Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Asi bych začala zpřísněním hygieny - sprcha před odchodem do práce a místo deodorantu používat tuhý antiperspirant, který zabraňuje pocení a rozkladu potu. Lehce se ošplíchnout voňavkou. A samozřejmě holit se a denně mít nové, čisté oblečení. Samozřejmě je možné, že tohle všechno děláš - nicméně velmi tě chválím, že to chceš řešit! Spoustě lidí se nechce a opravdu s nimi být pak na pracovišti jsou muka.
@Vesnickaholka píše:
Borotalco
Tenhle je úplně k ničemu. Doporučuji Niveu kuličku, deodorant/antiperspirant.
@nozu píše:
Tenhle je úplně k ničemu. Doporučuji Niveu kuličku, deodorant/antiperspirant.
A ja si to myslim naopak, menila jsem nedavno niveu kulicku za borotalco ![]()
Jo a přetloukat pach potu parfémem je ten nejhorší možný nápad.
@Veveří píše:
Asi bych začala zpřísněním hygieny - sprcha před odchodem do práce a místo deodorantu používat tuhý antiperspirant, který zabraňuje pocení a rozkladu potu. Lehce se ošplíchnout voňavkou. A samozřejmě holit se a denně mít nové, čisté oblečení. Samozřejmě je možné, že tohle všechno děláš - nicméně velmi tě chválím, že to chceš řešit! Spoustě lidí se nechce a opravdu s nimi být pak na pracovišti jsou muka.
Před odchodem do práce se nesprchuju, nestíhám
, navíc pak jedu 150 km, takže se člověk znovu spotí v autě nebo ve vlaku či MHD, co zrovna zvolím. Nevím, jestli je tu nějaké řešení.
Antiperspirantu se bojím, že prý ucpává potní žlázy. Už při holení mívám problémy, že mi chloupky zarůstají.
Jak nestíháš? Ráno rychlá sprcha, to znamená vstat o 10 minut dřív.
Případně se osprchovat v praci, je-li možnost.
Antiperspirant fakt nic neucpava, a zarůstání chloupků po holení s tím fakt prd souvisí.
A ještě bych zkontrolovala, jaký materiál používat na oblečení.
Při zvýšeném pocení bych možná zvážila nějaka funkční trička, dělají už i hezký nejen sportovní design.
@Anonymní píše: Žádný. Spíš parfém.
Aha, tak to se nedivím, že jsi byla cítit - po dlouhé cestě, bez ranní sprchy. Promiň, ale to musela být síla.
A parfém ten odér z podpaží nezachrání.
Když nechceš antiperspirant, kup si deodorant. Už ten nejlevnější ti v tvém případě (a tvému okolí) udělá službu.
Rada tady zazněla a dost konkrétní, takže si holt o deset minut přivstaň a dej si ranní sprchu, pak nanést antiperspirant s samozřejmě pravidelně holit chlupy v podpaží, v nich se rozkládá pot a smrdí. Že pak jedeš 150 km nevadí, rozhodně to nebude takový smradlavý ranní odér, jak když jsi čerstvě po sprše a napatlaná antiperspirantem.
Kdyby mi někdo řekl, že smrdím potem, tak se stydím jak blázen a udělám vše proto, aby se to neopakovalo. Jako že v dnešní době někdo nepoužívá antiperspirant a je cítit, když je tolik možností, to není jak za sociku, kdy nic nebylo a všichni smrděli. Četla jsem článek v novinách před lety, jak to říkali to turisti, kteří zavítali ze západu hned po revoluci.
@Anonymní píše:
Ahoj,nadřízená mi v práci řekla, že zapáchám potem. Chci s tím něco dělat. Máte zkušenost s nějakým kvalitním deodorantem? Parfém asi nepomůže, že?
Anonymně prosím, stydím se.
1. Odstranit chlupy v podpaží
2. Každé ráno si podpaží umýt mýdlem
3. Poté nastříkat deodorantem třeba Fa
To samé opakovat než jdeš spát.
4. Trička vždy nosit jen jeden den
5. Hodně pít obyčejnou vodu
6. Prát pravidelně oblečení
Ha si ráno umyju podpaží mýdlem nad umyvadlem. Pak antiperspirant, za me je fajn rexona aqua. Oblečení bez umělých látek, bavlna nebo viskoza je fajn.
Ahoj,
nadřízená mi v práci řekla, že zapáchám potem. Chci s tím něco dělat. Máte zkušenost s nějakým kvalitním deodorantem? Parfém asi nepomůže, že?
Anonymně prosím, stydím se.