Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky
Jsme s 15ti měsíční dcerkou 350 km od domova- od našeho pediatra… Holčička má pravděpodobně zarděnky. Tatínek pro nás přijede až za týden. Tak nevím, jestli stačí vyhledat „cizího“ pediatra tady nebo jestli mám splašit rodinu a dostat nás za každou cenu domů… Pořádně ani nevím jak moc vážné to se zarděnkami je.. A jestli má povinnost nás jiný pediatr ošetřit.
Tak budu vyhlížet názory a rady maminek, které už ví, co jsou zarděnky za patálie..?
Dobré ráno, ze zarděnkami zkušenost nemám, ale napadlo mě zavolat do Vaší nemocnice (v místě bydliště) na dětské oddělení, popřípadě na pohotovost…tam by Vám měli poradit. Popřípadě počkat do zítřka a zavolat svému pediatrovi, ale to záleží na stavu dítěte, ale to Vám poradí zkušenější maminky.
Příspěvek upraven 07.10.12 v 09:10
Máte někde poblíž dětskou pohotovost? Zajeďte tam, nebo jestli tam máš rodiče, tak k jejich dokrorů. Já to tak dělám, pokud mladého skolí něco u našich, jdeme s ním k jejich dr, max jim to zaplatim, ale nikdy se nestalo, že by mi dítko nevzali. Jinak bych neplašila, jen zajistila dr. Určitě lepší, jak převážet takovou dálku dítko…
Každý lékař máí povinnost ošetřit pacienta, popř. mu takové ošetření zajistit. Dle stavu dítěte bych buď dnes šla na pohotovost (neděle) anebo zítra k nejbližšímu pediatrovi. Pokud máte platné pojištění, neměl by to být problém.
Ahoj, holka dostala zardenky tyden potom, co se vylecila z nestovic
.Prubeh nebyl nijak vazny, nic ji krom zvetsenych uzlin na krku a fleku po tele nebylo.Dite muze mit teploty, jinak se s tim extra nic nedela. Klidne muzes jit na pohotovost v miste dovolene pro overeni diagnozy a jistoty, ze nemoc dite prodelalo.Ja u dr. tenkrat byla, protoze jsem nevedela co to je a dr. ji brala krev, aby mela jistotu, ze nemoc v tele probiha.Do tydne bylo po zardenkach.
Ahoj! A prosímtě léčí se to něčím? My už měli šestou nemoc, a na tu nám dr. nic nedal. Se zarděnkami je to stejné? Žádná anibiotika, speciální léky, mast, nic?
@Mamkaa zarděnky se nijak neléčí, pokud mají mírný průběh, náš syn je pravděpodobně měl v létě, ani jsme u dr. nebyli, taky to bylo o dovolené.. (když jsem se pak zmínila pediatrovi, vyjel na mě, že zarděnky to nebyly, že se nevyskytují - v čr - a že je to blbost
nicméně, manžel diagnostikoval zarděnky a tak se toho držím..
.
nicméně, nic extra mu nebylo, měl jen tu charakteristickou vyrážku, uzliny maličko, a teplotu měl jen lehoulince zvýšenou, ani jsem to nepoznala, až když se objevila vyrážka.. jo, a měl zánět spojivek.
zarděnky se stejně nijak neléčí, pouze ty příznaky, pokud svědí vyrážka nebo se sráží teplota, pokud je vysoká, u malých dětí se někdy objevuje zánět spojivek, tak třeba ten se léčí.. jinak nic..
na pohotovosti - v nemocnici nebo na LSPP - mají povinnost ošetřit vždy. takže pokud máš pocit, že potřebujete dr., tak pohotovost v místě, kde jste. prvně bych si tam zavolala. domů bych nejezdila, nemyslím, že ta cesta by bylo to, co by bylo potřeba. nebo co zavolat svému pediatrovi a poradit se s ním? mnohdy ani návštěva dr. není nutná..
Koukni sem: je to výsledek vyhledávání v googlu
http://www.google.cz/search?…
máš tam spoustu odkazů k zarděnkám, určitě tam najdeš odpovědi.
Všem vám moc děkuju za zkušenosti a rady. Zajedeme tedy na pohotovost, utvrdit se v diagnóze. Díky ![]()
@Mamkaa uz ti odpovedela Natasa a ma pravdu, nic jsem na to holce nedavala.Kdyz to dite svedi, tak pak nejakou masticku. ![]()