Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj,
prosím o radu : prckovi (7,5 měsíce) rostou první zoubky. Má teploty, které srážíme Nurofenem - to je v pořádku. Na průjem dáváme rýžový vývar. Dneska ale začal zvracet a vyhodí vždy vše, co se mi do něho podaří dostat. Po lžičkách dávám černý studený čaj, ale není to málo? Černý čaj přece odvodňuje a navíc co nějaké jídlo?
Moc prosím nějakou „zasloužilou mamku“ o radu. Předem díky.
Já bych se nespoléhala na zuby - pokud se to takto zhoršuje, spíš bych uvažovala o nějaké střevní viróze.
Pokud v něm do odpoledne neudržíš žádné tekutiny (po lžičkách, co nejstudenější), jela bych na pohotovost.
Ono se na zuby všechno svádí, ale tohle už by mohlo být zahrávání s dehydratací.
Všimla jsem si, že se tady na emiminu často vše svádí na zoubky, ale byla bych opatrnější.
(v noci se budí, nechce jíst, nechce pít, má průjem, má teplotu, je protivný, špatně usíná, brzy se probouzí… to může mít vícero příčín, ne jen zoubky)
Já na zoubky sváděla SOOR a skončili jsme na JIPce. Zavčasu k lékaři!!!!
Může mít střevní chřipku nebo něco podobnýho. Jídlo bych neřešila, pokud nechce, ať nejí, max. suchý rohlík apod., co ho nebude dráždit. Chtělo by to do něj ale dostat nějaký pití
. Jinak nám na průjem Dr. doporučila Kulíška - to je pro miminka. Má zastavovat průjem a zabránit dehydrataci. Asi bych zbytečně neplašila s pohotovostí. Pokud to bude zítra stejný a nebude se to lepšit, zašla bych s ním v pondělí ráno normálně k Dr.
Možná bych byla opatrná i s tím Nurofenem , hodně dráždí žaludek. Zkus spíš Panadol.
Na zoubky to nesváděj.
No, já včera byla u doktorky a ta říká, že zatím to na virózu nevypadá. Zoubky nám rostou, to potvrdila. Ale je pravda, že virózy mají cca 3 dny inkubační dobu … díky moc za rady.
Musím to zaklepat, podařilo se mi do malýho dostat po trochách zhruba 50 ml čajíku a rýž. vývaru. Zatím drží
. Tak uvidíme, pokud se to nezlepší, pro jistotu vyrazíme na pohotovost.
Ještě jednou díky.
nám malý(10,5měs.)taky 3 dny zvracel,5 dní průjem..no šla jsem k dr.radši hned.řádí nebo aspoň řádila tady u nás střevní chřipka.takže dietka,ty malé děti to nesou nejhůř.mimalý usínal 3krát přes den vyčerpáníma za těch pár dní shodil víc jak 300g,tak snad už to pomalu doháníme zpět
hlavně nedávej piškoty a ovoce,banán může.a taky je dobré něco slanějšího,proti odvodnování..já malému dávala aspoň takové bramborové lupínky,jsou lehce slanější,samy se rozpustí v pusince.nevím jak se jmenují.a chutná mu to pořád ![]()