Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli vadí, že jsem ztratila jeden prášek antikoncepce. Jestli když tedy jeden prášek vynechám jestli mi to nikterak nenaruší ten harmonogram u kterého místo 7 dnů nebudu brát 8 dnů antikoncepci
![]()
Děkuji ![]()
Tak určitě máš příbalový leták, kde je to napsané. A určitě bych nedělala delší pauzu. Spíš spojila dvě plata. Záleží ale na typu HA.
Já dost často zapomínala brát antikoncepci, někdy se podařilo si nevzít i dva dny. Když pojedeš dál, jak normálně, tak by se nic stát nemělo, chráněná bys měla být i když si jeden den nevezmeš ![]()
Od čehopak jsou příbalový letáky?
Buď to ber jako zapomenutý prášek, anebo si vezmi prášek z jiného dne - ale to vše záleží na tvých pilulkách.
@Blondynka01 píše:
Já dost často zapomínala brát antikoncepci, někdy se podařilo si nevzít i dva dny. Když pojedeš dál, jak normálně, tak by se nic stát nemělo, chráněná bys měla být i když si jeden den nevezmeš
Jako na to, že ani nevíš, jaké prášky zakladatelka bere, jsi docela odvážná. Takhle radit. ![]()
@P4ja píše:
Jako na to, že ani nevíš, jaké prášky zakladatelka bere, jsi docela odvážná. Takhle radit.
Asi tak. To je pak to zázračný otehotneni přes prášky. ![]()
@P4ja vždyť skoro u všech antikoncepcí je napsaný v příbalovým letáku, že když zapomeneš tak buď máš vzít 2 prášky i za zapomenutý den, nebo jet normálně
Pochybuju, že by to bylo velký haló, když si jeden den nevezme ![]()
@Blondynka01 píše:
@P4ja vždyť skoro u všech antikoncepcí je napsaný v příbalovým letáku, že když zapomeneš tak buď máš vzít 2 prášky i za zapomenutý den, nebo jet normálněPochybuju, že by to bylo velký haló, když si jeden den nevezme
Tak ona taky není jen jedna ha. Pochybuju, žes skoro všechny vystřídala a u všech četla příbalové letáky. Navíc jsou takové, kde se hormony v jednotlivých tabletách liší. Tam musí být člověk opatrný obvzlast. Pokud ty bereš HA jak lentilky, pak tvoje věc a tvoje tělo. Ale necpi takové „zaručené“ rady ostatním. ![]()
A někdo tomu říká velké haló a jiný nechtěné těhotenství.
@Blondynka01 píše:
@P4ja vždyť skoro u všech antikoncepcí je napsaný v příbalovým letáku, že když zapomeneš tak buď máš vzít 2 prášky i za zapomenutý den, nebo jet normálněPochybuju, že by to bylo velký haló, když si jeden den nevezme
To platí pokud zapomenes ve 2 týdnu. V prvním je riziko otehotneni a ve 3 buď musíš udělat hned pauzu a nebo brát 2 plata po sobě. Aspoň tak to bylo u HA co jsem brala já. Sice je to už nějaký pátek, ale tohle jsem uměla i pozpátku kdyby mě o půlnoci vzbudili.
@JancaS84 píše:
To platí pokud zapomenes ve 2 týdnu. V prvním je riziko otehotneni a ve 3 buď musíš udělat hned pauzu a nebo brát 2 plata po sobě. Aspoň tak to bylo u HA co jsem brala já. Sice je to už nějaký pátek, ale tohle jsem uměla i pozpátku kdyby mě o půlnoci vzbudili.
@JancaS84 píše:
@JancaS84 píše:
Ona zakladatelka nezapomněla, ale prášek ztratila. Jestli jsem to dobře pochopila. A jde o tu pauzu, kterou chce natáhnout na 8 dnů. Asi. Já v téhle situaci vzala prášek z dalšího plata a pokračovala v něm. A pauzu 7 dnů dělala potom.. Ale fakt nvm, u každého to je jinak.
@P4ja píše:
Ona zakladatelka nezapomněla, ale prášek ztratila. Jestli jsem to dobře pochopila. A jde o tu pauzu, kterou chce natáhnout na 8 dnů. Asi. Já v téhle situaci vzala prášek z dalšího plata a pokračovala v něm. A pauzu 7 dnů dělala potom.. Ale fakt nvm, u každého to je jinak.
Jj buď 2 plata za sebou a nebo bych brala dal a udělala bych pauzu o den dřív, ale dodržela pauzu 7 dní. Pokud má všechny tabletky se stejným účinkem.