Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobry den, dneska ve skole jsem zjistil, ze mi jsou citit nohy. Drive s tim mel problemy spoluzak, takze vim jaky to je to citit. Bojim se, ze to bude stejny. Nevite, co s tim?
Hele, nemám dočteno, tak třeba Ti to už někdo poradil, ale mýmu chlapovi na ale pekelně smradlavý nohy
vždycky pomohlo moře. Jak se pořád čachtal, pak mu nohy nesmrděly dobře měsíc dva.
Tak jsme zkusili koupele nohou doma - do lavóru vodu, do ní ideálně mořskou sůl a půl hoďky nechat louhovat. Opakovat třeba po týdnu, 14ti dnech - a už mu nesmrdí vůbec.
Za pokus nic nedáš. ![]()
@Čičorečka píše:
Jaký nervy, prosím tě? Zajdi si na kožní. Zjistíš, co to je, dostaneš léky a ještě se uliješ na dvě hodiny že školy. A jestli máš ty přezůvky plastové, jako spousta adolescentů, tak je jasný, že se ti v nich potí nohy. Řekni mámě a jděte koupit normální korkáče s koženou vložkou. Nebudeš sice adidas, ale aspoň nebudeš smrdět.
Mam klasicky od vietnamcu. Takze asi plastovy. A nohy ze stresu se mi potej, i kdyz nemam ponozky.
@sirikit píše:
Hele, nemám dočteno, tak třeba Ti to už někdo poradil, ale mýmu chlapovi na ale pekelně smradlavý nohyvždycky pomohlo moře. Jak se pořád čachtal, pak mu nohy nesmrděly dobře měsíc dva.
Tak jsme zkusili koupele nohou doma - do lavóru vodu, do ní ideálně mořskou sůl a půl hoďky nechat louhovat. Opakovat třeba po týdnu, 14ti dnech - a už mu nesmrdí vůbec.
Za pokus nic nedáš.
U more jsem nebyl nikdy (neni to kvuli penezum). Kazdopadne zkusim. Diky
@Anonymní píše:
Mam klasicky od vietnamcu. Takze asi plastovy. A nohy ze stresu se mi potej, i kdyz nemam ponozky.
JDI NA KOŽNÍ.
@Anonymní píše:
Tak si kup pořádné pantofle, nějaký přírodní materiál, v plastu se nohy potí. A na boso taky nechoď.
@Kriss Tina píše:
Tak si kup pořádné pantofle, nějaký přírodní materiál, v plastu se nohy potí. A na boso taky nechoď.
Dobre. dekuju
Napisu co pomaha me.Rano si namazu nohy driclorem,ktery pomaha proti poceni a vecer krem Exoderil,ktery je proti plisnim.Boty vystrikavam sprejem a davam vlozky Batavan.A zaklad bavlnene ponozky a kozena obuv.Hodne stesti!
Nenosit umělé ponožky, ale bavlněné. Pořídit v lékárně pudr proti zápachu nohou a sypat si to do bot (ne na nohy).
@Krupka domaci píše:
Napisu co pomaha me.Rano si namazu nohy driclorem,ktery pomaha proti poceni a vecer krem Exoderil,ktery je proti plisnim.Boty vystrikavam sprejem a davam vlozky Batavan.A zaklad bavlnene ponozky a kozena obuv.Hodne stesti!
Driclor spíš večer ne?
Hele a co zkusit koupit Peodorant? Už jsem několik let nekupovala, ale když jsem nosíva uzavřené boty celý den, nebylo mi pak trapně, když jsem se vyzouvala
Je snad v každé drogerii, kupovala jsem v supermarketech v oddělení drogerie za pár desítek korun. Nevím cenu teď, ale do stovky by mohl být určitě. Za zkoušku to určitě stojí, pokud původcem není plíseň.
@Petule030 píše:
Hele a co zkusit koupit Peodorant? Už jsem několik let nekupovala, ale když jsem nosíva uzavřené boty celý den, nebylo mi pak trapně, když jsem se vyzouvalaJe snad v každé drogerii, kupovala jsem v supermarketech v oddělení drogerie za pár desítek korun. Nevím cenu teď, ale do stovky by mohl být určitě. Za zkoušku to určitě stojí, pokud původcem není plíseň.
To ja prave nevim, jestli je to plisen. Dneska zkusim ten drclor kdyz uz ho mam doma.
@Anonymní píše:
A jak ji poznam?
Kůže na chodidlech není růžová, ale spíš bělavá, hlavně na patách. Mě na to nejvíc pomohlo začít chodit pravidelně na pedikůru a tu ztvrdlou kůži odstraňovat. Plus samozřejmě celobavlněné ponožky a prodyšné boty. Nejlépe kožené. A doma prodyšné pantofle
Manžel měl taky problém s poticima, pachnoucima nohama, spreje jsou úplně nanic. Známá mi poradila ať si každý večer po sprse da do lavoru vlažnou vodu, trochu octa a koupe tak 10min.. Po týdnu byl klid, nohy opravdu nesmrdi, ale radsi jednou týdně koupel zopakuje.
@rozmaryna1234 píše:
Manžel měl taky problém s poticima, pachnoucima nohama, spreje jsou úplně nanic. Známá mi poradila ať si každý večer po sprse da do lavoru vlažnou vodu, trochu octa a koupe tak 10min.. Po týdnu byl klid, nohy opravdu nesmrdi, ale radsi jednou týdně koupel zopakuje.
To zkousim taky