Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak treba tam bylo vic folikulu a prasknou s rozdilem nekolik dnu. Kdyz uz dojde k vyronu LH, tak ovulaci nic nezastavi, maximalne nepraskne foliku! a zacysti se, vajicko nedostane nejakou druhou sanci
Může být a stává se to taky jsem měla kolikrát ovulku později, posunula se mi tím pádem i ms…Takže jo snažit se, nic se tím neskazí
@Bibi239 ted si nejsem jista, ze te chapu. vajicko=folikul? takze je mozne, ze tam bylo vic vajicek a jedno prasklo ted a jedno jiz predtim? Pokud se teda nazacystilo.. A kdyz to vajicko praskne az takhle pozde v cyklu, neni uz prestarle/nekvalitni a neni tedy vetsi sance, ze potratim?
@Anonymní píše:
@Bibi239 ted si nejsem jista, ze te chapu. vajicko=folikul? takze je mozne, ze tam bylo vic vajicek a jedno prasklo ted a jedno jiz predtim? Pokud se teda nazacystilo.. A kdyz to vajicko praskne az takhle pozde v cyklu, neni uz prestarle/nekvalitni a neni tedy vetsi sance, ze potratim?
ne, vajíčko není folikul. Při ovulaci praská folikul (má přes 2 cm, jde vidět na utz) a uvolňuje se vajíčko (lze vidět jen pod mikroskopem)
@Anonymní píše:
folikul praska ve chvili, kdy je vajicko zrale, nemuze byt stare. Kdyz probehne dvojnasobna ovulace, zacne rust ten folikul c.2 pozdeji.
Prezrale vajicko vznikne maximalne pri umele stimulaci a takova vajicka pry v podstate nejdou oplodnit, ze se rozpadaji.
Pokud chces eliminovat duvody potratu, spis bych se zamerila na vysetreni na mutace srazlivosti, pripadne na imunologii, tam muze byt spis duvod nez spekulovat nad starim vajicek ![]()
@Bibi239 diky moc za dovysvetleni.
Abych teda jeste neskoncila nakonec s dvojcatama ![]()
Diky i za ty tipy na vysetreni - hematologii i repr. imunologii uz mam za sebou. Nic zasadniho nenasli.
Hezky vecer ![]()
@Anonymní píše:
@Bibi239 diky moc za dovysvetleni.Abych teda jeste neskoncila nakonec s dvojcatama
Diky i za ty tipy na vysetreni - hematologii i repr. imunologii uz mam za sebou. Nic zasadniho nenasli.
Hezky vecer
pokud je v tomto ohledu vse ok, tak to klidne mohla byt jen blba nahoda. Tak at to co nejdriv klapne ![]()
Může, mi se to stalo. Běžně mívám ovu okolo 16-18 a od 15 DC jsem měla teploty, tak jsem neměřila. Po uzdravení jsem začla měřit, jestli to klaplo a ovu vůbec neproběhla tak jak normálně. Měla jsem, ale i ATB, tak nevím, jestli to třeba taky nějak nepřispěje ![]()
Ahoj, mam dotaz ohledne ovulace. 18dc jsem mela jasne pozitivni ovulacni test i ovulacni bolesti. Do toho jsem ale mela lehci virozu - i presto jsme se s manzelem snazili. 20dc byl uvulacni test negativni. Dnes me ale cely den boli bricho, a tak jsem si udelala test znovu - a je zase jasne pozitivni. Vypada to, ze se blizila ovulace, ale nemoc ji opozdila az na ted. Pokud to tak bylo, byl by ten test opravdu znovu pozitivni? A mame se tedy zase snazit? Neni uz to vajicko prilis stare? Mam za sebou dva potraty a jedno hodne komplikovane tehotenstvi, tak uz jsem opatrna.
Diky za nazory!