Jak dlouho trvá trápení s růstem zoubků?

251
10.2.12 08:48

Jak dlouho trvá trápení s růstem zoubků?

Milé maminky, asi už taková diskuze existuje, ale nenašla jsem to, co bych potřebovala, proto pokud přidáte svůj názor, budu moc ráda. V neděli jsme objevili u našeho malého (5,5 měs.) prořízlé dva spodní řezáky, do té doby jen slintal a v tu neděli byl trochu protivný, jinak pohodička. Od té doby - je to už necelý týden je protivný, nechce si hrát, nechce jíst - plně kojím, jí ale mnohem méně, ale vůbec nechce jíst z lahvičky,takže pro mě odpadá to, že by ho teď někdo hlídal, je nespokojený, pořád si ztěžuje…Je bez teplot, nemá průjem aj. Vím, že tímto si musí projít každý, ale myslela jsem, že mimi trápí hlavně to proříznutí, vylezení zoubků z dásniček, ne potom samotný růst…? Jak to bylo u vás potom, co se zoubky objevili? A hlavně, jak dlouho to asi tak trvalo u vás? Chci už zase zpátky toho pohodového smíška:o)))Je to naše první miminko, tak asi všechno hnedka řeším…asi chci slyšet, že to brzy bude zase dobrý:o))) Moc vám děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20296
10.2.12 08:52

Dokud všechny nevyrostou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
10.2.12 08:53

Ahoj, tak moji malou trápí zoubky tak dlouho, dokud není půlka zubu venku. A stojí to za to, zoubek ji vylézá i měsíc. Takže od jejich 5 měsíců nespíme a to je ji 18 měsíců. Ale už nám zbývají jen poslední stoličky a pak je konec. Huráá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
10.2.12 08:54

ahoj a neboj opravdu to bude brzy dobrý. taky bych řekla, že to proříznutí je nejhorší, u naší malé to tak je. a neklubou se horní? To, že míň baští je normální, teploty ani průjem mít nemusí, to netrápí každé dítko. U nás byl nejhorší první zoubek, to bylo šílený. ty další už celkem v poho, už to asi znala. Dokonce i stoličky se obcházejí bez velkých trápení. a o dvou zoubkách jsem ani nevěděla, našla jsem je náhodou. Malá má teď 10 zoubků, takže jsem ráda, že máme půlku za sebou :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.2.12 08:56

Tak u nás se první zub, bez povšimnutí, prořezal těsně před 6. měsícem a od té doby to bylo peklo. Až teď po 5ti měsících se to uklidnilo. Máme 7 zubů. Ale malemu rostli po dvou. Vždycky nejhorší to bylo pár dní před prořezáním, to už pak bylo v pohodě.Měl teploty a téměř celých těch 5 měsíců proprůjmoval. Myslím, že nejvíc je bolí právě to jak ty zuby sestupuji v te dásní. Takže to, že je nevrlá máte ještě v pohodě. Ale jsem zvědavá kdy to zase začně :) Přeju hodně sil a pevných nervů. My už jsme si zvykli :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
10.2.12 08:58

Záleží jak to dítě snáší - malá má 18m, jedničky, dvojky a čtyřky jí vylezly tak že jsme o tom ani nevěděli. Teď jí bohužel trápí trojky - lezou všechny najednou bohužel - takže před 14 dny měla i teplotu 39st, byla protivná celý víkend. Od té doby je klid, ale prořízlé ještě nejsou, takže počítám že jí to ještě potrápí :(

• Citovat
  • Upravit
5077
10.2.12 09:00

Ahoj,
tak u nás to trvá od 7m, kdy vylezl první do teď. Mají 25m a konečně rostou poslední dvě stoličky. Nejvíc protivní byli ve chvíli, kdy ten zub ještě nebyl vidět, ale chystal se a tlačil se ven. Některé zoubky byli bez problémů, ani jsem nevěděla, že rostou a jiné strašně ořvali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
10.2.12 09:14

Moc děkuji za reakce, koukám, že to opravdu každé mimi prožívá jinak - vypadá to, že jiné zoubky nerostou, pořád malému hmatám i na horní dásničky, ty dva spodní jsou vylezlé tak na 1mm, pořád masíruju Calgelem, kousátka aktivně chladím v mrazáku, ale Venda je dvakrát olízne a hned vztekle odhodí…Snad mi moje trpělivost vydrží a hlavně doufám, že mě nečeká několikaměsíční nespavé protivné období :) No a když ano, tak si asi budu muset zvyknout :lol: Ju a ještě takový dotaz - myslíte, že to, že odmítá lahvičku (máme avent) je reakce na ty zoubky? Bojkotuje ji právě tak ten týden a půl - je možné, že mu vadí ten dudlík…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.2.12 09:21
Barbzavomor píše:
Moc děkuji za reakce, koukám, že to opravdu každé mimi prožívá jinak - vypadá to, že jiné zoubky nerostou, pořád malému hmatám i na horní dásničky, ty dva spodní jsou vylezlé tak na 1mm, pořád masíruju Calgelem, kousátka aktivně chladím v mrazáku, ale Venda je dvakrát olízne a hned vztekle odhodí…Snad mi moje trpělivost vydrží a hlavně doufám, že mě nečeká několikaměsíční nespavé protivné období :) No a když ano, tak si asi budu muset zvyknout :lol: Ju a ještě takový dotaz - myslíte, že to, že odmítá lahvičku (máme avent) je reakce na ty zoubky? Bojkotuje ji právě tak ten týden a půl - je možné, že mu vadí ten dudlík…?

To určitě možné je! My máme taky Avent a v tom období jsme zkoušeli i jiné láhve a savičky a nic, nevzal to pusiny :roll: A bylo i období, kdy z láhve pil normálně ale obědy a svačiny lžičkou totální bojkot! To se tak prohazovalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
10.2.12 09:30

Jo zoubky,tak malému rostly velice dlouho ...... U nás to začalo docela pozdě - první mu vyrostl až ve 13 měsících a poslední kolem 3 narozenin !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
10.2.12 09:33

Naštěstí tedy kojím a lahvičku používám jen když někam jdeme, s příkrmy lžičkou chci začít až na konci 6. měsíce, ale i tak je to pro mě dost omezující, že nechce z lahvinky - nikam se od malého nemůžu na dýl vzdálit, protože by byl schopný zůstat o hladu…no uvidíme, snad se to srovná…můžu se ještě zeptat, jak to období bojkotu lahvičky trvá asi dlouho? Týden, dva, tři, měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
10.2.12 09:36

Dokud všechny nevyrostou, naší 2,5 letý dceři leze poslední pětka, tak si ještě dva roky počkej :pankac: Ono stejně přijde v tý době období vzdoru, tak je to jedno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
10.2.12 09:39

Ahá, počkejte počkejte, vy mě začínáte všichni děsit - chcete říct,že to dítě bude protivné permanentně dokud mu nenarostou všechny zoubky? 8o Já čekala, že mi dá alespoň nějakou pauzu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
10.2.12 09:44

pouzy by mohly být. u nás jsou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
10.2.12 09:48
Jana F píše: