Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den. Jsem tady nová a měla bych dotaz. předem bych chtěla říct, že týden těhotenství nevím, jelikož nemám v pořádku cyklus, ale i tak se mi podařilo otěhotnět. ![]()
Začala bych tím, že mě 21.1 začal pobolívat podbříšek a bylo mi velmi zle (nechutenství, teplota)-takže jsem si udělala těhotenský test. Ihned se objevily //.Opakovala jsem ještě další dva dny a čárky sílily. V pondělí 23.1 jsem si zašla k doktorovi, který mi potvrdil jen to, že děloha je zvětšená, sliznice taky, ale děloha je prázdná. HCG bylo okolo 400.Přišla jsem k němu tedy za 4 dny kdy V děloze stále nic nebylo(do toho jsem dostala MS) a HCG bylo pouze 550.Řekl mi, že má podezdření na mimoděložní těhotenství. Ať přijdu na kontrolu 2.2.Dnes ráno jsem šla na kontrolu-na utz už viděl gestační váček 5mm ale HCG stouplo pouze na 680.Podotýkám že opravdu netuším týden těhotenství. Tipla bych to na 4-5?Chci se zeptat jestli s tímto nemá někdo zkušenost a jestli myslíte že je alespoň malá šance že by těhotenství dopadlo dobře.(s takto pomalým růstem HCG) Děkuji za případné odpovědi a přeji hezký den ![]()
Za 48 hodin by se mělo u prosperujícího těhotenství hcg zdvojnásobit…
Nechci Ti brát naději, ale tohle dobře nevypadá. Kdy máš přijít na kontrolu?
Mě nejvíce zajímá, jestli je možné že HCG začne teď růst. na kontrolu jdu 6.2. ![]()
@nykav píše:
Mě nejvíce zajímá, jestli je možné že HCG začne teď růst. na kontrolu jdu 6.2.
spíš s tim nepočítej.. tohle nevypadá ani trochu dobře.. a na mimoděložní je ten nárůst taky malý ![]()
Achjo
Mimoděložní mi řekl že to pravděpodobně nebude.Asi bude jen špatně prosperující. Jsem z toho uplně zmatená a připadám si jako Alenka v říší divů ![]()
@nykav píše:
AchjoMimoděložní mi řekl že to pravděpodobně nebude.Asi bude jen špatně prosperující. Jsem z toho uplně zmatená a připadám si jako Alenka v říší divů
tohle se stává celkem často, většinou si toho ženy ani nevšimnou ![]()
Já bych si toho asi nevšimla taky kdybych neměla tak příšerné tehotenské stavy
Teď mě mrzí že jsem se do toho tolik vžila. Je to mé první,,těhotenství´´.
@nykav píše:
Dobrý den. Jsem tady nová a měla bych dotaz. předem bych chtěla říct, že týden těhotenství nevím, jelikož nemám v pořádku cyklus, ale i tak se mi podařilo otěhotnět.
Začala bych tím, že mě 21.1 začal pobolívat podbříšek a bylo mi velmi zle (nechutenství, teplota)-takže jsem si udělala těhotenský test. Ihned se objevily //.Opakovala jsem ještě další dva dny a čárky sílily. V pondělí 23.1 jsem si zašla k doktorovi, který mi potvrdil jen to, že děloha je zvětšená, sliznice taky, ale děloha je prázdná. HCG bylo okolo 400.Přišla jsem k němu tedy za 4 dny kdy V děloze stále nic nebylo(do toho jsem dostala MS) a HCG bylo pouze 550.Řekl mi, že má podezdření na mimoděložní těhotenství. Ať přijdu na kontrolu 2.2.Dnes ráno jsem šla na kontrolu-na utz už viděl gestační váček 5mm ale HCG stouplo pouze na 680.Podotýkám že opravdu netuším týden těhotenství. Tipla bych to na 4-5?Chci se zeptat jestli s tímto nemá někdo zkušenost a jestli myslíte že je alespoň malá šance že by těhotenství dopadlo dobře.(s takto pomalým růstem HCG) Děkuji za případné odpovědi a přeji hezký den
No, ono už samo o sobě jít k doktorovi hned po zjištění // zavání průšvihem a zbytečným zklamáním. Kdybys tak překotně netestovala, tak by těhotenství odešlo s menstruací a nic bys nevěděla (takových neprosperujících těhotenství které odejdou s menstruací je hodně!). Po mých 4 těhotenstvích říkám zas a znova, testovat tak týden po vynechání MS a k doktorovi nejdřív v 8. týdnu, člověk si pak ušetří tato témata.
No-popravdě mít za sebou tolik těhotenství jednala bych takto taky.Ale jelikož jsem celá vylekaná spatřila ty // a měla jsem bolesti, k doktorovi jsem šla. ![]()
Jinak MS jsem dostala a těhotenství neodešlo-naopak vytvořil se gestační váček.
Myslím, že nárůst hcg je pravdu malý a nejedná se o prosperující těhotenství.
Každých 48-72 hodin by se mělo hcg zdvojnásobit tzn být o 100% vetší i více.
Na utz lékaři nic nevidí pokud je hodnota menší než 1000.
Ráda bych mluvila více pozitivně, ale upřímně to moc nevidím.
Tak lékař se musí nějak řídit třeba poslední ms?
Nemyslím, že hcg by začlo zázračně růst, ale stejně důležitý je nález na utz ne hcg