Zapsání otce po 13 měsících?

64
28.12.11 18:30

Zapsani otce po 13 mesicich?

Mmam syna 13 mesicu a s jeho otcem tedy mim byvalim pritelem uz nejsem a on neni zapsan v rodnem liste pac nema obcansky prukaz ani rodny list uz nekolik let a nedela chodi nekam rika do prace ale od ostatnich slysim ze chodi krast i kdyz teda otom nic nevim .A jeste ma syna prej asi 8-10 leteho a snim se take nestyka a neplati nic ja ho chtela zapsat ale bez jeho podpisu a bez jeho op a rodnyho listu by neslo :nevim: a psala jsem pres net k soudu na kladno a prislo mi predvolani ale nedostavila jsem se pac jsem jak naschval mela anginu :roll: a ted tam budu volat pac sem se omluvila a mam zitra zavolat a domluvit jiny termin ale neni to primo jak osoud ze ale jako do kacelare vedle soudu a tam mi reknou vic sem zvedava co mi reknou a myslite ze bude mi vraceno zpetne treba od statu nebo socialky a pa k to budou vymahat po nem:?dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aty
7700
28.12.11 18:39

moje rada. nezapisuj ho do rodného listu. pokud bude mít dluhy, mohly by pak přejít na tvé dítě. a tobě stejně platit nebude a myslím, že sociálka už nedává alimenty a pak je vymáhá po otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
28.12.11 19:02

Souhlasím s předchozí radou. Nezapisovat. Ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
28.12.11 19:02

Co já vím tak dluhy z rodičů na děti nepřecházejí.
Ovšem do RL bych ho rozhodně nezapisovala. K čemu ti to bude? Alimenty stejně nedostaneš pokud nepracuje :nevim: A stát už za otce alimenty neplatí, jeho maximálně za neplacení alimentů zavřou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
28.12.11 19:04

Ale jo přecházejí, ale jenom do výše nabytého dědictví a dědictví lze odmítnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.12.11 19:14
mag píše:
Ale jo přecházejí, ale jenom do výše nabytého dědictví a dědictví lze odmítnout.

Tak tak,ale jestli nepracuje,myslím,že si stejně nepomůžeš,kdyby umřel ,nedostaneš ani žádné sirotčí,páč neodváděl nic na zdravotním. Takže být tebou,kašlu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
28.12.11 19:14

Tak tak, jedině ve formě dědictví a to je asi jasný že člověk odmítne, pokud jsou tam nějaké dluhy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
28.12.11 19:26

a holky jak to je? když otec nadělá dluhy, ale v dědictví nejsou všechny, prostě další dluhy vyplynou až ev. při případném převzetí dědictví, např. dluhy jsou v tu chvíli menší než zisk, ale třeba po roce někdo přijde s nějakým starým dluhem, jak je to pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
28.12.11 19:30

§ 175× obč. soudního řádu:
Objeví-li se po právní moci usnesení, jímž bylo řízení o dědictví skončeno, nějaký zůstavitelův majetek, popřípadě i dluh, provede se o tomto majetku řízení o dědictví. Objeví-li se pouze dluh zůstavitele, řízení o dědictví se neprovede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
28.12.11 19:41

A proč ho chceš zapisovat? POkud nepracuje tak z něj stejně nic nedostaneš.

• Citovat
  • Upravit
64
28.12.11 19:58
no protoze nechci aby mu to jentak proslo dis ani na toho predchoziho pry sveho syna taky nic neplati a oni mu nemaj co vzit takze to by jako nemusel nic platit?,a jeste by moch dostat pokutu za to ze nema doklady?
lucineeccka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
28.12.11 20:10

pokud ho bývalá partnerka zažaluje, může jít do vězení, ale věz, že bych tedy své dítě zatížit takovým otcem nechtěla, to je spíš za trest pro to dítě a ne trest pro otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
28.12.11 20:40
andrejkay píše:
no protoze nechci aby mu to jentak proslo dis ani na toho predchoziho pry sveho syna taky nic neplati a oni mu nemaj co vzit takze to by jako nemusel nic platit?,a jeste by moch dostat pokutu za to ze nema doklady?
lucineeccka píše:

Šel by do vězení,ale jinak by jsi z něj nic nedostala.A uvědom si, že kdyby jsi ho zapsala tak by si na něj ex mohl začít dělat nároky.To ti za to stojí? Mě by to za to nestálo ( = nestojí, ex se taky nezajímá,ale než ho žalovat,tak těch pár stovek oželím).Navíc jak píše Aty,takový otec je spíš pro dítě trest.

• Citovat
  • Upravit
853
29.12.11 11:55

Taky nechápu,proč takového „otce“ chceš ze všech sil zapsat do RL?? Platit ti stejně nebude,o syna zájem nemá,navíc je to asi divná existence,jak píšeš -nepracuje,krade :nevim: Já bych se na tvém místě snažila naopak zrušit s ním jakékoliv kontakty. Moje první dcera neměla zapsaného otce až do 9ti.let,problém s tím nebyl,spíš naopak.Její otec se k ní taky jaksi neměl :roll: Teď má zapsaného jako tátu mého současného partnera a všechno je v pohodě. Dej na radu většiny z nás a kašli na něj!! Za takového tatíčka ti syn nikdy vděčný nebude,věř tomu.Jednou si najdete lepšího :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
29.12.11 12:27
dis on jako dis se potkame tak se nanej kouka a le nic vic no a ja prave myslela jako aby mu to neproslo ze si takhle muze udelat kolik deti chce a pak se nestarat a myslela jsem ez by mi to vratili zpetne a nikhoo ciziho zatim nechci bojim se nekoho jiniho najit :nevim:
radusa píše:
Taky nechápu,proč takového „otce“ chceš ze všech sil zapsat do RL?? Platit ti stejně nebude,o syna zájem nemá,navíc je to asi divná existence,jak píšeš -nepracuje,krade :nevim: Já bych se na tvém místě snažila naopak zrušit s ním jakékoliv kontakty. Moje první dcera neměla zapsaného otce až do 9ti.let,problém s tím nebyl,spíš naopak.Její otec se k ní taky jaksi neměl :roll: Teď má zapsaného jako tátu mého současného partnera a všechno je v pohodě. Dej na radu většiny z nás a kašli na něj!! Za takového tatíčka ti syn nikdy vděčný nebude,věř tomu.Jednou si najdete lepšího :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí