Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Tak jsem dnes zjistila, že jsem zapomněla užít jednu tabletku PROVERY. Beru je před stimulací na ivf. Myslíte, že z toho bude problém? Já se chystám na první ivf, tak jsem z toho vyhukana.
![]()
@lenusek11111 Je to v pohode, jedna zapomenuta tabletka nic nevadi, navic to se stimulaci nema nic spolecneho, stimulovat zacnes az po ms predpokladam
Takze v pohode ![]()
@MarkyMM : Já už mám v tom pěkný guláš. Od pondělí začínám píchat Diphereline a od 1DC začínám píchat Menopur. Snad to nebude problém. ![]()
Mám dotaz.Od února 2014 mi vůbec nechodila MS. V Listopadu jsem změnila dr. a ten zjistil že moje tělo netvoří nějaký hormon. Nasadil mi na 3 měsíce Proveru teď jsem jí brala 2 měsíce a pokaždé ms přišla. Ale k dotazu nikdy předtím jsem během cyklu neměla citlivé bradavky. Může to způsobit Provera? Dneska jsem 10.Dc a mít podprsenku je téměř očistec.
Může to značit blížící a nebo probíhající ovulaci? Poslední dva cykli jsem měla 29. Dnů a 30 dnů a tu Proveru beru 2× denně 16.Dc-25.dc.
@kolmenka : Ano je to pravděpodobně Proverou. Sice jsem brala ještě nějaké stimulační hormony navíc, ale trpěla jsem strašně moc. Prsa jsem měla bolavé jen na dotek. Podprsenku jsem radši nenosila. ![]()
@lenusek11111 A pomohlo vám to ke srovnání cyklu? Popřípadě otěhotnět?
@kolmenka : Já jsem to brala před stimulací na odběr vajíček. Takže ti neporadím, jestli to pomůže k těhotenství. Každopádně se tím vůbec nestresuj. Protože to pak vůbec nepůjde. A pak to bude ještě horší. Já jsem ve stádiu, kdy jsem se na to úplně vyprdla a nepomohlo mi to k spontánnímu otěhotnění. Tak jsem zašla do Car na vyšetření a nechala jsem i chlapa vyšetřit. Jsme oba úplně v pořádku a nejde to. Tak jsme šli na ivf a teď na další cyklus jdeme na transfer. Věř, že teprve potom to bude boj o nervy. Takže klid. Jak dlouho se snažíte o miminko?
Mi se nesnažíme. Jen kdyby se povedlo tak by nám to nevadilo. Mě nechodila od února 2014 ms proto jsem vyměnila dr. A nový dr. mi napsal Proveru na 3 cykly tak uvidím jestli pak v květnu mi ms přijde sama nebo ne. Abych pravdu řekla nevím ani zda a kdy mi chodí/ nechodí ovulace. ![]()
Asi bych si nechala udělat hormonální profil, vyšetření na PCO ( syndrom polycystickych ovarii) to by odpovídalo tomu, co popisuješ. Je lepší to řešit hned. Kolik ti je? Jestli se můžu zeptat?
@lenusek11111 mě bude v září 30. let a jedno dítě mám. Ještě teď budu brát tu proveru a pak další cyklus budu čekat zda ms přijde nebo ne. čekají mě tedy ještě minimálně 2 dlouhé měsíce. ![]()
Já už mám taky dítě. Můj kluk bude mít 14.A letos mi bude 34.let. Ale netušila jsem, že když už jednl dítě mám, tak budou problémy s otěhotněním.
Ale je fajn, že na dalsí miminko nespěcháš. Že když příjde, tak tu bude.My jsme to s mužem měli taky tak.Ale jak čas plynul a nic se nedělo, tak nám to začalo být divné, až jsme to začali řešit. A až v třetím centru jsme to dotáhli do konce. I když už jsem mohla mít transfer za sebou a v podstatě bych už věděla, na čem jsem.Ale lepší bylo počkat si ten měsíc na další transfer. A už to bude tady. ![]()