Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jdu si pro radu, snad poradíte
Náš dvou a půl letý syn začal strašně žárlit. Nemůžeme se s přítelem ani chytit za ruce, natož se obejmout, či si dát pusu. Jakmile něco takového vidí, tak hned křičí, nech toho. Snažím se vysvětlovat, že se mají jen tatínek s maminkou rádi, ale asi to jeho hlavička ještě nepobírá
Nikdy mě přítel neuhodil, takže určitě to není tím, že by se syn bál, že by mě chtěl táta praštit. jsem z něho trošku zoufalá, protože se nemůžeme chytit za ruce ani venku na procházce. nevíte někdo co s tím a kdy to asi tak přejde? ![]()
Máme doma totéž, já teda doufám, že je to normální
Syn si nás dost přivlastňuje, takže moje maminka, můj tatínek…snad to přejde ![]()
Možná tu budu za exota, ale za ruku bych se s přítelem klidně chytala, když by se vztekal, vysvětlila bych mu, že maminka má tatínka ráda. rozhodně bych se kvůli dítku nedržela od partnera na metry daleko ![]()
My to mama taky, maly jsou 4 a obcas ji to bere jeste.uz nerve, ale roztrhne nas.
@slavuska1 tak on většinou přítel veze kočárek s třetím synem (10. měsíců) Takže nás roztrhne a chce jít za ruku s tátou
Máma je mu šumák, ta s ním je permanentne ![]()
@ivana-domca píše:
@slavuska1 tak on většinou přítel veze kočárek s třetím synem (10. měsíců) Takže nás roztrhne a chce jít za ruku s tátouMáma je mu šumák, ta s ním je permanentne
no tak to že chce jít za ruku s tátou, to bych neřešila. a doma mu to taky vadí, když se k obě máte?
@slavuska1 píše:
no tak to že chce jít za ruku s tátou, to bych neřešila. a doma mu to taky vadí, když se k obě máte?
vadí, celkem se uklidní když ho vezmeme mezi sebe, ale pořád je na něm vidět, že by mě nejradši poslal ke všem čertům a měl tátu jen pro sebe
Je pravda že je přítel od pondělí do pátku od rána do večera v práci, ale jakmile přijede domů, tak se mu táta snaží věnovat, koupání a ukládání do postele je v jeho režii, aby si kluk tátu trošku užil.
Taky to tak máme.. ale teda přítel není synův otec, ale už jsme spolu rok a půl ale docela se to zlepšilo, když třeba při objetí jsme ho vzali mezi sebe… to samí, když jsme si dali pusu, tak jemu taky.. prostě mu dát najevo, že stále patří mezi nás
Ahoj
hele, malá to dělá, ty jo, od roka. prostě vyvádí, pláče, ale žalostně, my se k sobě nemůžeme přiblížit, docílili jsme toho, že jí jako vezmu do ruky, ona jednou rukou obejme mě, druhou manžela kolem krku a my se k ní přitiskneme, ale za žádných okolností se nesmíme dotknout jeden druhého. Dělala to i ta starší, časem to odeznělo, nepamatuju si kdy, ale prostě je to blbý období, čekám, až to přejde.
Taky to tak máme. Nemůžu se k mojemu před malou ani přiblížit
Její tatínek
Antikoncepce jedna zatracená
snad ju to přejde dřìv než bude mít svýho chlapa
![]()
@terinka4444 ahoj
Aha takže to vypadá jen na nějaké období
Jo děláme to samé jako vy, prostě ho vezmeme mezi sebe, tak snad to brzo přejde ![]()
@slavuska1 píše:
Možná tu budu za exota, ale za ruku bych se s přítelem klidně chytala, když by se vztekal, vysvětlila bych mu, že maminka má tatínka ráda. rozhodně bych se kvůli dítku nedržela od partnera na metry daleko
jenže třeba naše malá je zoufalá, on to není takový vztek, jako klasický vztek, pláče, prosí nenene, a odtrhává nás. Pak ještě poplakává dlouho. Zkoušeli jsme jako styl, prostě se mazlíme a hotovo, ty se třeba uřvi, a bylo to fakt zoufalý. Ona ráda chodí za ruku, jednu já a jednu táta, to miluje, chodíme tahle jak exoti i na náves s tříděný odpadem, ale ne my dva spolu, i ráda leží v posteli a mazlí se mezi náma, ale nesmí vidět, že se k sobě mačkáme, to jí prostě z nějakého důvodu strašně vadí.
@sissi79 nejlepší antikoncepce jsou děti
Ještě že chodí brzo spát ![]()
@ivana-domca píše:
@terinka4444 ahojAha takže to vypadá jen na nějaké období
Jo děláme to samé jako vy, prostě ho vezmeme mezi sebe, tak snad to brzo přejde
přejde, neboj, Terka to dělala taky hodně, tenkrát jsme se nad tím fakt pozastavovali, a přešlo to, nepamatuju kdy, ale postupně to vyšumělo. Já nemám nervy na nějaké to násilné zvykání na něco, co jí vadí. Manžel sem tam jako na truc, když mě obejme, ona se odněkud přiřítí a řve a trhá nás od sebe, zkouší, jako teď objímám maminku já. Ale žádný výsledek to nemá, jen je ostražitější a dává větší pozor, jestli nejmse moc blízko sebe. Tak čekám, až vyroste ![]()
@terinka4444 tak u nás bohužel chce jít za ruku jen s tatínkem, ale je to tím, že tatínek je vzácnější, s maminkou je pořád, takže to mi až tak nevadí. Ale to že se nemůžeme chytit ani za ruce to už mi vadí dost
No asi nezbejva než přežít další výživné období ![]()