Zápisy do vícero školek?

Rose-k
27.4.11 19:27

Zápisy do vícero školek?

Ahojky
Tak jsme byly dneska na zápisu do další školky,a při pohovoru se mě ředitelka ptala jestli jdem ještě do dalších školek,že to budou porovnávat(jasně,že mám víc školek,jsem sama s malou vav únoru prostě musím nastoupit do práce a hlídání nemám),tak jsem chvilku váhala pak přiznala,že ano…
Pak cestou mě napadlo jestli jsem spíš měla říct,že ne.Protože jsem slyšela,že ti co mají vícero školek schválně neberou :think:
Co by ste odpověděly vy???ANO NEBO NE?
Příští týden jdem do další školky,tak at vím co mám radši odpovědět 8-) díky :kytka: __

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1712
27.4.11 19:30

U nás se ředitelky schází a říkají si, koho vezmou a tak, aby nepřijali jedno děcko do více školek, takže by se to stejně dozvěděly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
27.4.11 19:32

Ahoj, resila jsem tu samou vec, jsem take samozivitelka, holky do me hucely,at si dam 4, nakonec jsme dala 2 a klidne to priznam.

• Citovat
  • Upravit
1438
27.4.11 19:46
christy píše:
Protože jsem slyšela,že ti co mají vícero školek schválně neberou :think:

No já nevím, ve školkách by měly být přesně vymezené podmínky přijetí a přijímat by se mělo podle nich, jinak by riskovali odvolání. Já nevím - třeba kritérium od nejstaršího po nejmladšího. Měli by přijímat od nejstrašího k nejmladšímu a ne někoho přeskakovat jenom kvůli přihlášce jinde, ptž kdyby to udělali, tak bys mohla při odvolání namítat, že nebyla dodržena pravidla.

Jinak konkrétně u nás (Praha 4) mívají ředitelky všech školek společné sezení, kde porovnávají seznamy, aby jedno dítě nebylo ve více školkách a kvůli němu se nedostalo na dítě jiné. Tedy ne že ho automaticky vyškrtnou kvůli přihláškám do více škole, ale že ho přijmou jenom do jedné z těch, co se hlásí (aspoň tak nám to ředitelka vysvětlovala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
27.4.11 19:51

No právě,že kamarádka si dala předloni víc školek a nevzaly jí a to potřebovala nutně nastoupit do práce a dítě její sousedky vzaly bez problémů a měla asi jednu nebo dvě školky a děti jsou stejně staré a ta sousedka byla doma ještě s mladším tak jak to vybíraj :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2566
27.4.11 20:08

Ahoj, řekla bych pravdu a to tímto stylem: ,,Ano, mám přihlášku do více školek, protože jsem OPRAVDU samoživitelka a MUSÍM nastoupit do práce!
Hlavně ať Vás někde vezmou. :mavam:

Ještě dodám, že i u nás na Rakovnicku údajně mají ředitelky nějaku slezinu a porovnávají seznamy. :mavam:

Příspěvek upraven 27.04.11 v 20:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
27.4.11 20:09

Já jsem natvrdo dala přihlášky do 5 školek - malá se dostala do 2. Jen drobná rada - k přihlášce jsem přikládala (byť to není požadováno) oficiální potvrzení zaměstnavatele, že už pracuji na poloviční úvazek a že od určitého data budu pracovat na plný úvazek. Nedokážu s jistotou říct, jestli to pomohlo, ale nic jiného oproti ostatním jsem neudělala (žádné známosti, protekce, sponzorské dary apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
27.4.11 20:15

ono nektere skolky to, ze jsme samozivitelky,neberou v potaz,takze na to bacha.kazda skolka ma jina kriteria, zalezi na reditelce skoly.
jinak ja nesu tedy k prihlasce i rozhodnuti od soudu, ze samozivitelka opravdu jsem a uvidime. pokud nam dite nevezmou ZAKLADATELKO,pak nezbyva nic jineho nez na konci srpna, zac. zari obvolat nebo obchodit skolky, jestli se treba misto neuvolnilo :nevim: my jdeme k zapisu pr. tyden a uz ted je mi spatne

• Citovat
  • Upravit
2377
27.4.11 20:16

u nas se to nesmi.. je to v zadosti o prijeti a to musis podepsat - je to poruseni pravidel a nemusi to ho pak vzit vubec nikam :jazyk:
maji tam uvedenou i nejakou vyhlasku…zalezi to asi na zrizovateli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
27.4.11 20:18
beruska2× píše:
u nas se to nesmi.. je to v zadosti o prijeti a to musis podepsat - je to poruseni pravidel a nemusi to ho pak vzit vubec nikam :jazyk:

nesmi dat vic prihlasek? tak to je masakr…

• Citovat
  • Upravit
2377
27.4.11 20:22
beruska7908 píše:
beruska2× píše:

ne ale zase jako zrizovatel ma vic skolek po meste a muzes si tam dat ze souhlasis s umistenim v jine skolce nez se hlasis.. ale to udelat nemusis…

nas uz vzali :o) a mame to o ulici vedle.. takze super .o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
27.4.11 20:23
Monix píše:
Já jsem natvrdo dala přihlášky do 5 školek - malá se dostala do 2. Jen drobná rada - k přihlášce jsem přikládala (byť to není požadováno) oficiální potvrzení zaměstnavatele, že už pracuji na poloviční úvazek a že od určitého data budu pracovat na plný úvazek. Nedokážu s jistotou říct, jestli to pomohlo, ale nic jiného oproti ostatním jsem neudělala (žádné známosti, protekce, sponzorské dary apod.)

Hmm to není špatný nápad,stavím se v práci pro potvrzení a nenápadně jim to k tomu šoupnu,ikdyž tak to bude mít asi vícero :think: ale za zkoušku nic nedám..

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
27.4.11 20:26
beruska2× píše:
beruska7908 píše:
beruska2× píše:

ne ale zase jako zrizovatel ma vic skolek po meste a muzes si tam dat ze souhlasis s umistenim v jine skolce nez se hlasis.. ale to udelat nemusis…

nas uz vzali :o) a mame to o ulici vedle.. takze super .o)

To se máte,já chtěla dát malou taky do školky kousíček odsud,a mám zřejmě smolíka páč mají od ředitelky na dveřích napsáno,že budou přijímat přihlášky pouze dětí,kteří dosáhnou do srpna 2011 3let :-?Takže přemýšlím,že tam ani nemá cenu chodit :think:

• Citovat
  • Upravit
2377
27.4.11 20:29
christy píše:
beruska2× píše:
beruska7908 píše:
beruska2× píše:

nas uz vzali :o) a mame to o ulici vedle.. takze super .o)
To se máte,já chtěla dát malou taky do školky kousíček odsud,a mám zřejmě smolíka páč mají od ředitelky na dveřích napsáno,že budou přijímat přihlášky pouze dětí,kteří dosáhnou do srpna 2011 3let :-?Takžwe přemýšlím,že tam ani nemá cenu chodit :think:

u nas je ta skolka nova, otevrena teprve rok, brali deti i narozene v unoru 2009 :wink:
nas je tedav limitu je v srpnu 2008 :wink: ale stejne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
27.4.11 20:32

Jen jdi. Aspon budes mit lepsi pozici pristi rok, nebo budes mit vetsi sanci, kdyz se neco uvolni behem roku, nebo v zari…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin