Mateřská, invalidní a vdovský důchod

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.2.15 22:09

Mateřská, invalidní a vdovský důchod

Lze pobírat vše dohromady??? 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
4.2.15 22:26
@Anonymní píše:
Lze pobírat vše dohromady??? 8o

A copak je na tom tak citlivého, že jsi anonymní?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
4.2.15 22:32

A jinak jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
4.2.15 22:36

Ano lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.15 22:59

@Slečna Ferka tak mě napadlo, že se zakladatelka ptá, bo někoho takového zná… no malý český člověk a typická česká vlastnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
5.2.15 00:24

Ano, samozřejmě. Invalidní vdova se mateřstvím zázračně ani neuzdraví, ani nevzkřísí manžela z mrtvých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.2.15 00:56
@Fjodorka píše:
Ano, samozřejmě. Invalidní vdova se mateřstvím zázračně ani neuzdraví, ani nevzkřísí manžela z mrtvých.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.2.15 06:44

@Fjodorka A tak to já tu úvahu, že by to nešlo, zase chápu. Pokud invalidní důchod kompenzuje nemožnost pracovat, a mateřská/rodičák zdravým maminkám taky kompenzuje nemožnost pracovat (nejsou to peníze na dítě, proto jsou jen jedny i u vícerčat), tak se to trochu zdvojuje, když člověk bere obojí. Se vdovským to je jiná věc, tam není o čem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.15 07:41

Omlouvám se za anonymní, ale mám k tomu své důvody :oops:
Jde oprvavdu o mě, žádná závist :)
Mám určité zdravotní problémy invadlidní důchod mi by byl už jednou nabídnut.
Zatím ho tedy nevyužiju a ani nechci :) dokud to půjde.
Tohle mi říkala kamarádka, tak jsem se jen chtěla ujistit. Nezdálo se mi, že by stát nechal tolik dávek.

• Citovat
  • Upravit
101548
5.2.15 09:56
@Slečna Ferka píše:
@Fjodorka A tak to já tu úvahu, že by to nešlo, zase chápu. Pokud invalidní důchod kompenzuje nemožnost pracovat, a mateřská/rodičák zdravým maminkám taky kompenzuje nemožnost pracovat (nejsou to peníze na dítě, proto jsou jen jedny i u vícerčat), tak se to trochu zdvojuje, když člověk bere obojí. Se vdovským to je jiná věc, tam není o čem.

Nojo, ale aby měl někdo nárok na mateřskou, tak to znamená, že při ID pracuje a tedy ID mu kompenzuje nikoliv úplnou nemožnost pracovat, ale pouze částečnou a tedy i když bude mít mateřskou, tak to je kompenzací té části, kterou pracoval a ID kompenzací té druhé části.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.2.15 10:20

@j.a.n.i1 Chápu. Ale při rodičáku toto už neplatí. Nebo rodičák se s ID kombinovat nedá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
5.2.15 10:35

@Slečna Ferka Proč by to neplatilo, při rodičáku může pracovat každá, tak proč by nemohla i brát ten ID.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
5.2.15 14:56
@Slečna Ferka píše:
@j.a.n.i1 Chápu. Ale při rodičáku toto už neplatí. Nebo rodičák se s ID kombinovat nedá?

Dá.

Já pobírám ID na rodičáku, pobírala jsem ho i na mateřské. Když jsem pracovala, pobírala jsem ho také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.8.19 09:38

@Fjodorka mohu se zeptat, dá se žádat o ID i během mateřské? A musím před komisi? Popř jak to tam probíhá? A první lékařskou zprávu co budou chtít píše odborník nebo obvodak? Předem děkuji za jakoukoli odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
2.8.19 09:41

@Niki9084 Umim odpovedet jen na tu prvni cast… Ano, da se zadat i pri materske.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí