Žárlím na babičky...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7009
30.4.15 17:06
@Anonymní píše:
@Bibi239 spis ona si potrebuje neco dokazovat, jinak by se tak nechlubila.

tak ma radost, no, nekteri lide, kdyz maji radost, tak ti to zopakuji kliudne desetkrat.
Hele, mam male deti, s jejich otcem neziju, on zije s pritelkyni a deti o ni jeden cas mluvili jako o mame. Ja byla maminka, ona mama. No tak samozrejme, koho by to trochu nezralo, ale cele to vzniklo z toho, ze jeji deti ji tak oslovovaly, tak ty moje to osloveni prevzaly. Pritom zcela jednoznacne vedi, kdo je jejich maminka, casem si to sedlo a rikaji macesce jmenem. To, ze pro dite nejsi jedinou osobou zenskeho pohlavi, kterou ma rado, nijak nesnizuje tvou materskou hodnotu a tve dite to obohacuje.
Snaz se s tim pracovat, nebud zapskla a koukej na pozitivni stranku cele veci, ber to tak, ze tvoje tchyne je vrela kontaktni babicka, radujici se z casu stravenym s vnoucetem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
30.4.15 18:21

Holky, kdo nezažil, nepochopí. Já mám též přepečující tchýni, která mi do všeho kecá, spoustu věcí je špatně, na výchově se shodneme jen málo. Ale s úcty k manželovi tam nějak jezdím a nějak se snažím to kočírovat.
Jakmile se dcera třeba probudila, tak za ní běžela do pokoje. Tisíckrát jsem jí řekla, že bude řvát ještě víc, že je zvyklá na mě a po vyspání nemívá dobrou náladu. Stejně to dělala dost dlouho. Furt se snaží jí rozmazlovat jídlem, dá jí všechno, o co si dcera řekne (a přitom musí dodržovat dietu). Ví, že dcera je za jídlo prodejná. Teď jsem byla nemocná a 2× jsem jí využila na hlídání a ona, že zas přijede, začala mi jmenovat kdy, říkala jsem, že máme program. Byla na. raná, že si jí takhle neužije. Neustálé řeči o tom, že ona ví, protože vychovala x dětí, grrrrrrrrr. A že jí vychováváme špatně, že vidí v práci vy rozmazlence. Ale pak sama jí nevychovává, skáče jak dcera píská.
Když dcera po mě brečívala (chtěla utěšit, pochovat), tak jí odmítala ke mě pustit, že bude rozmazlená… Děs a běs.
Když dcera něco chce a já jí to nedovolím (sladké před jídlem, místo spaní po O si hrát nebo u jídla koukat na pohádky), tak před ní řekne, že babička pro ní udělá cokoliv a dovolí jí to.
Navíc čekáme druhé a pořád dceři vykládá, že se maminka už o ní starat nebude, protože budeme mít druhé a mne si ruce, že bude pak dcera hodně u ní na hlídání. Vysvětlování nebere, vytáčí mě do vrtule.
Ono je rozdíl mezi zájmem a nabouráváním vztahu matka-dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
30.4.15 19:51

@loja to je zlo, ještě že spolu nebydlíte. Moje tchyně je trochu podobná, ale tak hrozné kecy přede mnou nemá, to má jen před dětmi, když je s nimi o samotě :cert: my teda bydlíme v jednom domě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
30.4.15 20:15

@loja fuj to je tchyne, brrrr :poblion: mas muj obdiv :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.15 20:35
@Janča005 píše:
Moc pěkně napsaný :potlesk:
Holky to jsem si početla, co já bych dala za to, aby alespoň jedna babička měla zájem o našeho prcka…nikdo nic… žádné nechybí obě mají svůj program do kterýho malej nazapadá. Ani od jedné nikdy jen tak nedostal banán, jablko, oplatek… pusu… nic. Buď ráda zakladatelko, že má babi zájem

Vím o čem mluvíš. :?

Příspěvek upraven 11.05.19 v 19:07

• Citovat
  • Upravit
1.5.15 21:15

Trošku žárlím na mámu, aby ji dcerka neměla radši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
1.5.15 21:28

Musí to být hodně nepříjemné, vlezlá tchyně, ale věř, že daleko horší je nezájem babiček. Já ten problém nemám, tchyně pohlídá, když musí, ale nijak se do toho nežene, moje máti je ten typ, co skáče, jak vnoučata pískají a dělá pro ně první poslední. Mé děti o mě u babiček také nejeví žádný zájem a já jsem za to ráda, že si to s babičkama užívají.
Ale mám pár kamošek, které nemají hlídací babičky a to mrzí opravdu moc a o to víc, když je to vlastní matka. To tě pak bolí celý život.
Takže se to snaž přežít, buď ráda, že babi tvé dítě miluje ( i když tebe nemusí) a neboj, až bude dítko starší, tak bude vědět, kdo je číslo jedna v jeho životě - to budeš vždycky ty, i když babičky bude milovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
2.5.15 13:36

Zakladatelko, mam pocit, že tu normalne popisujes moji tchyni… :D akorat ja s ni bydlim v baraku a vypestovala jsem si na ni bruralni averzi. Davam ji jasne ale najevo, kdo je tu matka a kdo rozhoduje 8) je sice strasny, mit na nekoho averzi, nikdy jsem to nezazila, ale hold se to takto vyvrbilo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
3.5.15 11:07
@Katy86 píše:
Moje tchyne mela jedinacka a ani toho si moc neuzila protoze sla v jeho pulroce do prace. Starala se babicka a manzel ji rikal mami :roll: Tak byla natesena ze bude mit vnouce, ze je v duchodu a ze si to uzije :lol: hold ale synacek si vzal cizinku, zijeme v CR takze docela narazila. Jiny kraj jiny mrav. A jak rikas pokud je zvykem ze se staraji babicky a Ty bydlis pobliz tak nezavidim :think: ale je to o povaze, znam holky co si takto aktivni tchyni pochvaluji a do prace se vraci rady :) a jak uz tu zaznelo lepsi prehnane aktivni babi nez neaktivni babi :roll: vsak spolu nebydlite ne? Moje tchyne taky kdyz ma malou u sebe tak chodi po sousedech ukazovat jak je ji podobna, posila nam svoje fotky ze v detstvi vypadala stejne jako tedka dcera a podobne :) a ted nekde slysela v televizi ze holky mivaji povahu jako matka otce :roll: tak to potes :mrgreen:

Můžu potvrdit. Naše dcera má opravdu povahu po matce mého muže. A už teď je mi jasné, že jestli se holka nezmění, tak jí nikdo nebude mít rád. :nevim: Já jí teda ráda mám a snažím se jí pochopit, ale je to opravdu složité. Má opravdu nehezkou povahu :oops: Snad to včas pochopí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová