Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky jdete k zápisu do MŠ pokud má Vaše dítě např. tento rok březen duben 2 roky a příští rok v březnu když bude mít 3 roky chcete ať nastoupí do školky?
Pro maminky z Ostravy-Dubiny(Hrabůvky) ..můžete mi doporučit nějakou školku se kterou jste spokojené?
Děkuji
Ahoj,myslím,že musíš. Kubovi teď byli dva a jdeme k zápisu. Chci,aby příští školní rok nastopil v prosinci. Takže podle mě jo ![]()
Ahoj, my taky pujdeme k zapisu ted a Niki budou 2 roky v cervnu a rada bych, aby zacala pristi rok chodit.
ahoj Monca
A půjdete do více školek? Mám strach, že jí tam pak třeba nevezmou. Kdy se to rodičům vůbec oznámí?A co pak když odmítnou:
Holky, poraďte. Naše Niki bude mít v květnu 2 roky. Chtěla bych, aby šla do školky příští září ( bude mít 3 roky a 3 měsíce)
Musím ji jít přihlásit už letos??? A kdy jsou termíny, to má každá školka jinak???
Díky minonka
Urcite zajdete na zapis uz ted. Chtela jsem dat malou do skolky ted na jare, nevezmou ji (nepodala jsem prihlasku min. rok). Prednost maji deti 3-lete a starsi. Tak mi to rekla reditelka ve skolce.
Asi taky zalezi na skolce ale radeji bych tam sla.
Minonko,
pokud ti holčička nastoupí až v září,letos na zápis nechoď,je to zápis na školní rok 2006-2007 a ty chceš,aby nastoupila až ve školním roce 2007-2008.
Jo,jo,školka už je v tomhle malá škola
.
Maminky, je to presne jak napsala HanaZana. Letos v breznu-dubnu jsou zapisy na skol. rok 2006-07. Plati to pro deti, ktere behem tohoto roku budou mit tri roky.
V pripade, ze je dite mladsi a uvazujete o skolce je tam treba zajit a podat prihlasku. A pak zalezi na skolce.
Ahoj holky,
moje Eliška je narozená v dubnu 2004, v dubnu 2007 bych ji chtěla dát do školky. Přihlášku mám podanou už od září 2005…
Myslíte, že nás na ten zápis pozvou, nebo to mám hlídat sama?
A ještě - vím, že jednou z podmínek přijetí do školky je, že dítě je bez plínek… což my při zápisu určitě nebudeme.
Bude to problém? Co vlastně po dětech na zápisu chtějí?
Díky za odpověď,
Baghira a Eliška
Myslim, ze si musis termin zapisu ohlidat sama a dojit tam.
Pokud vim tak zakladni podminkou je, aby bylo dite bez plen a chodilo na nocnik-zachod, umelo se samo najist a trochu oblect.
No ale když ji půjdu zapsat teď ( 2 března má 2roky) tak plínky mít bude. Ale chci ať nastoupí v březnu 2007 tak to snad plínky už mít nebude ne? Jsem z toho jelen.
no jasne, to uz budete davno vpoho. Mala ma 2.5 pres den bez plen. Jen na noc ji musime davat, do rana je to dlouha doba a nevydrzi. Hodne pije.
Ahoj holky,
tak nevim jestli mame jit letos nebo az pristi rok. Niki je rozena v cervnu 2004 a chtela bych aby zacala chodit v roce 2007/cerven - ale nevim, jestli je cerven dobry, jestli pres prazdniny skolky funguji, tak jestli to nemam nechat az na zari 2007 -a to pak mam jit ted na zapis ? ach jo. Snad mi tam poradi, koukneme se tam.
Kazda skolka ma svuj vlastni den zapisu nebo je to stejne ?
diky monca
Chces-li dat malou do skolky v cervnu 2007, mela bys na zapis ted (skol.rok 2006-2007). Pokud ji das do skolky az v zari 2007 tak staci zajit na zapis az pristi rok na jare(skol. rok 2007-2008).Myslim, ze terminy zapisu jsou ruzne (vetsinou brezen-duben)
Ahojte,
som v takej istej situácii, malá bude mať v dubnu 2006 - 2 roky, takže podľa vašich rád by sme mali ísť na zápis už teraz na jar.
Chcem sa ale spýtať skúsenejších - je potrebné už teraz nahlásiť v ktorom mesiaci chcete dieťa v školke umiestniť ?
Ja napríklad čakám teraz v lete ďalšie mimi a dcérke deti vyložene chýbajú, takže uvažujem, že by som ju skúsila dať do školky už pred jej 3 narodeninami. Závisí to však podľa situácie ako sa vyvinie (napr. či malá bude dostatočne samostatná a podarí sa nám zbaviť plienok) a to takto dopredu neviem odhadnúť.
Čo si o tom mysíte?
Crnkapinka