Zápisy do MŠ ve 2 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
553
9.12.14 21:56
@krtek7489 píše:
Zápis do jeslí je až na přelomu května/června (nevím, jestli je to všude stejné). Na těch 46 h měsíčně nastoupila v listopadu, mě končí 2 letá RD v únoru, nastoupím do práce na plný úvazek a malá začne chodit na denní, celodenní docházku. V jeslích bude do srpna 2016,to jí bude 3,5,pokud jí přijmou ve školce, bude pokračovat už ve školce. Pokud ne, bude další rok pokračovat v jeslích a do školky doufám pak už nastoupí v září 2017.

Zrovna koukám na inter. stránky školky, nějak se tam nemůžu dohledat, kdy byl zápis do jeslí, no nevadí, zkusím tam spíš zavolat. Jak už jsem psala, mě končí RP Březen 2015,pokud je tedy zápis do jeslí přelom květen/červen, tak by mohla tedy nastoupit na celodenní docházku hned po zápisu, např. červenec/srpen nebo až od září. Vím ptám se jak blbec, ale nemám se koho zeptat. Já budu také nastupovat na plný uvázek a to do směň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
9.12.14 23:31
@Mínaa píše:
Zrovna koukám na inter. stránky školky, nějak se tam nemůžu dohledat, kdy byl zápis do jeslí, no nevadí, zkusím tam spíš zavolat. Jak už jsem psala, mě končí RP Březen 2015,pokud je tedy zápis do jeslí přelom květen/červen, tak by mohla tedy nastoupit na celodenní docházku hned po zápisu, např. červenec/srpen nebo až od září. Vím ptám se jak blbec, ale nemám se koho zeptat. Já budu také nastupovat na plný uvázek a to do směň.

U jeslí to funguje řekla bych stejně jako u školky. Tzn. počítá se s nástupem od září. Uděláš asi nejlíp, když zavoláš do jeslí přímo vedoucí sestře a domluvíš se s ní. V jeslích jedem měsíc prázdnin fungují, u nás v červenci a druhý mají celý zavřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
9.12.14 23:36

@krtek7489 děkuji za informace, zítra tam zavolám a poptám na vše. ještě jednou děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
9.12.14 23:41
@Mínaa píše:
@krtek7489 děkuji za informace, zítra tam zavolám a poptám na vše. ještě jednou děkuji :kytka:

Nemáš zač :) A dej vědět, jak jsi dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
9.12.14 23:51

Mám syna narozeného 12/2012, takže jen o měsíc starší než zakladatelky, a normálně půjdeme po Novém roce k zápisu do školky, u nás je v březnu 2015. A mám víceméně jistotu, že ho vezmou, berou ani ne 3- leté, podmínkou je jen odplenkování (na tom budeme teprve pracovat, ale je čas) a nějaká ta samostatnost při oblékání. Se starším letos chodí nejmladší děti narozené v lednu 2012.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
10.12.14 00:04

@krtek7489 určitě napíšu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
10.12.14 00:16
@Samamama píše:
Mám syna narozeného 12/2012, takže jen o měsíc starší než zakladatelky, a normálně půjdeme po Novém roce k zápisu do školky, u nás je v březnu 2015. A mám víceméně jistotu, že ho vezmou, berou ani ne 3- leté, podmínkou je jen odplenkování (na tom budeme teprve pracovat, ale je čas) a nějaká ta samostatnost při oblékání. Se starším letos chodí nejmladší děti narozené v lednu 2012.

Ty asi nebudeš z Prahy, vid? :) Tady se dostat do státní školky dokonce ve 3 letech je v podstatě nemožné, natož ve 2 letech. A abych pravdu řekla,2 leté dítko bych do školky stejně asi nedávala :think: Moje téměř 2 letá je vcelku šikovná, sama se nají, napije, vyčistí zuby, dojde si na záchod, přes den je bez plen, částečně se oblékne. A do školky bych jí nedala, v těch jeslích jsou na ty dvouleté vybaveni a připraveni líp. Ale je to každého věc, to je jasné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
10.12.14 00:26

Záleží odkud jsi. Náš malej je listopadovej a do školky nastoupil ve dvou a třičtvrtě, byl normálně u zápisu (když mu byli dva a čtvrt). Chodí do třídy s dětmi narozenými i v prosinci.
Ségra udala holky únorové - ta tedy nešla k zápisu, ale v září zkusila obvolat školky a místa sehnala. Jen je důležité odplenkovat a aby se dítko základně najedlo (lžíce) a aspoň pomáhalo při oblékání. Děti jsou hodně tvárné, malej už po čtrnácti dnech dělal v těhle základních dovednostech ohromné pokroky.
Mmch, jsme z Plzně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
10.12.14 00:53

Zakl., běž na zápis do jeslí i školky. Nevím sice, odkud jsi, ale jesle jsou zpravidla provozované při sociálních službách a na zápis do nich se nevztahují podmínky, jako do školky, dokonce to mezi sebou ani nezjistí (školky vzájemně už ano). Takže zkus, jestli ho tam nebo tam vezmou. Zápisy bývají někdy od března do května a nástup klasika září. Sledovat stránky, nebo zavolat přímo, já si vždycky příjemně pokecala…(což teda nic nemění na tom, že mi malého stejně nevzali, v jeslích na Praze 1 koukali úplně jak zjara, tam nebydlím, jen tam pracuju a šla jsem nadrzo…prý jsem čtyřstá…ovšem matky kolem mě samá ruská báryšňa, nu což :-)---. Platím soukr. školku, jak jinak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
10.12.14 01:03

Tak já jsem z Mostu a tak nějak, co slýchávám je tady velmi náročný dostat dítě do školky, asi nemusím psát že je dětí hodně a školek málo. Stella sice není odplenkovaná, ale myslím, že už jí to dlouho trvat nebude a bude bez plen, dokáže se sama také najíst, oblékne si ponožky, tepláčky, mikinku i boty, ale potřebuje samozřejmě pomoc, protože boty má obráceně, někdy to teda zvládne i dobře, ale je prostě malá :* pěkně po sobě uklízí, složí si věci, dá si je do skříně, atd, ale to tak nějak ty děti dělají :mrgreen:

jsem rozhodnutá zavolat do těch jesliček a pokud vše půjde, jak má tak doufám, že jí vezmou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
10.12.14 01:06

@Agnesita tady jsou jesličky součástí školky, takže tak…aspoň tyhle, kam bych chtěla jít s malou k zápisu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
10.12.14 01:09
@Mínaa píše:
@Agnesita tady jsou jesličky součástí školky, takže tak…aspoň tyhle, kam bych chtěla jít s malou k zápisu

Jasně, asi jsem tě někde nedočetla, možná jsi to psala. Domluv si tam schůzku a zeptej se - pokud dítě nevezmou do školky, je šance na jesle, když je malé? Zda něco brání tomu dát přihlášku tam i tam, když je ten školkově blbý přelomový věk, ať se rozhodnou? Předpokládám rozhoduje ředitelka, a ta je jedna, ale formálně by asi bylo dobré mít obě přihlášky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
10.12.14 01:21

@Agnesita zítra si tam chci zavolat a ev. si domluvit schůzku a pozjistit všechno, Stella bude mít v lednu 2.roky, na jaře by byl zápis a září nástup, jen si říkám, že když s ní půjdu na zápis i do školky, tak jestli není moc malá ještě na školku, jestli by to vůbec všechno zvládla se tak rychle osamostatnit, tak asi mi rozumíš, v mých očích je stále miminko, který mě max. potřebuje a máma všechno udělá :mrgreen:

A hlavně co tam musí předvést takhle malý děti u zápisu do školky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
10.12.14 01:29

@Mínaa :-) hele, to nevím. Tady chtějí do školky dítě bez plen, co se jakž tak obleče, obuje, boty zavážou. Nají se a napije samo, ví svý jméno..základy. Možná jsem něco vynechala, ale asi detail. Jako pokud jsou ve měste jiné jesle/školka, jdi i tam. Záleží, jak moc potřebuješ do práce, či jak to máš. Jinak Ti rozumím, první den malého jsem číhala u školky a sledovala, jak se tety chovají, šlo se zrovna z vycházky :) no, neukously ho, dovedly v pohodě, trochu fňukal, to já se držela za srdce :lol: ale je to soukromá školka a málo dětí, takže neřeší ani plíny, klidně i nakrmí atd. Já jsem se mohla zjevit z těch začátků :) to si sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
10.12.14 13:52

@krtek7489 Pravda, nejsem z Prahy, ale z Plzně, respektive teď dokonce ještě z vesnice těsně za Plzní a prostě máme kliku, že ve vsi je nová, celkem velká školka, takže teď dokonce ani nemají plnou kapacitu. Ale i v Plzni na největším sídlišti bychom se už loni dostali s tříleťákem narozeným v červnu.

Jinak dvouleté bych do školky samozřejmě taky nedala, mladšímu budou 2R za týden a je furt na plenkách (a ani v zimě nezkouším odplenkovávat), o samostatném oblékání nemůže být řeč, nemluvě o tom, že je ve stádiu naprostého neposlouchání venku apod., takže do školky by byl naprosto neúnosný. Já to brala tak, že se zakladatelka ptala, jestli jít s dvouleťákem k zápisu, které jsou na jaře, a do školky by šla od září, kdy jí bude těch cca 2 a 3/4, kdy už děti do školky běžně nastupují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí