Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Holky,
jsem asi plašan, ale..Jsem ve 20. týdnu těhotenství a dost trpím nadýmáním. Poslední dobou si ale všímám, že když mám bříško plné plynů, bříško mi tvrdne. A to v intervalech např. po 10 minutách dvakrát denně. Některý den vůbec nic. Nevím, zda si to jen nevsugerovávám a jde jen o klasické nadýmání, ale to tvrdnutí mě děsí (tvrdne mi podbříšeka občas se uděla boule), zvlášť když je to docela časté. Pokud se vyprázdním a nic se mi v bříšku nehoní, je klid a bříško netvrdne. Máte s tím zkušenost? Dost se bojím, jsem prvorodička a bojím se potratu.
ahoj to je normální pokud ti nebude tvrdnout několikrát denně.Řekni to svému gynekologovi a ten ti předepíše Magnesium.My ho bereme všechny............ ![]()
Ahoj já mám taky dost problémy s nadýmáním a řeším to tím, že si dám espumisan.Mě se to stává spíš večer a taky záleží na jídle určitému je lepší se vyhnout když víš, že tě to trápí… Nemůžou být by boule kopanečky mimíska? Tvrdnutí bříška nevím jak si popsat
Neboj se potratu to by jsi poznala, že se něco děje,měla by jsi velké bolesti určitě by jsi je nepřehlédla ![]()
No spis bych se zeptala DR,ja jsem dostala na tvrdnuti bricha magnezko 3× denne na uvolneni svalu.
kacafazolka píše:
ahoj to je normální pokud ti nebude tvrdnout několikrát denně.Řekni to svému gynekologovi a ten ti předepíše Magnesium.My ho bereme všechny............
JJ magnezium je dobrá věc ![]()
Tvrdnutí břicha je takový, že máš pocit, že se ti miminko v břiše nějak šprajclo.
Tak to, že by se mi tam šprajclo, to se mi nezda:-D
Spíš se mi tam začnou mlít plyny, na chvíli ztvrdne podbřišek a vyboulí se nějaké místo v podbřisku.
Ahoj, ja to mam uplne stejne jako ty. Jsem ve 22tt a taky me tyden trapi nadymani. Temer kazde rano se mi vybouli podbrisek. Nenapadlo me ale, ze by to bylo tvrdnuti bricha. Nic me neboli, jsem v poradku.
Myslim, ze to nic nebude, ze to ma spousta zen, ae jestli si nejsi jista, tak to rekni doktorovi.
Ja jsem v Anglii a tady se takove veci vubec neresi, tak neboj.
Ani magnesium tu snad nedavaji. ![]()
Tvrdnuti vypada tak, ze ztvrdne cela deloha, jako zataty sval, coz taky v tu chvili je. Pokud to nejak neboli, nespinis, nemas u dr nejaky zhorseny nalez na cipku, tak priblizne 10× za den je to naprosto v norme, deloha trenuje, aby byla schopna zvladnout tak narocnou vec jako je porod.
Muzes mit i drazdivou delohu, kdy vlastne treba kopani ditete vyprovokuje ztvrdnuti. Ale nejde jen o nejakou malou cast, vzdy ztuhne cela deloha, to si musis sama osahat, kam az ti momentalne zasahuje
ja taky mela tvrdnuti briska a obcas jsem pozorovala ze je to kvuli nadymani a tak…brala jsem Magnesko a ted ho beru jen obcas jak se mi zachce…rekni o tvrdnuti Dr neni to nic vaznyho je to i tim jak se deloha rozpina a podobne pry na to vic trpi hubeny lidi sem nekde cetla ![]()
Ajla píše:
ja taky mela tvrdnuti briska a obcas jsem pozorovala ze je to kvuli nadymani a tak…brala jsem Magnesko a ted ho beru jen obcas jak se mi zachce…rekni o tvrdnuti Dr neni to nic vaznyho je to i tim jak se deloha rozpina a podobne pry na to vic trpi hubeny lidi sem nekde cetla
jééééé tak to já jsem hubená.........
jupíííííííííí
a já myslela že jsem vorvaň..........
![]()
kacafazolka píše:Ajla píše:jééééé tak to já jsem hubená.........
ja taky mela tvrdnuti briska a obcas jsem pozorovala ze je to kvuli nadymani a tak…brala jsem Magnesko a ted ho beru jen obcas jak se mi zachce…rekni o tvrdnuti Dr neni to nic vaznyho je to i tim jak se deloha rozpina a podobne pry na to vic trpi hubeny lidi sem nekde cetla![]()
![]()
![]()
jupíííííííííí
![]()
![]()
![]()
a já myslela že jsem vorvaň..........
![]()
![]()
![]()
jo taky me to potesilo kdyz jsem to cetla
nemuzu rict ze bych byla twigy
ne vorvan nemuzes byt vyvrzenej vorvan jsem totiz ja ![]()
Ajla píše: …pry na to vic trpi hubeny lidi sem nekde cetla
Tak to jsem ráda, že nejsem hubená, protože teď mi břicho tvrdne několikrát denně. kdybych byla hubená, tak by to bylo horší:-)))
Když mám nějaké střevní potíže, tak se tvrdnutí objevuje trochu častěji. Doporučuju zakysané výrobky, pokud ti nevadí. Upraví střevní mikrofloru…