Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky:)
co se týče mě, taky beru inositol z Nutristaru. Beru ho tak, abych měla ty 4gramy denně, ale kromě „většího elánu“ a takové větší psychické pohodě zatím nic - neovuluji… Ale z druhé stránky měsíčky se mi tím docela srovnaly, dříve se mi pohyboval cyklus mezi 25 - 68dny a tedka poslední cca rok, co jím inositol, tak se pohybuje cca 31 - 37dní (akorát jsem měla 2 výkyvy - jeden 26dní a jeden 43, ale oproti tomu předtím je to paráda:) )
Jinak ten sójový lecitin mě docela zaujal.. Jak se to pohybuje cenově na 1 balení?:)
@Fraisket Děkuji za odpověď ![]()
Tak to je paráda, moc gratuluji! ![]()
Koukám, že máš termín začátkem prosince, tak přeji rychlý porod a vše bez komplikací a hodné miminko! ![]()
@ivulka00 Tobě taky děkuji za odpověď ![]()
Já právě nemám přirozeně MS téměř vůbec, letos jsem ji měla 3× + 1× po vyvolávačce ![]()
O mimčo se snažíme už od června 2014, ale teď si dáváme chvilku oddych a plánujeme v červnu 2016 svatbu
Znovu se začneme snažit cca v březnu, tak do té doby bych se chtěla pokusit aspoň nahodit tu MS. Ještě chci dát právě šanci tomu inositolu, než do sebe začnu ládovat nějaké hormony…
Já si budu objednávat tento:
http://4fitness.cz/…76-kc-p-107/
Vyjde to zhruba na 28 porcí (při spotřebě 35g denně)
@MaťulkaH tak moc držím palce:) My se snažíme o mimčo už od sprna 2013 a stále nic a ještě nějakou dobu to vypadá, že si počkáme, na clostík a podobně totiž nereaguju, tak to chci zkusit přes zdravý životní styl, nízkogylemickou dietu a inositol:) Děkuju za info ohledně toho lecitinu:)
@ivulka00 Nemáš zač ![]()
No tak to jsi přesně můj případ, já taky nereagovala…
Taky začínám přecházet na bílkoviny, minimum sacharidů, dnes jdu na kardio do fitka.
Snad se mi podaří zhubnout a nastartovat tělo. Ten lecitin by měl nakopnout i celkově metabolismus, který mám asi určitě zpomalený…
@MaťulkaH zpomalený metabolismus mám dost, ale poslední dobou je to lepší:) JInak co se týče toho minima bílkovin - raději opatrně, sama jsem to přepískla minulý rok v lednu a bylo mi neustále cca 2 měsíce slabo - ale taky je pravda, že jsem měla dole cca 8kg, tedka už mám asi 2kila naroře, ale u mě je to daný tím, že jak mám před státnicemi, tak hodně času strávím sezením nad učením a hlavně mozek jede na cukry, takže kvůli tomu mám i tu dietu takovou mírnější:) Jinak ty máš problémy s váhou nebo spíš chceš hubnout pro dobrý pocit?:)
Tady čtu jak Vam to dr. doporučuji mě muj gyn. řekl, že lék na Pco neexistuje a tyhle vitamíny jsou jen placebo. U mě zafungoval metformin s clostilem;-)
@ivulka00 tu dietu nemám vyloženě drastickou, to ne
Ale jím hlavně maso se zeleninou na oběd i na večeři, na svačinu bílé jogurty, občas tvaroh, dopoledne ovoce… Po 2 - 3 hodinách, cítím se dobře. Ale moc mě to dolů nejde, proto chci přidat i ten inositol a cvičení.
Zhubnout chci z obou důvodů ![]()
Po vysazení HA, pak následných vyvolávačkách a dvou pokusech s Clostilem jsem během pár měsíců přibrala 11kg a drží se mě pořád ![]()
@MaťulkaH no u mě to bylo naopak - při clostilu mi bylo takový zle, že jsem se o 2,5kg spadla… ALespoň na něco to bylo dobrý:D Když čtu ten jídelníček - zařadila bych ještě luštěniny, třeba totiž nehubneš, protože tělo si myslí, že mu nedáš najíst a dělá zásoby
taky se mi to už stalo…
@Iveta2012 Mě to nikdo nedoporučil, já jsem si to našla sama. Je pravda že Nosifol a Inofolic nejspíš budou jen reklamní tah, jak vydělat na neplodnosti ![]()
Ale přímo na tu složku inositol jsem četla zajímavosti. Vyskytuje se v buňkách lidského těla i v pohlavních orgánech, tudíž chci aspoň zkusit, jestli to ty vaječníky nenakopne. Z běžné stravy ho totiž nejde doplnit takové množství, které by bylo účinné při těchto problémech.
Na mě právě Clostil a Metformin nezapůsobil vůbec ![]()
@ivulka00 No já jsem právě už zkoušela vyvážený jídelníček, fakt pestrá strava, zapisovala jsem si to na stobu a živinově jsem vše dodržovala, ale šlo dolů tak 1kg za měsíc a nebo nic…
Já jelikož jsem zvyklá jíst zdravě, tak to na mě asi nezabírá a musím přitvrdit.
Už jednou jsem zhubla díky proteinům a držela si to tak 3 roky úplně v pohodě, jenže pak začal ten hormonální kolotoč a šlo to nahoru.
Taky mě z těch hormonů bylo zle a moc jsem nejedla a ještě k tomu jsem měla aji dost fyzické zátěže v bývalé práci, ale stejně šla váha nahoru. Určitě to bylo i stresem z práce a léčby neplodnosti. Byla jsem na tom hodně špatně a pořád jsem brečela jak deb*l ![]()
Teď jsem aspoň psychicky v pohodě! ![]()
@MaťulkaH to máš pravdu, ty hormony a hlavně nervy z toho všeho okolo udělá svý - u mě to mělo za příčinu padání vlasů jako př chemoterapii, úplně strašný!!!… A ty nálady byly taky strašný… Tedka jsem o moc víc v pohodě, i když mohlo by to být i lepší…:)
@ivulka00 Jojo, vlasy mi taky padaly úplně hrozně a to aknééé ![]()
Teď už mám obojí naštěstí v pohodě ![]()
Posílala jsem ti žádost o přátelství, pak jsem ti to chtěla potvrdit, ale nějak jsem to nenašla, tak to tam budeš mít možná víckrát
Moc se tu v tom nevyznám, tak promiň
![]()
@MaťulkaH no akné mám od cca 11let a mám ho pořád a skoro čím dál horší - samozřejmě v závislosti na cyklu. Dalo by se říct, že podle stavu akné a vlasů odhaduju jak moc mám rozházené hormony
oki, kouknu na to ![]()
@MaťulkaH super zjištění, podělila by ses o stránky kde se to dá objednat? Šla bych do toho taky ![]()