Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jančamamča řekla bych, že tohle už u nich probíhá delší dobu, jen teď když chodí víc mezi lidi, je to vidět. Jinak by už nebyla tak zpracovaná. Holt na to ale musí přijít sama a chtít to řešit, pak teprve ji můžeš pomoci. Zatím s tím nic neuděláš, bohužel.
Jinak měla jsem v okolí něco podobného. Známou si takhle přítel pletl s boxovacím pytlem, hlídal ji na každém kroku, měli společný účet, ale ona k němu neměla přístup, sebral ji ještě i její peníze, co zdědila. No trvalo to dva roky, než konečně začala být rozhodnutá to řešit. Teď už s ním není, ale i tak si pořád říká, jestli neudělala chybu. Jen jsme to do ní museli hustit všichni pořád dokola a mluvit o tom, mluvit a mluvit. Že tohle chování není normální a nemusí ho snášet. A ona ho ještě omlouvala, ach jo ![]()
Asi s tím nic neuděláš, je to klasický průběh psychického týrání, omluvy takového šmejda od týrané ženy je klasický průběh. Když ji neprobrala ani facka před kolektivem, tak si musí šáhnout na dno. Zkus ji spíše pomoct tak, jak tohle řešit a přesvědčit ji, že je psychicky týraná, což je a také ji přesvědčit, že její soužití s takovým tyranem je spíše zvyk.
U mojí kamarádky to dopadlo tak, že jako těhule dojela po domluvě i se svým DRAHÝM k mým rodíčům kde jsem ve sklepě s mamčou věšela prádlo, kufry po několika mlátěnicích drahému do kufru (on o tom nevěděl) spakovala, můj (tehdy) manžel je vřele přivítal a sdělil že kamarádka má jít za náma, že mě nebude od práce vytahovat-chlapce si vzali do vnitř-drželi jsme ji tam s mamčou v pláči, proliskanou po cestě jen proto že byla moc hezká (naštěstí nevěděl že je těhotná) můj manžel i s kamarády jej odvězli asi 100km od nás, i s kuframa- to jej ještě neproliskli, chlapec si vzal taxika a vymlátil nám všechny okna v baráku- dostal po čuni od chlapců, a to ještě moc málo za to co jí celé roky prováděl
zavolali sme policajty-ti s ním jeli vybrat peníze na nová okna-předal je odjel od tý doby o něm nevíme, kamarádka už má druhou holčičku a je moc šťastná
na takový hajzly jen zlo!!!a věř že takovýdle ospravedlňování bylo xlet s monoklama a hlavou v klíně-ale dostala na výběr buď se rozhodni a my pomůžem nebo nás nezaťěžuj jeho scénama-ty dělal i když si si ex s ní přiťukl skleničkou…
![]()
Ahoj, téma úplně nesedí, ale nechci zakládat další diskuzi.
Je to čerstvě cca 3 týdny, co jsme se s partnerem pohádali, já se s ním v afektu rozešla a on se za 3 dny vyspal se ženou, kvůli které jsme se hádali.
Problém je, že mě to pěkně štve a podvědomě se s ní srovnávám a přehrávání si myšlenky jako co když teď spolu budou atd. Prostě mě to pěkně užírá. A asi to ode mě není hezké, ale nepřeji mu to. Poraďte pls, co mám dělat, už mě to pěkně štve.
@Anonymní píše:
Je to čerstvě cca 3 týdny, co jsme se s partnerem pohádali, já se s ním v afektu rozešla a on se za 3 dny vyspal se ženou, kvůli které jsme se hádali.
Problém je, že mě to pěkně štve a podvědomě se s ní srovnávám a přehrávání si myšlenky jako co když teď spolu budou atd. Prostě mě to pěkně užírá. A asi to ode mě není hezké, ale nepřeji mu to. Poraďte pls, co mám dělat, už mě to pěkně štve.
Najdi si někoho, s kým nebudeš mít důvod zarlit a tohle řešit.. Respektive někoho, kdo tě pár dní po rozchodu nenahradí jinou jako by nic
to asi nebyla moc velká láska.
Ahoj,
předpokládám, že důvod hádky byl vážný, případně opakovaný, takže samotný fakt, že jste se rozešli, hodnotíš jako věc, kterou bys zpět nebrala. Že mu nepřeješ tu ženu? To se asi dá pochopit. Ber to tak, že díky tomu, že hned hupsnul do jiné náruče znamená jeho velkou nevýhodu - nebude mít prostor ujasnit si vše sám v sobě. Takže je docela dost pravděpodobné, že u ní nenajde, co by rád.
Ty máš příležitost od zátěže vztahu si ulevit, uspořádat priority, a až přijdeš do vztahu jiného, budeš mít minimální citovou a emoční zátěž ze vztahu skončeného. Tzn. budeš mít předpoklady pro to, aby ten vztah byl kvalitní, na svých vlastních základech. Takže je dost možné, že jsi vítězem situace…
Proč to řešíš, když jste se rozešli?? To snad může spát s kým chce a kdy chce.
Dal jí facku…tak ho měla nakopnout mezi…já nechápu kde se to v chlapech bere takové chování
o ženách se říká že jsou hysterky a on je co? věřím tomu že pokud by ho ta dotyčná opustila tak on bude plakat a prosit…chování hnus.
@Anonymní píše:
No vyvztekat se, vybrečet se, odpustit sobě i jemu a jít dál. Nemusíš je hned po rozchodu zahrnovat nepodmíněnou láskou. Stačí když se časem dopracuješ k lhostejnosti.
Prostě se s ní NESROVNÁVEJ!
přijmi rozchod jak je a už se v tom nerýpej.. líp je dívat se dopředu jak dozadu..
a pokud máš obecně problém se žárlivostí, tak na tom makej, protože to velmi souvisí s tvou vlastní sebedůvěrou a sebeláskou..
já osobně takové ty stíhačky fakt nikdy nechápala, přišly mi směšné a celá ta situace potupná, že si jako „hlídáš“ chlapa, kde je, s kým je, jak dlouho a tak… to je patologické..
Holt asi se ji to líbí a nutně to potřebuje. Kdyby se tak ke mě chovala ženská tak pápá i za cenu rozvodu. ![]()