada tak, ze ztvrdne cela deloha, jako zataty sval, coz taky v tu chvili je. Pokud to nejak neboli, nespinis, nemas u dr nejaky zhorseny nalez na cipku, tak priblizne 10× za den je to naprosto v norme, deloha trenuje, aby byla schopna zvladnout tak narocnou vec jako je porod.
Muzes mit i drazdivou delohu, kdy vlastne treba kopani ditete vyprovokuje ztvrdnuti. Ale nejde jen o nejakou malou cast, vzdy ztuhne cela deloha, to si musis sama osahat, kam az ti momentalne zasahuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
20.12.10 18:52

ja taky mela tvrdnuti briska a obcas jsem pozorovala ze je to kvuli nadymani a tak…brala jsem Magnesko a ted ho beru jen obcas jak se mi zachce…rekni o tvrdnuti Dr neni to nic vaznyho je to i tim jak se deloha rozpina a podobne pry na to vic trpi hubeny lidi sem nekde cetla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
20.12.10 19:12
Ajla píše:
ja taky mela tvrdnuti briska a obcas jsem pozorovala ze je to kvuli nadymani a tak…brala jsem Magnesko a ted ho beru jen obcas jak se mi zachce…rekni o tvrdnuti Dr neni to nic vaznyho je to i tim jak se deloha rozpina a podobne pry na to vic trpi hubeny lidi sem nekde cetla :-)

jééééé tak to já jsem hubená......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jupíííííííííí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a já myslela že jsem vorvaň.......... :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
20.12.10 19:19
kacafazolka píše:
Ajla píše:
ja taky mela tvrdnuti briska a obcas jsem pozorovala ze je to kvuli nadymani a tak…brala jsem Magnesko a ted ho beru jen obcas jak se mi zachce…rekni o tvrdnuti Dr neni to nic vaznyho je to i tim jak se deloha rozpina a podobne pry na to vic trpi hubeny lidi sem nekde cetla :-)
jééééé tak to já jsem hubená......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jupíííííííííí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a já myslela že jsem vorvaň.......... :lol: :lol: :lol: :lol:

jo taky me to potesilo kdyz jsem to cetla :-D nemuzu rict ze bych byla twigy :-D ne vorvan nemuzes byt vyvrzenej vorvan jsem totiz ja :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9214
20.12.10 19:22

no to já jsem twigy ale třikrát.............. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
20.12.10 19:24
Ajla píše: …pry na to vic trpi hubeny lidi sem nekde cetla :-)

Tak to jsem ráda, že nejsem hubená, protože teď mi břicho tvrdne několikrát denně. kdybych byla hubená, tak by to bylo horší:-)))

Když mám nějaké střevní potíže, tak se tvrdnutí objevuje trochu častěji. Doporučuju zakysané výrobky, pokud ti nevadí. Upraví střevní mikrofloru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí