Snažení pět měsíců a déle

• Fotoalbum (177)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.2.15 17:00

Snažení pět měsíců a déle..

Zdravím všechny snažilky.
S přítelem se o miminko snažíme už 6.měsícem. Před tím jsem brala Utrogestan - ten ale nijak nemohl, nicméně ho beru pořád (co kdyby náhodou..), navíc jsem si ještě v lékárně koupila Kyselinu listovou, ale těhotenství nikde… :( Minulý měsíc jsem byla na kontrole, vždy chodím mezi 14.-16. dnem, to by měla proběhnout ovulace..no a Dr.mi oznámila, že ovulace proběhla, dokonce, že i vajíčko se uvolnilo, a teď se musí setkat se spermií, a že se ještě máme snažit třeba každý den. Předepsala mi ještě raději Clostík (teď ho beru první měsíc), s tím, že pokud to dostanu, tak od 3. dne MS ho mám do dobu 5ti dní brát 1,0,1 a pokud to nedostanu, tak si udělat test, pak dojít na kontrolu, bla bla bla…Menstruace dorazila, a tak jsem ji obrečela,..opět. Třetí den MS jsem začala brát Clostík a včera jsem ho dobrala. Teď opět bude následovat kolotoč snažení, kontrol, ultrazvuk… :roll: už jsem z toho unavená…a to jsem ani před tím nebrala HA, takže bych měla být „čistá“. Máme s něčím takovým zkušenost? Hodně jsem na netu četla o tom, že většina ženských otěhotněla s Clostíkem hned druhý měsíc :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1750
4.2.15 17:08

@Karolina snažilka ahoj, my jsme se snažili 3 roky. Pokud se nesnažíte ještě ani rok, nepovažovala bych to za tragedii ;-)
Ať se brzo zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.15 17:14

My se snazili rok a pul a taky jsem to porad resila hadala se a byla nervozni atd prasky jsem taky brala a nic.. Pak jsem nastoupila do nove prace nemyslela na to a po mesici zjistila ze jsem v tom.. ;) tak si nelam hlavu a snaz se na to nemyslet ;) drzim palce at to brzo prijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
4.2.15 17:15

My se o druhou dceru snažili 9 měsíců než se zadařilo, poslední měsíc jsem pila kontryhelový čaj myslím, že díky němu se zadařilo ale kdo ví třeba bych otěhotněla i bez něho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
4.2.15 17:16

My už se snažíme skoro rok, clostyl a utrogestan beru už od října a stále nic…Nejdříve jsem vůbec neměla ovulaci, chodím taky 15 den na ultrazvuk, říkala, že se tam nic neděje. No a ovu poprvý proběhla teďko v lednu a teď čekám na MS a pořád se modlím, aby nedorazila :?
Clostyl mi ještě nechala a nakázala mi přijít zase na ultrazvuk, protože, když se bere tak dlouho, může způsobit cystu.
Asi se z toho už picnu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
4.2.15 17:20

Snažení 6 měsíců je zcela normální, za problém se považuje, pokud pár nepočne během 12 měsíců. Clostík ani jiné hormony bych do sebe bez důkladného vyšetření necpala - pokud by byla chyba třeba na straně partnera, genetický nebo imunologický problém a pod., tak je Ti to stejně k prdu.
A listovka nepodporuje otěhotnění, ale zabraňuje vývojovýv vadám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
4.2.15 17:24
@Karolina snažilka píše:
Zdravím všechny snažilky.
S přítelem se o miminko snažíme už 6.měsícem. Před tím jsem brala Utrogestan - ten ale nijak nemohl, nicméně ho beru pořád (co kdyby náhodou..), navíc jsem si ještě v lékárně koupila Kyselinu listovou, ale těhotenství nikde… :( Minulý měsíc jsem byla na kontrole, vždy chodím mezi 14.-16. dnem, to by měla proběhnout ovulace..no a Dr.mi oznámila, že ovulace proběhla, dokonce, že i vajíčko se uvolnilo, a teď se musí setkat se spermií, a že se ještě máme snažit třeba každý den. Předepsala mi ještě raději Clostík (teď ho beru první měsíc), s tím, že pokud to dostanu, tak od 3. dne MS ho mám do dobu 5ti dní brát 1,0,1 a pokud to nedostanu, tak si udělat test, pak dojít na kontrolu, bla bla bla…Menstruace dorazila, a tak jsem ji obrečela,..opět. Třetí den MS jsem začala brát Clostík a včera jsem ho dobrala. Teď opět bude následovat kolotoč snažení, kontrol, ultrazvuk… :roll: už jsem z toho unavená…a to jsem ani před tím nebrala HA, takže bych měla být „čistá“. Máme s něčím takovým zkušenost? Hodně jsem na netu četla o tom, že většina ženských otěhotněla s Clostíkem hned druhý měsíc :potlesk:

Děláš si kolotoč, a jsi z toho unavená, vynervovaná… Příjde mi to jako hon na zvěř..Mě se nedařilo půl roku, odjeli jsme na dovču, brali vše s pohodou, bez honby za tvoření dítěte a přijela jsem těhotná. Nikdo mi nepsal žádné podpůrné léky, nechápu, proč to gyndaři píší, když se snažíte „teprve“ půl roku.. Hoďte se do klidu, souložte, když na sebe máte chuť a ne, když musíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.15 17:30

@Didlinka33 Ahoj :mavam: no uvidíme co bude příští měsíc..a tobě držím palce, ať žádná hnusná MS nedojde! ;) my za týden odjíždíme na hory, zrovna, když mám mít ovulaci, tak snad se už konečně podaří :D, jinak už jsem z toho dost zoufalá a závidím všem, pro které není 6měsíců žádná doba :roll:, myslím si, že dva zdraví, mladí lidi by měli počít hned :hug:,…aspoň teda u mé švagrové to tak bylo :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
4.2.15 17:50
@Karolina snažilka píše:
@Didlinka33 Ahoj :mavam: no uvidíme co bude příští měsíc..a tobě držím palce, ať žádná hnusná MS nedojde! ;) my za týden odjíždíme na hory, zrovna, když mám mít ovulaci, tak snad se už konečně podaří :D, jinak už jsem z toho dost zoufalá a závidím všem, pro které není 6měsíců žádná doba :roll:, myslím si, že dva zdraví, mladí lidi by měli počít hned :hug:,…aspoň teda u mé švagrové to tak bylo :zed: :lol:

děkuju :) no vidíš na horách bude pohoda, bude si užívat a určo se to povede :)
já jsem brala 8 let HA, ale když pak čtu, jak holky otěhotněly hned první měsíc po vynechání, tak je mi smutno, že mě to nejde.
A pokud cejtíš, že je něco špatně, tak je lepší to řešit. Ne jak někdo tvrdí, že pokud neuplynul ještě rok, je vše ok. Já jsem tam šla taky už po půl roce a jsem ráda, protože mi řekla, že neprobíhá ovulace, kybych čekala ten rok, tak ničeho stejnak nedosáhnu, takhle jsme to aspoň začli řešit :)
A dneska už mě začaly bolet prsa, takže MS se asi blíží :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
4.2.15 17:53

@Karolina snažilka tak pravděpodobnost otěhotnění v jednom cyklu pro naprosto zdravý pár je jen asi 20 %, takže otěhotenět hned samozřejmost fakt není ;) Ale chápu tě, chtěl by to tak každý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
4.2.15 17:56
@Karolina snažilka píše:
myslím si, že dva zdraví, mladí lidi by měli počít hned :hug:,…aspoň teda u mé švagrové to tak bylo :zed: :lol:

ahoj, přesně to co jsi napsala tě stresuje! Není pravda, že dva zdraví mladí lidí by měli počít hned. Četla jsi to někde? Prostě to tak není. Do půl roku od začátku pokusů o dítě je to zcela věc náhody kdy se zadaří. Nesouvisí to s tím, že čím mladší a zdavější, tím se jim spíš podaří otěhotnět první měsíc. Je to prostě náhoda nesouvisející s ničím.
A ještě pro shrnutí jedou: Dva mladí zdraví lidé mají velkou šanci otěhotnět do půl roku od začátku pokusů. Jestli první měsíc nebo za půl roku je jen náhoda.
Tím, že se stresujete pochopitelně svou šanci na rychlé početí snižujete :) (A vím, o čem mluvím 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.15 17:59

@Didlinka33 jejej :(, taky mi to začlo bolestí prsu, pak bříška,..a pak došla mrcha :zed: :zed:, je pravda, že na to dost myslím, ale jaká ženská, která chce dítě to nedělá :nevim:, prostě nejde na TO nemyslet..už mimulý měsíc jsem si řekla, že jestli to teď nevyjde, tak už se na to vykašlu, nebudu to řešit… :lol: :lol: :lol: hahahaha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
4.2.15 18:02
@Karolina snažilka píše:
@Didlinka33 jejej :(, taky mi to začlo bolestí prsu, pak bříška,..a pak došla mrcha :zed: :zed:, je pravda, že na to dost myslím, ale jaká ženská, která chce dítě to nedělá :nevim:, prostě nejde na TO nemyslet..už mimulý měsíc jsem si řekla, že jestli to teď nevyjde, tak už se na to vykašlu, nebudu to řešit… :lol: :lol: :lol: hahahaha…

jéé, naprosto tě chápu, tohle já si říkám pořád, jenže přesně to nejde na to nemyslet, hlavně teď když vím, že se mi nastartovala ta mrcha ovulace, konečně nějakej pidi pozitivní krok v před :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.15 18:02

@harpyje není to tak lehký na to nemyslet, ještě když máme v rodině malé dítě :zed:, které vídám každý víkend…Porad mi, jak na to nemyslet :dance: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.15 18:05

@Didlinka33 No, já už jsem jásala minulý měsíc, když mi Dr. řekla, že proběhla ovulace a že se uvolnilo vajíčko 8o už jsem si myslela, že konečně 5.měsíc se zadaří…i testy jsem si dělala, doufala jsem, že ta mrcha bude jen krátká…ale nic jedna / :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí