Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S temito otazky se nejlepe obrat na reditelku skolky, kterou jsi si vybrala. Vse zalezi na ni a na poctu deti, ktere se do skolky prihlasi. Podle meho okoli mi pripada, ze skolky, zacinaji praskat ve svech. Hodne mych kamaradek, dite do skolky nevzaly, protoze jsou na materske s druhym miminem. Matky, co jdou do prace maji prednost.
Petra
Ahoj.myslíte si,že vezmou holčičku v říjnu bude mít 3 roky,jen na 2-3dny do školky? Mám ještě 4měs.chlapečka,tak asi budu mít smůli,co? Není brzo dávat ve 3letech do školky? nemohu se rozhodnout,okolí říká,že je malinká a taky prý bude hodně nemocná. Co vy na to?
Ahoj,
po precteni tehle diskuze jsem si dneska dosla do Jeslicek.
Chtela bych do prace nastoupit v zari06 to bude H 2,5roku.
Tak mila pani reditelka sepsala se mnou dotaznik a jsme prihlaseni.
myslim si ze Honzik jeste neni schopny se o sebe postarat tak, aby mohl
do skolky. Kde treba deti uz samy ji… Pani reditelka mi take rekla, ze tam je i par triletych deti.
Jestli vas zajima chod jeslicek pro maminky, ktere o tomto uvazuji:
dite nemusi sebou nosit dalsi veci na prevliknuti- dostanou „erarni“, vcetne plen.
cena 22jidlo+50"skolne" - dle mesta to bude ruzne
prijmaji deti od 6mesicu-3let
a o deti se staraji zdrav. sestry.
Bohuzel jsem to jedine jeslicky v nasem meste, tak na vyber neni.
Do tech samych jesli jsem chodila i ja a mam prijemne vzpominky. Prala bych si, aby Honzik na sve detstvi zpominal taky v dobrem jako ja.
Kac+H
Kac, dcera chodi do jesli od jejiho dvou a ctvrt roku. Berou deti od roka do tri let. V dobu nastupu byla pres den bez plen, ale potrebovala asistovat u curani, oblekani a jidla. Obleceni maji svoje, pouze na spani nejake erarni kosilky. Je tam moc spokojena a my take. Udelala velky pokrok v oblasti mluveni a vztahu k detem a svoji „samostatnost“ ohledne curani, oblekani a jidla zdokonalila. Akorat nase jesle jsou v obvode taky jedine, ale cenove trochu jinde: mesicni pausal (nezavisi na dochazce) 2.000,– + 35,–jidlo/den. Jo, kdyby jsme nebyli za nasi mestske casti platime pausal 5 litru
, i tak je tam hodne deti z jinych obvodu. Hanka1
Ahojky
. Chci ozivit diskuzi a zeptat se, chodili nektere vase deti do skolky driv nez ve trech letech? Konci mi rodicak v zari 2015 a mala bude mit dva roky a 4 mesice, je nejaka moznost, ze by mi ji vzaly do skolky nebo mam resit jesle? Dekuji ![]()
Dcera začala chodit do školky v září, 3 měla teď v lednu. Kamarádky syn taky v září a 3 bude mít až v květnu. Hodně záleží na školce, protože ve městech bývá docela problém s přijetím kolikrát i čtyřletých dětí. Zajděte k zápisu a uvidíte ![]()
Pokud bude místo, rozhodně tam šance je. My bydlíme na vesnici a děti přijímali i během roku. V našem oddělení bylo v září myslím 6 dětí, které ještě neměly 3 roky ![]()
Ahojky, ráda bych se zeptala, je možný že už to tady někdo zmiňoval, ale potřebovala bych to vědět ještě jednou, proty méně chápavé
mám holčičku narozenou 9.1.2013,RP mi končí březen 2015. Chci vědět zda mám jít s malou na zápis už teď v roce 2015 na jaře, jestli je to vůbec možné a myslíte, že by byla šance že by jí vzali od září?? nebo mám počkat až budou malé 3.roky a pak jít, vím že mi to nikdo líp neřekne než ředitelka školky, jde mi jen o vaše zkušenosti. děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, ráda bych se zeptala, je možný že už to tady někdo zmiňoval, ale potřebovala bych to vědět ještě jednou, proty méně chápavémám holčičku narozenou 9.1.2013,RP mi končí březen 2015. Chci vědět zda mám jít s malou na zápis už teď v roce 2015 na jaře, jestli je to vůbec možné a myslíte, že by byla šance že by jí vzali od září?? nebo mám počkat až budou malé 3.roky a pak jít, vím že mi to nikdo líp neřekne než ředitelka školky, jde mi jen o vaše zkušenosti. děkuji
Proč anonymně?
Intimní téma to rozhodně není
Jinak být tebou, jdu spíš k zápisu do jeslí, tak jsem to udělala já, malé budou 2 v únoru a už od listopadu tam chodí. Do školky jsem to ani nezkoušela, u nás neberou ani 3 leté. K zápisu do školky se chystám až v roce 2016.
@krtek7489 Já to tedy také zkusím spíš do jeslí, ty jsi byla s malou na jaře na zápisu a nastoupila, až v listopadu?
@Mínaa naše je tedy listopad 2012, ale k zápisu s ní jdu, jesle tu žádné nejsou. Akorát máme zatím pořád problém s plenama
. Ale říkám si, do září času dost ![]()
Mala ma 2,5 r. A jsme od 2 let jako nahradnici…a ted se uvolnilo misto s tim, ze zaplatit prosinec, i kdyz tam skoro nebude nebo papa a dame prednost jinemu diteti. Takzd platime prosinec a zkusime to…aspon ji tam jednou tento tyden uz dam
@Mínaa píše:
@krtek7489 Já to tedy také zkusím spíš do jeslí, ty jsi byla s malou na jaře na zápisu a nastoupila, až v listopadu?
Zápis do jeslí je až na přelomu května/června (nevím, jestli je to všude stejné). Na těch 46 h měsíčně nastoupila v listopadu, mě končí 2 letá RD v únoru, nastoupím do práce na plný úvazek a malá začne chodit na denní, celodenní docházku. V jeslích bude do srpna 2016,to jí bude 3,5,pokud jí přijmou ve školce, bude pokračovat už ve školce. Pokud ne, bude další rok pokračovat v jeslích a do školky doufám pak už nastoupí v září 2017.