Inositol u PCO

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.3.24 18:39

@Igy jee, tak snad bude ten hormonální profil v pořádku :smiling_face_with3_hearts:
A je velké +, že doktorka i sestra jsou andělé…je mnoho doktorů, kteří to berou jen jako na běžícím páse a je jim docela jedno váš stav.
Jojo, každá jsme jiná a fakt dost žen otěhotnění hned a někomu druhému to může trvat x let. Standardní doba na otěhotnění pro zdravý pár je do roka. Po roku je posílají do centra. Takže nezoufejte!
No ty sporty, to je něco! To jste musela být fakt extrémně vytížená a za ty roky je to pro tělo stres…

Anoo, miminko v plánu máme! Ti mi řekli, že je dost velká šance, že to půjdu přirozeně a v podstatě mi to dodalo dost naděje a sil.
Jinak tedy ano, nemám ji vůbec 🙈 někdy je to peklo, ale doktor mi říkal, že to vlastně ani není tak důležité, protože dříve ženy menstruaci taky neměly. Byly těhotné, porodily - pak zas těhotné, potom třeba nějaké podmínky = hlad, strach o přežití…= menstruace nedojde. Že ji za život měly fakt málo a není tak důležitá. Problém je spíš s tou ovulací.
Já mám teď i menší podezření na inzulinovou rezistenci, tak čekám, co se bude dít :cert: a nedojde mi ani jednou za rok :mrgreen:
To jógu jsem nezkoušela, nějak mě to neláká. Hlavně na to musíme docházet za cvičitelkou, doma dle videí to nejde. A tady v okolí nic takového nemám…a meditovat jsem se naučila, tak nějak sama..intuitivně. Kvůli vašemu stresu bych to docela doporučila. Na začátek jsou super řízené meditace / kdysi něco takového bylo na netflixu a ze začátku mi to dost pomáhalo.
Haha, jasnačka ☺️ kupte si v supermarketu vaničku rozmarýnu a do hrnce si dejte tak 4 hrnky vody. Dáte vařit a až to bude vařit, tak přihodíte rozmarýn (předtím jej ještě opláchněte). Potom na mírném plameni vařte tak cca 20 min. A pak to necháte 20 min odstát a můžete přelít do rozprašovače. Barva bude taková červená. Já mám ještě teda masážní hřeben na vlasy a každý den si to stříkám. Před umýváním vlasů si to nanesu na celou hlavu a tak hoďku až dvě nechám působit. Voda vydrží cca 2-3 týdny. Ten olej se dělá obdobně, akorát do toho na konci vlejete nějaký olej - ricinový apod.
Používám to už přes rok a vlasy mi šílené narostly, až nechápu 😛 a vypadávání se zmírnilo. Když mám stres, tak je to horší, ale zlepšení tak o 90% určitě!
Tyto vody jsou na to taky fajn! Dají se k tomu přimíchat.
Já se potím taky …🙈sice ne nějak radikálně, ale jo. Jediná výhoda je, že mi ten pot nezavání, protože nejím kraviny a taky se spíše stravuji lépe.
No a chloupky, ty jsou boj dodnes. Mám je fakt všude. Nohy, ruce, břicho, záda, zadek a bohužel i na obličeji. Koupila jsem si laser a ten je teda můj velký kamarád 🤣 vždy se oholím a pak udělám laserem, otázka asi 20 minut. U telky to mám levou zadní. Také se to dost zlepšilo. Chlupy rostou stále, ale značně méně. Navíc na mě to funguje, protože mám tmavé vlasy a i tmavé chlupy - doslova černé, takže na mě to funguje hezky. Na blondýny to prý tak účinné není.
Tak to se picnu! :mrgreen: U nás se taky jelo především v historii a hlavně taky ve 2. světové! Nechápu :mrgreen: to mám opět podobně.
Jo, ono se z toho dostat je kumšt. Super, že máte dresscode. U mě to také trvalo, několik let určitě. To ženské tělo je stavěné jinak a my bychom měly být ty jemné květinky :kytka:
Bolesti jsou velké téma…já mám do toho ještě jeden problém tam dole, je to vývojová vada a ono se vše se vším souvisí. Je to dost komplexní. Bolesti mám především v podbříšku. A xkrát mi už praskla cysta a to byl HNUS. :? :cert: bolesti mívám často, ale prý je to normální, protože ty orgány na sebe dost tlačí. Vaječníky mám teda dost zvětšené, máte taky?
Změna jsou teda především na té psychice, oblékám se jinak a i okolí mě začalo vnímat jinak, všímám si toho a je to super, vlastně si to dost užívám. Začala jsem přemýšlet více emocemi a méně rozumem. Jsem schopna o sebe pečovat, to dřív “nešlo”. Přestala jsem se hádat a více komunikuji jako žena. A jsem více kreativní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.12.24 08:35

Hezky den :) Koukam, ze diskuze je dost stara, ale treba budu mit stesti a najde se tady nekdo, pro koho to bude aktualni a budeme mit podobnou zkusenost :)

Zhruba mesic zpatky jsem zacala brat L-theanin v kombinaci s Inositolem, zhruba o tyden pote se objevilo kratke jednodenni spineni a nasledne, uz asi dva tydny, pretrvavajici bolest/stipavy pocit v podbrisku, obcas i v bedrech. Podobne pocity jako behem ovu nebo pred menstruaci. Je mozne, ze je to vlivem toho Inositolu a je to „v poradku“? Nebo jsou obavy na miste? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Igy
455
5.12.24 10:21

@Saleila Ahojky. L-theanin jsem teda nebrala, ale Inositol dlouhodobě a nikdy se nic takového nestalo. 🤔 Spíš se to naopak uklidnilo.. ale dle toho, co jsem načetla, tak ten Inositol u někoho působil pozitivně, u někoho negativně a u někoho to nemělo absolutně žádný efekt. Možná by stálo za to raději zajít na gynekologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí