Zaplněný telefon

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24621
18.10.22 21:09

Tak zkuste Google Drive nebo něco takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
18.10.22 21:50
@lucad77 píše:
Tak zkuste Google Drive nebo něco takového.
? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
18.10.22 21:51
@Akve píše:
Mně se dělaly a dělají zálohy v mobilu a to je děsnej žrout místa. Někde mi to nedávno mezi soubory našel synator, doporučuju zkontrolovat i tohle a staré promazat…

To je asi nad mě možnosti najít to a promazat. Našla jsem něco, promazávala velké soubory, ale pak už mi to zmizelo a nemůžu to znovu najít. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
18.10.22 21:53
@elza12 píše:
V aplikacích si vymaž mezipaměť u každé aplikace. Mě to uvolnilo 10 giga

8o Tolik? To jsem se pokoušela. Nevím ale, kde najít, kolik mám na kartě místa a kolik v mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
18.10.22 21:55

Kolik místa mi zaberou Sms, zprávy v mesengeru a WhatsAppu? Má cenu to mazat? Mazete to? Průběžne nebo více najednou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4474
18.10.22 22:00

Nejvíc mi zabírají fotky a videa naší dcery. :lol: Takže to přes PC budu stahovat na externí disk, abych o nic nepřišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.10.22 23:07

@Sára 1 Ahoj. Postupoval bych takhle.

Prošel bych si všechny aplikace a odinstaloval ty, které nepoužívám. Následně zaberou nejvíc místa asi fotky a videa.

Používáš Fotky Google? Pokud ne, začni.
Ve fotkách Google si pak spustíš zálohování a všechny fotky budou uložené v cloudu. Z mobilu je pak můžeš smazat.

Další možnost je připojit telefon kabelem k počítači nebo notebooku a všechny soubory si přesunout do něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
19.10.22 04:40

Já jsem zastáncem mít vše na PC. Mám disk na kterém zálohuji všechny fotky a videa. Tenhle disk taky zálohuji. Ukládat něco na cloud je sice hezké ale k prdu. Osobně bych se kouknul zda telefon nepodporuje SD karty. Našel bych nějakou s co nejvyšší rychlostí zápisu. Fotky ukládat na PC na disk k tomu určený.
Ideálně vše zálohovat a dát telefon do základního nastavení. A začít nanovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
19.10.22 05:59
@yakuba píše:
@Sára 1 Ahoj. Postupoval bych takhle.

Prošel bych si všechny aplikace a odinstaloval ty, které nepoužívám. Následně zaberou nejvíc místa asi fotky a videa.

Používáš Fotky Google? Pokud ne, začni.
Ve fotkách Google si pak spustíš zálohování a všechny fotky budou uložené v cloudu. Z mobilu je pak můžeš smazat.

Další možnost je připojit telefon kabelem k počítači nebo notebooku a všechny soubory si přesunout do něj.

Aplikace, které jsem instalovala, pouzivam. Pak je tam ale hodně věcí, které neznám, které tam už byly a já je nevyuzivam - nebo o tom nevím. A neví, zda jsou potřeba nebo ne.
Zkoušela jsem stáhnout fotky do očí, ale nedařilo se mi to. :nevim: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
19.10.22 06:00
@Lykaon píše:
Já jsem zastáncem mít vše na PC. Mám disk na kterém zálohuji všechny fotky a videa. Tenhle disk taky zálohuji. Ukládat něco na cloud je sice hezké ale k prdu. Osobně bych se kouknul zda telefon nepodporuje SD karty. Našel bych nějakou s co nejvyšší rychlostí zápisu. Fotky ukládat na PC na disk k tomu určený.
Ideálně vše zálohovat a dát telefon do základního nastavení. A začít nanovo.

Kartu mám fotky mam na kartě, která není zaplněna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
19.10.22 06:17

@Lykaon Proč konkrétně je mít něco na cloudu „na prd“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
19.10.22 09:54

@yakuba Nutnost připojení k netu ( což dneska není problém ), omezená kapacita. Navíc stále je ten cloud někoho. Osobně se držím hesla, zálohovat a zálohovat. Ale na vlastním mediu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
19.10.22 11:19
@Lykaon píše:
@yakuba Nutnost připojení k netu ( což dneska není problém ), omezená kapacita. Navíc stále je ten cloud někoho. Osobně se držím hesla, zálohovat a zálohovat. Ale na vlastním mediu

Cloud někoho je. Jasně. Ovšem data na něm jsou jen toho, kdo je tam nahrál. Net není problém, kapacitu si můžete přikoupit. Proti zálohám na vlastní médium nic nemám. Dává to smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
5.11.22 09:44

U cloudu jenom pozor na jednu věc - vesměs všechny, vč. placených, jsou pro běžné uživatele bez garance neboli kdyby došlo ke ztrátě dat v cloudu, tak jeho provozovatel za nic neručí. Také dostupnost cloudu je bez záruky. A cloudy garantované jsou zase v úplně jiných cenových dimenzích, což pro home uživatele není.

U telefonů s Androidem je na zálohování souborů dobrá appka FolderSync, kde se v předem nastavených časech automaticky provede záloha např. do domácího NASu. Na ukládání vlastních fotek/videí z telefonu ideální věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11416
5.11.22 12:06

Jestli se do toho můžu míchat, nezaznělo tu zásadní pravidlo. Na pameťovou kartu jdou ve většině případů ukládat pouze multimédia, tedy fotky, videa, zvukové soubory. Apky jdou instalovat a používat pouze v interní paměti telefonu. Dnes bych bral jako standard 128GB interní, a pokud má telefon slot na kartu, koupit ji ve stejné velikosti, jako je pamět telefonu. Když budete totiž ukládat pouze do interní paměti a bude potřeba tovární nastavení, přijdete o vše, co v telefonu máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák