Zápis odklad

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76889
19.1.25 18:38
@aledud píše: Více

také máme ve třídě, kam dcera chodí děti s rozdílem téměř 3 let, šel do 1. třídy chlapec, co mu bylo 8 v lednu a chlapec, co mu bylo 6 dne 30. srpna :nevim:
ten nejstarší je černoch a některé děti mlátí a šikanuje, nelze proti tomu nic dělat, neboť cokoliv řekneš, jsi ty a tvé dítě rasista

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
19.1.25 18:39

A co říkají učitelky ve školce, ony by měly taky poznat jak je na tom a dát nějaké doporučení tak či tak. Taky jsem si tehdy nebyla úplně jistá, ale přesvědčila mě hodina, kterou mohli navštívit rodiče a já těm děckám vůbec nerozuměla, výslovnost otřesná, to jsem si řekla, že my vlastně nemáme problém :D a pokud navíc, když se soustředí vyslovuje správně, tak není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
19.1.25 18:42

Syn dostal odklad pro velmi častou nemocnost.

• Citovat
  • Upravit
3045
19.1.25 18:47
@Mrg píše: Více

Tak co se tyce reci neboj, to moje aktuálně prvnakovske srpnatko tohle vše trénuje na logopedii i teď. R a Ř tuším nebyly v kriteriích nikdy jako nutné pro první třídu, nebo aspoň ne v poslední době…
Spíš bych řešila tu nespolupraci při řízených činnostech…I když spíš bych se zeptala ve školce, oni se tam kolikrát chovají lépe než doma.
Ale s letním dítětem určitě klidně dojděte do PPP, já s nimi sice mám smíšené zkušenosti, u prvního dítěte jsme si úplně „nesedli,“ ale po druhém jsem názor upravila, asi jsme trefili lepší paní :mrgreen: Ti řeknou, jak to vidí, případně na co se zaměřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.25 18:50

@Mrg prosim o anonym.
Mám 2 deti holka červenec. V těch šesti letech znala všechna písmena, ale nečetla, počítala. Výslovnost mela v pohodě, včetně R, Ř. Sociální oblast a pozornost katastrofa, levak, zrizena lateralita. Odklad měla, nyní ve 4. třídě, jedničky, ale čeština problém. Za odklad jsem ráda, domácí příprava je s ní problém, má dost komplikovanou povahu.
Syn prosinec. Nyni prvni trida. Písmen znal pár, počítal. Taky levák. Logopedie R, Ř. Máme vyvozene, ale nepoužívá. Prospěch zatím bez problémů.
Podle mě záleží i na povaze dítěte. Starší by nezdar totálně odradil a není nic horšího než se biflovat od prvni třídy s nezralym dítětem a dohánět rozjetý vlak.

• Citovat
  • Upravit
Mrg
546
19.1.25 19:49

@aledud ve školce nevím. Ráno ho vodím do třídy, kam se dávají děti, které přichází před sedmou ráno a odpoledne zas opačně, vyzvedávám na konečné. S jeho učitelkami teda nepřijdu téměř do styku. Když jsem se ptala na vánoční besídce, neměli co říct.

@Beruska999999 nevím jestli je to vyloženě nespolupráce. Spíš bych řekla, že to mají každý den ve školce a doma ho to pak neláká.
Jinak pozornost udrží, jemná motorika v pořádku, držení tužky také.

@Anonymní píše: Více

Povaha je totální flegmouš, sociálně je vyspělý. Zvyklý být neustále v kolektivu dětí i dospělých.

Ještě je čas, ale co tak čtu, tak asi opravdu není důvod řešit nějaký odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
19.1.25 20:09

@Mrg vůbec jsem neřešila, jestli tam bude někdo starší, ale jak na to je ona sama. Bylo to tehdy tak 20:80 nedat:dat. Šla, neuměla ř. První půl rok byl náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.25 21:53
@Mrg píše: Více

Můj řečove to samé, ale zatím ani při soustředění to neřekne. Ale zas mu samo naskakuje r. Tam kde je uprostřed slova. Podepsat se umí, pozná některá písmena. A co pracovní listy ve školce? Já právě mám zpětnou vazbu jak ze školky, tak z logopedie kam s ním 1-2× týdně chodí AP, tak s ním 1× měsíčně chodíme k naší logopedce, tak vím, že s trochou vnější motivace pracuje pěkně a podle pokynů.

• Citovat
  • Upravit
1059
19.1.25 21:57

No nam z logopedie doporucili odklad, je mu hur rozumet, ma oralni dyspraxii, pry to muze mit vliv i na uceni cteni a psani, tak proto. Je srpnovy. Ale mame se objednat do pedagogicko-psych. poradny, tam nam pry poradi vic. Cekacky jsou treba 4 mesice, takze pokud byste to zvazovali, objednat co nejdriv. Je tam pry x ruznych odborniku a s ditetem sedí dve hodiny, takze opravdu dukladne vysetreni. Pak jsem ho prihlasila do edukativne stimulacnich skupin a doma mame trénovat ob den 15-20 minut logopedii, pracovní listy, uchop tuzky, dny v tydnu, atd. Proste budu se snazit mu co nejvíc pomoct, abych mela ciste svedomi, ale pokud se za ten pul rok výrazněji neposune s tou reci, asi bude odklad. O nic nejde. Kazdopadne finalni rozhodnuti je na rodicich. Dle MŠ mu to pali, odklad urcite neni potreba co se tyka inteligence (je fakt, ze je moc sikovny na ty pracovni listy, podepise se, hodne se zajima o cisla, ted se naucil pocitat do sta, zajima se o vesmir atd., hloupy urcite neni). Nejvetsi problem je rec. A moc mu nejde drzet tuzku. Tak uvidime, no.

Příspěvek upraven 19.01.25 v 22:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
19.1.25 22:02

@Mrg no to že by ho rozhodně nedal do školy, kvůli špatné výslovnosti je pěkný, ale rodič o tom nerozhoduje, pokud vám PPP nedá souhlas, tak se může stavět na hlavu a odklad nedostane, navíc teď se mají odklady skrouhnout a dost zpřísnit podmínky pro odklad. Výslovnost není důvod odkladu, pokud není nějak víc rozsáhlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
19.1.25 22:07
@l.marek85 píše: Více

V MŠ nám řekli, že nově o odkladu rozhoduje rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
19.1.25 22:20

@Andyss tak to vám řekli špatně. Vás nemůže nikdo nutit dítě do školy nedat, ikdyby vám to doporučila MŠ, ZŠ i PPP, ale poku je to obráceně a vy chcete odklad, tak na to potřebujete potvrzení z PPP, která většinou chce i posudek od logopeda atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.25 22:21

Už mnohem dřív to bylo na rodiči jestli odklad dal nebo ne. Vše kolem bylo jen doporučení a je pořád.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.25 22:23

Tedy aby dítě do školy dal bez odkladu. Odložit školní docházku muselo být podložené.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.25 22:24

Konkrétně… první týden v lednu jsem psala do SPC žádost ohledně posouzení školní zralosti ( krom toho že synovi v létě končí doporučení z roku 2023). S termínem se ještě neozvali, ale předběžně psali o březnu/ dubnu. Takže to bude opravdu těsně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML