Zapáchající dudlík

53
15.2.12 11:02

zapáchajídí dudlík

Maminky, mám několik docela myslím kvalitních dudlíků (vše to byly dárky) a i když je přeliji horkou vodou, tak zapáchají. Je fakt, že je mimča skoro nedají z pusinky (mám dvojčátka :-). Setkaly jste se s tím také? Nemůže být dudlík zdravotně závadný? Dá se to nějak odstranit? Taky mě zajímá, jestli dudlání neškodí zoubkům.. Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
743
15.2.12 11:09

Prý to zoubkům škodí, ale co naplat, bez dudlu neusne. :zed:
Jinak jak jej pořád slintá, tak taky zapáchá. Dám si do misky horkou vodu a přidám k tomu prostředek na mytí lahviček. A je klid. My už nevyvařujeme, takže to řeším takto. Jednou jsem jej taky umyla ve vodě s troškou Sava (samozřejmě jsem jej pak pečlivě opláchla, že jo). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.2.12 11:15

mohu vědět, kolik je mimču, že už nevyvařujete? dost mě to nebaví, ale četla jsem, že dokud se dává do lahviček mléko nebo mléčná kaše, vyvařovat se musí.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
15.2.12 11:24

Dudlání prý škodí zoubkům, může se dudlík myslím do 15ti měsíců jen, moc si nepamatuju kolik to bylo (možná osmnácti?). A nemá ho mít dítě víc než 5 hodin v puse přes celý den… Já vyměňuju dudlík po třech měsících, většinou se to doporučuju, zatím nám dudlíčky nesmrdí, ale je nám teprve pět mesíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
15.2.12 11:25

Mě řekla doktorka pořád vyvařovat, drží se na něm plísně. Vlhké prostředí to je pro ně ráj. Minimálně každý den vyvařit, já jsem se nikdy se zapáchajícím dudlíkem nesetkala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
15.2.12 11:27

My dudlíky nevyvařovali nikdy (jen před prvním použitím) a nesmrděly :think: Nezapomínáš z nich po vyvaření vymačkat vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
15.2.12 11:28

Já vyvařování nikdy moc nedala, ale dudlíky nikdy nesmrděly :nevim: Na obě děti jsme měli NUK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.2.12 11:28

Mě vadí, že do dudlíků teče voda. Sice je vyklepávám, ale určitě to taky není moc košér. Nevyvařuju, přestala jsem vyvařovat a převařovat v půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.2.12 11:36

tak díky :-) nám je už 9 a většinou dudu jen opláchnu pod horkou vodou z vodovodu, udělala to tak doktorka (teda na neurologii), tak od té doby to dělám taky tak a vyvařuju jen občas.. tak možná je to i tím. Vodu nevymačkávám, jsou zatavené v kolečku a nejde to. Ale možná je to tím, že je mají dlouho. Malá byla do 6měs. bez dudlíku a pak ho „objevila“ u bráchy a od té doby je měli prakticky ve dne v noci a jak ne, tak bylo zle.. ale taky jsem si říkala, že je to moc, tak jim ho teď přes den dávám jen na usnutí. Tak díky za rady. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
15.2.12 11:39
Marie :o) píše:
mohu vědět, kolik je mimču, že už nevyvařujete? dost mě to nebaví, ale četla jsem, že dokud se dává do lahviček mléko nebo mléčná kaše, vyvařovat se musí.. :-(

Malé je 10 měsíců. Vždycky po mlíku HNED vypláchnu, dám do horké vody s tím přípravkem na lahvičky a dudlíky a pořádně vydrbu štětkou na flaštičky. Vyvařuji občas vše naráz - tak 1× za 2 měsíce. A v poho. Důležité je to hned vymýt a v horké vodě vydrbat. Já si převařím vodu v konvici a tím to zaleju. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
15.2.12 11:42

Přes den dudlík nemáme, ale v noci bez něj nedá ani ránu.
Tu vodu z dudlu vymačkávám, ale je to spíš slinami - ony ji zapáchají i ručičky, jak je pořád slintá… :mrgreen: Proto ji je myju jak to jen jde. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
15.2.12 11:43

Do půl roku vyvařovat musíš, ale pak, pokud dodržuješ hygienu, tak bych to nehrotila… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
15.2.12 12:20

Ja jsem dudliky po par mesicich vymenila. Mala dudala asi do 5. mesicu, pak je vymenila za palec.

co se tyce lahvicek, vetsinou je jen poradne omyju, cas od casu vyvarim, kdyz uz nevoni (mala pije štávu), taky jsem jich už par vymenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25195
15.2.12 12:49

No ten problém nemám, ale když mi něco nevoní, tak bych do té horké vody přidala kapku octa … my máme třeba hodně tvrdou vodu a když jsem vyvařovala nebo přelévala horkou vodou stříkačky (dávala jsem tak laktobacílky),– měla jsem na nich od kamene úplně film - tak jsem tam občas kápla ocet a bylo to …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
15.2.12 15:56

Anebo můžeš zkusit sterilizační tablety, jsou na principu chlóru a ten krom bakterií ničí taky pachy. Dudle pak zůstanou trochu cítit chlórem, ale je to neškodné. V DM 20tablet asi za 50kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.