Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kapyka Já to jím zatím od neděle a objednávala jsem z Nutristaru.
Ale já teď stejně užívám HA, takže jestli to bude mít vliv na ovulaci a MS nezjistím. Ale koupila jsem si to už teď, protože je to dobré i na metabolismus tuků, proti padání vlasů a i při užívání HA… Mám v plánu HA vysadit až v červnu, tak uvidíme, jestli pak díky tomu budu aspoň trošku fungovat. Předtím jsme se snažili přes rok a ovulace ani MS přirozeně nepřicházely :-/
Ahoj holky:) koukám, že @MaťulkaH už většinu věcí objasnila, ale jinak při nízkoglykemické dietě se můžou i přílohy- například většina luštěnin, samozřejmě zelenina, mléčné výrobky, oříšky a různá semínka, ryby, libové maso, mořské plody, hodně hořká čokoláda,…atd:) Ono to není tak strašné ji držet, pokud by však člověk nevařil pro celou rodinu včetně babičky a dědy, kterým opravdu semínka s jogurtem k večeři stačit nebudou..:) Tím je to pro mě konkrétně obtížnější..:) Ale dá se to - snížit GI lze i různou úpravou - např. brambory uvařené ve šlupce mají GI kolem 55, brambory uvařené oloupané a nakrájené mají GI už 87, bramborová kaše kolem 80, bramborový knedlík GI 62… (ty hodnoty jsou orientační, na webu to najdete různě:)) a to samé rýže - rýže bílá loupaná má cca 80, paraboiled 68, natural neloupaná dokonce jen 50 ![]()
@kapyka myslíš přímo nějaké recepty, nebo třeba vzorový jídelníček na jeden den?:)
@ivulka00 píše:
@kapyka myslíš přímo nějaké recepty, nebo třeba vzorový jídelníček na jeden den?:)
Zajimalo by me vse
hlavne co se smi a nesmi a jak jidlo poskladat
@kapyka aha
Jinak co se týče jídla - pro mě osobně to je docela problém uhlídat dostatek bílkovin… ale například jídelníček na jeden den by mohl (nemusel) vypadat takto:
snídaně: tvaroh s ovocem, troškou vanilkového cukru nebo skořice (2.možnost: 1/2 celozrnné housky, žervé, šunka, eidam)
svačina: zelenina/semínka nebo oříšky/pro ty hladovější třeba bílý řecký jogurt
oběd: ten většinou nechávám to, co je (jinak by to mohla být třeba čočka na kyselo s masem / těstoviny s masem a zeleninou / brambory ve slupce a maso / zelenina na grilu a steak / ryba s bramborem ve slupce / kapr na zelenině/…)
odpolední svačina: zelenina
večeře: zase nějaké bílkoviny s trochou sacharidů (například šlehaný tvaroh / vajíčka na milion způsobů + kousíček chleba (ideálně žitného) / šunka s cottage/ zelenina s masem / ovoce s jogurtem a semínky/…)
takže asi tak:) Ono jde obecně zjistit, co komu vyhovuje a hlavně i chutná - protože pokud se ta jídla člověku „příčí“ tak u diety nikdy moc dlouho nevydrží…:)
Holky, vysazujete inositol pak po zjištění tehu nebo pokračujete v 8tbl. nebo budete postupně snižovat? ![]()
@Lisianne tak s tímhle bohužel zkušenost nemám, ale vzhledem k tomu, že nosifol se doporučuje brát až do konce 2.trimestru těhotenství, tak bych inositol brala taky - jen bych možná snížila dávkování na 2gramy denně ![]()
@ivulka00 díky ale já maso ani mlecne vyrobky nejim ani pecivo a brambory.
Tak to toho pro me moc nezbyva ![]()
Ahoj holky, napište nějaké zkušenosti braní čistého inositolu prosím. Dobírám Inofolicem a uvažuji o jeho objednání. Děkuji. ![]()
@Lisianne Ahoj:) Na mě to mělo ten účinek, že mi začla chodit „skoro“ pravidelně MS a mám takový dojem, že jednou za čas i ovulace, ale od dr. to potvrzené nemám:) Jinak u mě to působí ještě proti únavě a celková psychická pohoda je taky lepší (zvláště, když mám před zkouškovým, nebo něčím důležitým ve škole)
Někdo tvrdí, že celkově po inostiolu/inofolicu/nosifolu přibírá, já tedy ne - možná maličko po nosifolu, ale inositol naopak podporuje funkci srdce a správný metabolismus tuků
Takže za mě určitě ano, je mnohel lepší než inofolic:)
@ivulka00 Ahojky, tak u mě inositol asi opravdu funguje, teď ho užívám už přes dva měsíce 8 tabletek denně
Nakonec jsem HA vysadila už na začátku března, pak dostala MS normálně po dobrání prášků a včera večer dorazila MS přirozeně po 37 dnech ![]()
A co u tebe, nějaký novinky? ![]()
@kapyka Já už budu objednávat druhý balení ![]()
A jak se tobě daří? ![]()
@MaťulkaH já pořád váhám (ikdyž vlastně nevím nad čím
).Daří se mi tak nějak normálně, piju kontryhel po kterém jsem dostala minulý měsíc po 50 dnech menstruaci a teď čekám zda opět dorazí a snad dřív. Hlavní ale je že dorazila bez umělých hormonů ![]()
A jak si na tom ty?