Bolest břicha ze stresu - co vám pomohlo?

Anonymní
21.7.23 21:42

Bolest bricha ze stresu

Ahoj
trpím bolesti v podbřišku, pouze když na to myslím, čím víc nad tím přemýšlím, tím je to horší a graduje to. Když se něčím zabavím, bolest ustupuje a není. Zažil někdo něco stejného? Brufeny nepomáhají na utišení, bolest je v oblasti podbřišku a různě se stěhuje. U gyne mi řekl, že tam nic není a po pohmatu taktéž. Rek mi, že by viděl souvislost a psychikou, ale nějak už to nikdo neřeší. Takže máte někdo také boelsti že stresu? A co vám třeba na to pomohlo? Nebo kam třeba jít? Psycholog? Stres mám pouze v práci ale poslední dobou mi přijde, že jsem permanentně ve stresu ze všeho a nemám důvod.
Díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
21.7.23 22:19

Mozna se To rozjizdej uzkosti…zvaz psychiatra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
21.7.23 22:49
@Anonymní píše:
Ahoj
trpím bolesti v podbřišku, pouze když na to myslím, čím víc nad tím přemýšlím, tím je to horší a graduje to. Když se něčím zabavím, bolest ustupuje a není. Zažil někdo něco stejného? Brufeny nepomáhají na utišení, bolest je v oblasti podbřišku a různě se stěhuje. U gyne mi řekl, že tam nic není a po pohmatu taktéž. Rek mi, že by viděl souvislost a psychikou, ale nějak už to nikdo neřeší. Takže máte někdo také boelsti že stresu? A co vám třeba na to pomohlo? Nebo kam třeba jít? Psycholog? Stres mám pouze v práci ale poslední dobou mi přijde, že jsem permanentně ve stresu ze všeho a nemám důvod.
Díky za odpovědi

Ahoj zakladatelko!
Jako bych to psala já. Měla jsem dřív stejný problém. Bývala jsem pod velkým tlakem(také jsem měla k tomu důvody :( ) a měla jsem přímo tyto bolesti. Začalo to pouze ve chvíli, kdy jsem měla velký stres, takže je to určitě psychické.
A přesně jak popisuješ, tak se ta bolest tak nějak stěhovala a také to bylo v oblasti podbřišku, občas mi bolest sáhla i na kolena.

Vždy to zmizelo ve chvíli, kdy jsem se uklidnila. Takže co ti mohu poradit, tak si třeba lehnout/sednout a zklidnit se, udělat si třeba čaj a celkově si udělat příjemné prostředí, prostě to zahnat tím, co ti je příjemné a hned bolest ustoupí :srdce:.

Já musím zaklepat, že už se mi to dlouho nestalo, ale je to tím, že už nemám k tomu důvody, aby se to dělo :srdce:. Takže je to asi jen tím špatným obdobím, které zažíváš a brzy to určitě odezní. Pokud si myslíš, že to bude dlouhodobě, tak bych taky zvážila psychologa :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
21.7.23 22:52

A co endometrioza? Nesedi na tebe priznaky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9175
21.7.23 22:54
@Anonymní píše:
Ahoj
Díky za odpovědi

Ahoj, já sice nemám bolesti břicha ze stresu, ale spousty jiných fyzických problémů, kde se postupně vždycky ukázalo, že je to psychosomatika, i když to vypadalo hodně dramaticky. Nevím, odkud jsi, ale obrátila bych se na nějakého psychosomatického lékaře, nebo terapeuta, nejlépe ti, kteří mají třeba výcvik v biosyntéze, nebo Pesso boyden, ti pracují s tělem a psychikou. Nebo já chodila i na taneční terapii. Jinak kdybys byla z Prahy, znám tady několik psychosomatických klinik, tak můžu doporučit. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí