Zarděnky na dovolené

47
7.10.12 08:45

Zarděnky na dovolené

Ahoj maminky
Jsme s 15ti měsíční dcerkou 350 km od domova- od našeho pediatra… Holčička má pravděpodobně zarděnky. Tatínek pro nás přijede až za týden. Tak nevím, jestli stačí vyhledat „cizího“ pediatra tady nebo jestli mám splašit rodinu a dostat nás za každou cenu domů… Pořádně ani nevím jak moc vážné to se zarděnkami je.. A jestli má povinnost nás jiný pediatr ošetřit.
Tak budu vyhlížet názory a rady maminek, které už ví, co jsou zarděnky za patálie..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21
7.10.12 09:06

Dobré ráno, ze zarděnkami zkušenost nemám, ale napadlo mě zavolat do Vaší nemocnice (v místě bydliště) na dětské oddělení, popřípadě na pohotovost…tam by Vám měli poradit. Popřípadě počkat do zítřka a zavolat svému pediatrovi, ale to záleží na stavu dítěte, ale to Vám poradí zkušenější maminky.

Příspěvek upraven 07.10.12 v 09:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.10.12 09:07

Máte někde poblíž dětskou pohotovost? Zajeďte tam, nebo jestli tam máš rodiče, tak k jejich dokrorů. Já to tak dělám, pokud mladého skolí něco u našich, jdeme s ním k jejich dr, max jim to zaplatim, ale nikdy se nestalo, že by mi dítko nevzali. Jinak bych neplašila, jen zajistila dr. Určitě lepší, jak převážet takovou dálku dítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11952
7.10.12 09:08

Každý lékař máí povinnost ošetřit pacienta, popř. mu takové ošetření zajistit. Dle stavu dítěte bych buď dnes šla na pohotovost (neděle) anebo zítra k nejbližšímu pediatrovi. Pokud máte platné pojištění, neměl by to být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
7.10.12 09:11

Ahoj, holka dostala zardenky tyden potom, co se vylecila z nestovic :roll:.Prubeh nebyl nijak vazny, nic ji krom zvetsenych uzlin na krku a fleku po tele nebylo.Dite muze mit teploty, jinak se s tim extra nic nedela. Klidne muzes jit na pohotovost v miste dovolene pro overeni diagnozy a jistoty, ze nemoc dite prodelalo.Ja u dr. tenkrat byla, protoze jsem nevedela co to je a dr. ji brala krev, aby mela jistotu, ze nemoc v tele probiha.Do tydne bylo po zardenkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
7.10.12 09:13

Jinak bych s ditetem domu nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
7.10.12 09:39

Ahoj! A prosímtě léčí se to něčím? My už měli šestou nemoc, a na tu nám dr. nic nedal. Se zarděnkami je to stejné? Žádná anibiotika, speciální léky, mast, nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.10.12 09:59

@Mamkaa zarděnky se nijak neléčí, pokud mají mírný průběh, náš syn je pravděpodobně měl v létě, ani jsme u dr. nebyli, taky to bylo o dovolené.. (když jsem se pak zmínila pediatrovi, vyjel na mě, že zarděnky to nebyly, že se nevyskytují - v čr - a že je to blbost :D nicméně, manžel diagnostikoval zarděnky a tak se toho držím.. :)).
nicméně, nic extra mu nebylo, měl jen tu charakteristickou vyrážku, uzliny maličko, a teplotu měl jen lehoulince zvýšenou, ani jsem to nepoznala, až když se objevila vyrážka.. jo, a měl zánět spojivek.

zarděnky se stejně nijak neléčí, pouze ty příznaky, pokud svědí vyrážka nebo se sráží teplota, pokud je vysoká, u malých dětí se někdy objevuje zánět spojivek, tak třeba ten se léčí.. jinak nic..

na pohotovosti - v nemocnici nebo na LSPP - mají povinnost ošetřit vždy. takže pokud máš pocit, že potřebujete dr., tak pohotovost v místě, kde jste. prvně bych si tam zavolala. domů bych nejezdila, nemyslím, že ta cesta by bylo to, co by bylo potřeba. nebo co zavolat svému pediatrovi a poradit se s ním? mnohdy ani návštěva dr. není nutná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21627
7.10.12 10:01

Koukni sem: je to výsledek vyhledávání v googlu ;-) http://www.google.cz/search?…
máš tam spoustu odkazů k zarděnkám, určitě tam najdeš odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
7.10.12 10:45

Všem vám moc děkuju za zkušenosti a rady. Zajedeme tedy na pohotovost, utvrdit se v diagnóze. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
7.10.12 11:40

@Mamkaa uz ti odpovedela Natasa a ma pravdu, nic jsem na to holce nedavala.Kdyz to dite svedi, tak pak nejakou masticku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí