Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mmam syna 13 mesicu a s jeho otcem tedy mim byvalim pritelem uz nejsem a on neni zapsan v rodnem liste pac nema obcansky prukaz ani rodny list uz nekolik let a nedela chodi nekam rika do prace ale od ostatnich slysim ze chodi krast i kdyz teda otom nic nevim .A jeste ma syna prej asi 8-10 leteho a snim se take nestyka a neplati nic ja ho chtela zapsat ale bez jeho podpisu a bez jeho op a rodnyho listu by neslo
a psala jsem pres net k soudu na kladno a prislo mi predvolani ale nedostavila jsem se pac jsem jak naschval mela anginu
a ted tam budu volat pac sem se omluvila a mam zitra zavolat a domluvit jiny termin ale neni to primo jak osoud ze ale jako do kacelare vedle soudu a tam mi reknou vic sem zvedava co mi reknou a myslite ze bude mi vraceno zpetne treba od statu nebo socialky a pa k to budou vymahat po nem:?dekuji ![]()
moje rada. nezapisuj ho do rodného listu. pokud bude mít dluhy, mohly by pak přejít na tvé dítě. a tobě stejně platit nebude a myslím, že sociálka už nedává alimenty a pak je vymáhá po otci.
Co já vím tak dluhy z rodičů na děti nepřecházejí.
Ovšem do RL bych ho rozhodně nezapisovala. K čemu ti to bude? Alimenty stejně nedostaneš pokud nepracuje
A stát už za otce alimenty neplatí, jeho maximálně za neplacení alimentů zavřou.
Ale jo přecházejí, ale jenom do výše nabytého dědictví a dědictví lze odmítnout.
mag píše:
Ale jo přecházejí, ale jenom do výše nabytého dědictví a dědictví lze odmítnout.
Tak tak,ale jestli nepracuje,myslím,že si stejně nepomůžeš,kdyby umřel ,nedostaneš ani žádné sirotčí,páč neodváděl nic na zdravotním. Takže být tebou,kašlu na to.
Tak tak, jedině ve formě dědictví a to je asi jasný že člověk odmítne, pokud jsou tam nějaké dluhy ![]()
a holky jak to je? když otec nadělá dluhy, ale v dědictví nejsou všechny, prostě další dluhy vyplynou až ev. při případném převzetí dědictví, např. dluhy jsou v tu chvíli menší než zisk, ale třeba po roce někdo přijde s nějakým starým dluhem, jak je to pak?
§ 175× obč. soudního řádu:
Objeví-li se po právní moci usnesení, jímž bylo řízení o dědictví skončeno, nějaký zůstavitelův majetek, popřípadě i dluh, provede se o tomto majetku řízení o dědictví. Objeví-li se pouze dluh zůstavitele, řízení o dědictví se neprovede.
A proč ho chceš zapisovat? POkud nepracuje tak z něj stejně nic nedostaneš.
lucineeccka píše:
pokud ho bývalá partnerka zažaluje, může jít do vězení, ale věz, že bych tedy své dítě zatížit takovým otcem nechtěla, to je spíš za trest pro to dítě a ne trest pro otce.
andrejkay píše:
no protoze nechci aby mu to jentak proslo dis ani na toho predchoziho pry sveho syna taky nic neplati a oni mu nemaj co vzit takze to by jako nemusel nic platit?,a jeste by moch dostat pokutu za to ze nema doklady?lucineeccka píše:
Šel by do vězení,ale jinak by jsi z něj nic nedostala.A uvědom si, že kdyby jsi ho zapsala tak by si na něj ex mohl začít dělat nároky.To ti za to stojí? Mě by to za to nestálo ( = nestojí, ex se taky nezajímá,ale než ho žalovat,tak těch pár stovek oželím).Navíc jak píše Aty,takový otec je spíš pro dítě trest.
Taky nechápu,proč takového „otce“ chceš ze všech sil zapsat do RL?? Platit ti stejně nebude,o syna zájem nemá,navíc je to asi divná existence,jak píšeš -nepracuje,krade
Já bych se na tvém místě snažila naopak zrušit s ním jakékoliv kontakty. Moje první dcera neměla zapsaného otce až do 9ti.let,problém s tím nebyl,spíš naopak.Její otec se k ní taky jaksi neměl
Teď má zapsaného jako tátu mého současného partnera a všechno je v pohodě. Dej na radu většiny z nás a kašli na něj!! Za takového tatíčka ti syn nikdy vděčný nebude,věř tomu.Jednou si najdete lepšího ![]()
radusa píše:
Taky nechápu,proč takového „otce“ chceš ze všech sil zapsat do RL?? Platit ti stejně nebude,o syna zájem nemá,navíc je to asi divná existence,jak píšeš -nepracuje,kradeJá bych se na tvém místě snažila naopak zrušit s ním jakékoliv kontakty. Moje první dcera neměla zapsaného otce až do 9ti.let,problém s tím nebyl,spíš naopak.Její otec se k ní taky jaksi neměl
Teď má zapsaného jako tátu mého současného partnera a všechno je v pohodě. Dej na radu většiny z nás a kašli na něj!! Za takového tatíčka ti syn nikdy vděčný nebude,věř tomu.Jednou si najdete lepšího