Žárlím na babičky...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5808
30.4.15 15:53
@Anonymní píše:
A stalo se vam nekdy, ze tchyne nebo matka kdyz mluvily na vnouce, tak misto babicka rekly maminka? Treba „pojd za mnou, maminka ti to pofouka…“ jak byste reagovaly?

jak by za ní došel, přišla by mu to maminka(já) pofoukat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
30.4.15 15:54

Bibi239: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
30.4.15 15:54
@ynax píše:
Neboj, babičky mají být od rozmazlování a rodiče od výchovy. Dítě bude mít rádo babičky, dědečky a další příbuzné, ale milovat bude svoje rodiče. I když musíš počítat, že vzhledem k tomu, že jsi matka, tak může přijít doba, kdy bude „mít raději“ babičky - ale to jen kvůli tomu, že ty budeš zakazovat, přikazovat, bude s tebou řešit úkoly, problémy ve škole a to u babiček nebude muset.
Já byla vždycky ráda, když dítko chodilo rádo k babičkám i spát přes noc. Podporuji tyto vztahy, babičky dětem můžou dát zase jiné věci než rodiče.Btw. proč myslíš, že ti to dělá naschvál. Není to jen tvůj subjektivní dojem? Spíš si myslím, že žárlíš.

Moc pěkně napsaný :potlesk:
Holky to jsem si početla, co já bych dala za to, aby alespoň jedna babička měla zájem o našeho prcka…nikdo nic… žádné nechybí obě mají svůj program do kterýho malej nazapadá. Ani od jedné nikdy jen tak nedostal banán, jablko, oplatek… pusu… nic. Buď ráda zakladatelko, že má babi zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.15 15:56

@Bibi239 spis ona si potrebuje neco dokazovat, jinak by se tak nechlubila.

• Citovat
  • Upravit
5808
30.4.15 16:00
@Anonymní píše:
@Gosi diky bohu ne :)

tak bych se tím nestresovala, kor jestli začne časem vychovávat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
30.4.15 16:10
@Anonymní píše:
A stalo se vam nekdy, ze tchyne nebo matka kdyz mluvily na vnouce, tak misto babicka rekly maminka? Treba „pojd za mnou, maminka ti to pofouka…“ jak byste reagovaly?

Tohle říká někdy moje mamka, ale ne naschvál omylem. Hned si to uvědomí a omluví se. Říká že jsem si s dcerou tak podobná, že se prostě splete. Vůbec mi to neva. Moje dcerka ví, že já jsem máma. A ikdyz má ráda všechny okolo, mě prostě bere jinak. Když je nejhůř, já jsem ta za kým běží. Nezarlim jsem ráda, že dceru mají všichni rádi a věnují se a že i ona má všechny ráda. Odprosti se od toho a eres to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
30.4.15 16:44
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, je mi jasne, ze me tu asi ukamenujete, ale i tak si rada prectu vase nazory… Mam 14 mesicniho syna. Od chvile, co se narodil, jsem sla uplne stranou, nikdo se me nezepta, jak se mam, porad se vse toci kolem syna. To mi ale az tak moc nevadi. Trapi me to, ze se proste bojim, aby syn nemel radsi babicky (hlavne tchyni) nez me. Ta je synem totiz uplne posedla. Porad ho chova a to i kdyz place, musi ho proste zvednout prvni. Svym chovanim mi dava dost najevo, ze ona je proste lepsi. Mely jste to taky tak? Opravdu se bojim, ze jednoho dne prijde to, ze syn bude mit radsi babicky nez me…

jake si to kdo udela takove to ma…tohle bych neprezila.

• Citovat
  • Upravit
5667
30.4.15 16:48

Anonymko, neni Tvoje tchyne Turkyne?:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.15 16:49

@Janča005 Zájem je fajn a pokud babičky vůbec nefungují, chápu, že je to k naštvání - na druhou stranu nelze předstírat, že neexistují nepříjemné tchýně na druhé straně barikády. On ta hranice mezi zájmem a vypočítavostí může být hodně tenká, takže bych autorku určitě nepranýřovala - kdo nezažil nejspíš nepochopí. My to z této pozice těžko posoudíme, ale věřím tomu, že ne všechny babičky jsou jako ty z Boženy Němcové.
Naše babičky jsou straostlivé, pomůžou, kde můžou ale vměšování do výchovy taky snáším dost špatně, od tchýně pochopitelně hůř (přece jen s vlastní mámou si to můžu vyříkat i ostřejšími slovy bez toho, že by se urazila)…opravdu nevím, co si počít s „já bych to udělala takhle“ (a lépe)…

Příspěvek upraven 30.04.15 v 16:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.15 16:51

Ještě dodám, že mně moje neteř říkala občas „babi“, taky kvůli podobnosti s mámou (ač mě to v necelých třiceti netěšilo), takže v tom opravdu nemusí být úmysl. A to jsem s neteřemi moc času netrávila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
30.4.15 16:56

