Inositol u PCO

1076
29.1.15 20:42

Inositol u PCO

Ahoj mám diagnostikovány PCO, nemestruuji bez hormonů, nemám ovulaci. Byl mi doporučen Inofolic či Nosifol - kde je hlavní složkou inositol. Inofolic i Nosifol je dost drahý, poradí někdo jiný druh inositolu aby se užily 2g inositolu denně? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30928
29.1.15 20:45

@kapyka da se sehnat jeste v prasku, ale v prepoctu na gramy je ta cena podobna. A v techto mas dalsi vitaminy podporujici otehotneni. Na netu se da sehnat vyrazne levneji nez v lekarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
29.1.15 20:51

@kapyka Ahoj:) Já jsem si objednala čistý inositol v kapslích - i s dopravou mě to vyšlo na 833Kč a je jich tam 500ks, abys měla 2gramy denně, tak musíš mít 4 denně, ale i tak to vychází výrazně lépe (cenově) než Nosifol (cca necelé 200Kč/měsíc) Sama ho beru taky - na doporučení bych měla mít 4gramy inositolu denně a tak to kombinuju - beru 1 Nosifol a 4 kapsle toho čistýho inositolu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
29.1.15 20:52

@kapyka zkus projet net, na oba bývají slevové akce, taky jsem kupovala Inofolic je to drahé, ale když se zadaří za dva, tři měsíce není to zase tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
29.1.15 20:56

@ivulka00 díky a to bereš obojí dohromady? a jaký inositol v kapsích máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
29.1.15 20:58

@kapyka mám čistý inositol, je na tý krabici nakreslený srdce:) A beru to tak, že ráno si dám Nosifol a někdy během dne ten čistý inositol:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
29.1.15 21:10

@ivulka00 aha takže bereš denně 4g denně? a to ti kdo doporučil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
29.1.15 21:48

Holky, ja už deti mam, jedno prirozene jedno po ivf, mela jsem pco dost výrazné. ted dle hormonu je to ok i dle uzv, ale stejne nemam menstruaci a mam v tom bibec. I presto ze má testosteron v pořádku mi stále padají vlasy. Muze se tento pripravrk brat dlouhodobe jen tak jakoby doplnek stravy ze by mi to např. Upravilo menstruaci a podpořili růst vlasů jak je psáno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
29.1.15 21:54

@zuzuza může se brát dlrouhodobě, já když ho beru (ovšem 2 pytlíčky denně - resp. 4 gramy inositolu) tak se mi to zdá lepší:) taky mi hooodně padají vlasy…

@kapyka ano, beru, doporučil mi to včera v Sanusu na konzultaci doktor, že by to mohlo trochu na to PCOS pomoct. Zároveň ale řekl, že je to třeba brát dlouhodobě, protože když celý život bylo tělo rozhozený, tak to zlepšení nebude třeba za 3 měsíce ani za půl roku. Ale že vědecky dokázaný to je, že tam to zlepšení u PCOS je výrazný (ale po jak dlouhé době užívání už neříkal…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
29.1.15 22:10

A taky omezit cukry s zhubnout psaly holky ze jim pomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1076
29.1.15 22:43

@ivulka00 diky takze mas doporuceno 4g inositolu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
30.1.15 08:26

@zuzuza to jsem si myslela taky, chvíli jsem to dodržovala, ale zbytečně. Dr. mi na konzultaci řekl, že jsou dva druhy PCOS - jeden u obézních lidí - těm se doporučuje zhubnout a druhé u hubených lidí (reps. u lidí, kteří mají BMI do 27) a tam dieta nepomůže :)

@kapyka jojo, beru to takhle až dva měsíce:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
30.1.15 08:54

Aha:(, ja to mam urcite po mamce ta mela taky problemy, ale vzhledem k tomu, ze tehdy se tehotnelo ve 20 ti se ji dve deti povedly a ted na stara kolena pravidelne ovulovala.ja mam strach abych z tech vsech hormonu co jsem do sebe uz narvala nemela jednou nejakou rakovinu, jsem to nekde cetla, samozrejme se tim nejak nestresuju, jen me to tak napadlo. Nechapu, proc pravidelne nemenstruuju, kdyz dle uzv i hormonu uz pco nemam. Ale tim vas tady nebudu zatezovat, to je na jinou diskuzi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1904
20.10.15 12:41

Ahojky,
pročítala jsem si různé diskuze o Inofolicu – hlavní složkou, která by měla pomáhat při PCO je tedy ten inositol a mělo by ho být alespoň 4g denně, aby fungoval jako „lék“.
Našla jsem alternativu na jednom fitness e-shopu – sójový lecitin (v prášku, čistý, bez genetických modifikací, odtučněný) – doporučené denní množství je max 35g (např. přidat do jogurtu apod.) a ten taky obsahuje inositol a to 13–16%, což by odpovídalo 4,5 – 5,5g inositolu na den.

Cena Inofolicu při dávce 2 pytlíčky denně je cca 35Kč/den, kdežto cena sójového lecitinu je cca 10Kč/den. Což je pěkný finanční rozdíl :-)

Uvažuji, že si pořídím raději ten sójový lecitin. Má spoustu dalších výhod – např. snižuje cholesterol, normalizuje metabolismus tuků, blahodárně působí na paměť, bojuje proti předčasnému stárnutí apod. :-)

V Inofolicu je navíc kyselina listová, ale to si můžu koupit i zvlášť…

Jediná nevýhoda je, že ho nesmí užívat lidé s alergií na sóju, což já nemám.

Nemáte s tím náhodou některá zkušenost? Popř. co byste si vybraly vy? :)
Budu ráda za každou radu a názor! Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
20.10.15 13:43

@MaťulkaH Být tebou, tak to zkusím. Mně také vadilo, že Inofolic a Nosifol jsou tak šíleně drahé, takže jsem si sehnala Nutristar Inositol a nadávkovala si to tak, abych pokryla denní dávku. A do měsíce jsem byla těhotná, přestože jsem měla malé vajíčko :D Podle mě jsou Nosifol a Inofolic jen předražená reklama, když použiješ selský rozum, ušetříš. Držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí