Porcelánové zuby - cena?

Anonymní
7.2.12 08:54

Porcelánové zuby...

Dobré ráno.
Chtěla bych se zeptat zda se tu najde někdo kdo má problém se zuby a řešil, nebo to bude řešit „porcelánovými zuby“. Chtěla bych zjistit kolik to tak celkem stojí a hlavně jak to celé vlastně probíhá.
 dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.2.12 09:05

Jo já :mavam: . Nevím, jestli myslíš implantáty do dásně nebo porcelánový můstek. Já mám můstek - 6 zubů a přišli mě před 9-ti lety na necelých 12 000. 6ádný problém jsem zatím neměla. D.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 09:17

a můžu se zeptat jak to probíhalo? Já o tom uvažuji ale představa že mi vytrhaj 6 zubů najednou a pak budu čekat až se mi to zahojí a do tý doby chodit bez zubů mě dost odrazuje..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 09:22

Když se dělá můstek, tak se zuby netrhají, ale zbrousí se a na ty zbroušené se nasazuje ten můstek. Takže mi je jeden den zubař zbrousil, dal mi na ně provizorní můstek ( udělali mi ho asi za 3 hodiny ) a za pár dní mi dal ten trvalý. ten provizorní nebyl nic moc, ale na první pohled to stačilo. Ale jestli ti chtějí zuby trhat, tak asi chtějí spíš udělat štepy do dásní? O tom u mě taky uvažovali, ale pak to zamítli kvůli dědičné těžké paradontóze. To se vytrhne zub, navrtá se do čelisti pod mezerou závit a na ten se pak našroubuje ten zub. Takhle to chtěli udělat mě. Ale podrobnosti nevím. D.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 09:34

Ahoj, taky mam 6 zubů porcelánových, pred 7 lety a stálo by to 15tisic..ale měla sem to přes známou, tak jen 7tisíc. A mám můstek, žádný vrtání do dásní, jen to pekně bolelo, když se to probouzelo :) ale sem spokojena.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 09:39

Aha.No takhle. V těhotenství jsem si vyrazila neštastně zub (dvojku nahoře) a nakonec mi museli vytrhnou kořen co tam zůstal, takže právě teď přemýšlím na možnostmi jaké mám a dobudoucna bych chtěla by porcelánové, ale nemůžu chodit bez předního zubu ale zubařka mi nabídla inplantát který stojí 20tisíc 8o ríká že můstek by stál „jen“ 6 tisíc ale já nemám představu jak můstek vypadá a jak funguje.Takže nevíš jak by můstek vypadal na přední dvojce nahoře, když už nemám kořen? A do budoucna bych si tam chtěla dát ty porcelánové. Je mi teprve 21 a na mateřské moc neušetřím, tak až bych přišla k penězům.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 09:44

Divej mě dvojky nahoře vůbec nenarostli, a vlastně zbrousily mě jedničky a trojky..aby tam mohli nasadit můstek, takže mám 6 zubů porcelánových.. jinak to nešlo myslím u mě :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 09:45
Anonymní píše:
Aha.No takhle. V těhotenství jsem si vyrazila neštastně zub (dvojku nahoře) a nakonec mi museli vytrhnou kořen co tam zůstal, takže právě teď přemýšlím na možnostmi jaké mám a dobudoucna bych chtěla by porcelánové, ale nemůžu chodit bez předního zubu ale zubařka mi nabídla inplantát který stojí 20tisíc 8o ríká že můstek by stál „jen“ 6 tisíc ale já nemám představu jak můstek vypadá a jak funguje.Takže nevíš jak by můstek vypadal na přední dvojce nahoře, když už nemám kořen? A do budoucna bych si tam chtěla dát ty porcelánové. Je mi teprve 21 a na mateřské moc neušetřím, tak až bych přišla k penězům.

To by ti zbrousili oba zuby vedle - jedničku a špičák a na ně nasadili ( je to přilepené na jedničce a špičáku ) náhradní zuby tj. 3. Určitě by byl lepší štěp do kosti pod dásní, protože při můstku ti vlastně zničí další 2 zuby. Navíc když jde jen o 1 zub. Já mám můstek, protože mi chyběli 2 zuby (dvojky )a další 2 mezi ( jedničky ) byly mrtvý a černaly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 09:46
Anonymní píše:
Divej mě dvojky nahoře vůbec nenarostli, a vlastně zbrousily mě jedničky a trojky..aby tam mohli nasadit můstek, takže mám 6 zubů porcelánových.. jinak to nešlo myslím u mě :)

Já to samý, akorát ještě mrtvý jedničky :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 09:49
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Divej mě dvojky nahoře vůbec nenarostli, a vlastně zbrousily mě jedničky a trojky..aby tam mohli nasadit můstek, takže mám 6 zubů porcelánových.. jinak to nešlo myslím u mě :)
Já to samý, akorát ještě mrtvý jedničky :roll:

A ještě sem měla mezeru mezi jedničkama :? tím že sem neměla dvojky, takže můstek jedinný řešení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 10:05

Jenže štěp by stál 20tisíc a to já bohužel nemám. Takže jestli jsem to dobře pochopila, zbrousila by mi ještě oba zuby okolo úplně nebo jen obrousila? Já vím jsem asi tatar.

zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 10:09
Anonymní píše:
Jenže štěp by stál 20tisíc a to já bohužel nemám. Takže jestli jsem to dobře pochopila, zbrousila by mi ještě oba zuby okolo úplně nebo jen obrousila? Já vím jsem asi tatar.zakl.

Obrousli by ti ty zuby do špičky, aby tam mohli nasadit můstek..takže 3 zuby porcelánový.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 10:29
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Jenže štěp by stál 20tisíc a to já bohužel nemám. Takže jestli jsem to dobře pochopila, zbrousila by mi ještě oba zuby okolo úplně nebo jen obrousila? Já vím jsem asi tatar.zakl.
Obrousli by ti ty zuby do špičky, aby tam mohli nasadit můstek..takže 3 zuby porcelánový.

aha.děkuju.
A můžu se ještě zeptat když si představím že bych měla ten můstek a nemám v tom zubu kořen, nezalejzalo by mi při jídle něco pod ten zub? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.12 10:47
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:
aha.děkuju.
A můžu se ještě zeptat když si představím že bych měla ten můstek a nemám v tom zubu kořen, nezalejzalo by mi při jídle něco pod ten zub? :think:
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:
aha.děkuju.
A můžu se ještě zeptat když si představím že bych měla ten můstek a nemám v tom zubu kořen, nezalejzalo by mi při jídle něco pod ten zub? :think:

někdy mě zaleze, ale asi tak jako do každýho zubu, nic hroznyho. Jen mě nezarostla dáseň tak jak mě říkali, že zaroste.. takže mám takový vetší zuby než sem měla, ale něměnila bych, sem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
Karkule01
7.2.12 20:17

Pro anonymní s uraženou dvojkou- jídlo pod mezičlen můstku neleze nebo minimálně, je dělán v kontaktu se sliznicí pod. Ale samozřejmě je potřeba tento prostor každý den čistit.

Může se stát, že lékařka bude chtít obrousit obě jedničky a špičák na dané straně. Dělá se to kvůli estetice.

Pokud máš zuby okolo mezery zdravé, bez výplně, do budoucna je rozhodně lepší implantát, nemusí se broušením „poškodit“ okolní zuby.
Pokud budou zuby po obroušení zlobit a bolet( může být poškozen nerv) a dojde k nutnosti ošetření kanálku, dostavbě- ve finále se může celková cena navýšit a přiblížit ceně implantátu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.