Když přijedeme k našim, tak já také přestávám existovat. Jak pro dceru, tak pro rodiče :mrgreen: Hlavně moje máma malou zbožňuje, dýchala by pro ní. A dcera má ráda babičku, už z auta na ní huláká a těší se. Já jsem ráda, že mají hezký vztah. Když je u nich, tak mě nijak nepostrádá. Bylo mi to ‚líto‘ poprvé, teď naopak, aspoň nedělá scény. Když přijde tchýně, tak se k ní dcera nijak nehrne, moc ji nezná, spíš se jí bojí. Takže tam vztah takovej nikdy nebude. Že by za ní dcera šla a chtěla pochovat, to vůbec. Já bych byla ráda, kdyby měli vztah lepší, ale to neovlivním. Buď ráda, že tchýně má vnuka ráda a zajímá se o něj. Co já bych za to dala :roll: Mít občas hlídání i jinde, než jen u mých rodičů. Nechceme je moc otravovat, takže se často někam sami nedostaneme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
30.4.15 17:00

Moje tchyne mela jedinacka a ani toho si moc neuzila protoze sla v jeho pulroce do prace. Starala se babicka a manzel ji rikal mami :roll: Tak byla natesena ze bude mit vnouce, ze je v duchodu a ze si to uzije :lol: hold ale synacek si vzal cizinku, zijeme v CR takze docela narazila. Jiny kraj jiny mrav. A jak rikas pokud je zvykem ze se staraji babicky a Ty bydlis pobliz tak nezavidim :think: ale je to o povaze, znam holky co si takto aktivni tchyni pochvaluji a do prace se vraci rady :) a jak uz tu zaznelo lepsi prehnane aktivni babi nez neaktivni babi :roll: vsak spolu nebydlite ne? Moje tchyne taky kdyz ma malou u sebe tak chodi po sousedech ukazovat jak je ji podobna, posila nam svoje fotky ze v detstvi vypadala stejne jako tedka dcera a podobne :) a ted nekde slysela v televizi ze holky mivaji povahu jako matka otce :roll: tak to potes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
30.4.15 17:05
@Anonymní píše:

Nikdy a rázně bych se ozvala! A asi mu to šla hodně rychle pofoukat sama a babičce dítě doslova nedala, že mu to pofouká MAMINKA, jak řekla.
Ty jsi máma, ty rozhoduješ, ty velíš, ty se staráš, ty máš zodpovědnost. Nech si do věcí i výchovy kecat jen tolik, kolik tobě vyhovuje. Ony tě musí respektovat jako mámu.
A pro dítě je máma vždy máma..tedy pokud je to ona, kdo se stará a pečuje. Babičky jsou na rozmazlování, to tak už je. A i když jsou babičky milované a maminka okoukaná, nic to nemění na tom, jak nezastupitelná a důležitá je role maminky. Neboj, taky to má v sobě zakodované. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.15 17:06
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, je mi jasne, ze me tu asi ukamenujete, ale i tak si rada prectu vase nazory… Mam 14 mesicniho syna. Od chvile, co se narodil, jsem sla uplne stranou, nikdo se me nezepta, jak se mam, porad se vse toci kolem syna. To mi ale az tak moc nevadi. Trapi me to, ze se proste bojim, aby syn nemel radsi babicky (hlavne tchyni) nez me. Ta je synem totiz uplne posedla. Porad ho chova a to i kdyz place, musi ho proste zvednout prvni. Svym chovanim mi dava dost najevo, ze ona je proste lepsi. Mely jste to taky tak? Opravdu se bojim, ze jednoho dne prijde to, ze syn bude mit radsi babicky nez me…
Jezismarja holka zlata, uplne te chapu. Ja te urcite kamenovat nebudu. Taky mam 13ti mesicniho synka a taky zarlim. U nas je zas nejhorsi deda-tchan, kterej mu porad husti do hlavy, ze ho nikdo nema tak rad, jako on, a porad mi s tchyni tlucou do hlavy, ze manzel mel jako malej nejradsi svyho dedu a ze to nas malej takz tak ma. Pritom je to blbost, bo tchan ho tou laskou az dusi, nenecha ho chvilku v klidu, chova ho, i kdyz protestuje, porad ho olibava, i kdyz malej nechce…no trpim. Jako jsem rada, ze ho miluje, ale na druhou stranu mi to nekdy prijde az uchylny. Vzdycky k nam neohlasene vtrhne na navstevu, jako abych si udelala co potrebuju, ze bude hlidat a pak se vydy urazi kdyz reknu, ze uz neco mame domluveno (kamosku s prckdm a pod.). Nekdy mi prijde, ze ma pocit, ze jsem syna porodila pro nej a on je rodic :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
17595
30.4.15 17:06
@Anonymní píše:

To znám velmi dobře :roll: Nejdřív mě to štvalo, pak jsem si z toho dělala pr-el na účet tchyně ;)
Neboj, dítě velmi dobře ví, kdo je jeho maminka a ostatní jsou pro zpestření, obohacení a další podněty ;)
Nestresuj se zbytečně a užívej si dětství syna, rychle to utíká 8o

Příspěvek upraven 30.04.15 v 17:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová