Zarostlá pipinka - dírka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
4.3.10 00:01

Ahoj holky,
máme taky zkušenost.
Na srůst jsem přišla až když si dcerka v asi 2,5letech
občas stěžovala, že ji pálí pipi. Šli jsme vždy umýt a namazali. Pak to bylo častěji, pořádně jsem ji prohlédla a neměla vůbec vidět vyústění moč. trubice :oops: Šli jsme na dětskou gyndu, kde jí to dost nevybíravě rozrušila mudra tyčinkou - asi sondou.
Dcerku to nejspíš štíplo, plakala.
Hlavně ji to hodně pálilo po zákroku, když čůrala. Čůrali jsme tedy týden ve vaně a mazali gelem od mudry.
Od té doby je na sebe hodně opatrná a u každý mudry se bojí. :twisted: Ani se jí nedivím. :oops:
Pravidelně roztahujeme a mažeme olivovým olejem z lékárny.
Dětská mudra jí to nikdy neprohlíží. :twisted:
Po naší zkušenosti, bych zkusila doma mazat a roztahovat. Po čase to určitě povolí.
 Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
8.3.10 01:10

Ahoj, objevila jsem to u své neteře při přebalování asi v roce a půl. Byla na gyndě, ale Dr. to nešlo oddělit, tak musela do nemocnice pod narkozu, ale bylo to v pohodě a trvalo to asi jen pět minut. Mě Dr. říkala, ať mojí malou moc nemažu, že právě ty mastě to můžou způsobit. Je to docela nebezpečné pokud to dojde hodně daleko, protože zaroste i močová trubice a moč se pak zadržuje v těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
8.3.10 06:55

Ahojte!!
Tak já jsem byla v pátek na rozrušení s 6letou dcerou.Přišla jsem na to náhodně,po přečtení článků na emimi.Večer jsem po koupání udělala kontrolu a měla to.Doktorka říkala,že se na to někdy nepřijde vůbec,nebo až když jsou problémy.Rozrušení jí udělala obvodní,bez umrtvení.Mladá trošku plakala,ale pak byla v pohodě.Při čůrání jí to štípalo jen první den.Žádná hrůza to nebyla,ale chápu,že když to dělají miminku,tak to může vypadat hůř a bolestivěji,protože mimčo se ničím jiným než křikem bránit neumí.To mladá už si řekne,i ponadává :-) .Tak se toho maminky nebojte.Akorát se to potom musí hlídat,protože to má tendence zarůstat.

• Citovat
  • Upravit
4
15.3.10 19:30

Naše malá, nyní 14 měsíců, měla taky zarostlou pipku asi ve 2 měsících. Doktorka jí to rozrušila sondou, nebylo to nic hrozného, jen kapička krve a šlo se domů. Za nějaký měsíc se jí to začalo zarůstat znova, tak opět na rozrušení, doma jsem to jen mazala asi týden framikoinem a už je od toho pokoj. U kluků to člověk hlídá víc, taky mě nenapadlo, že by se něco podobného holčičkám stávalo. Tak malé držím pěsti, ať to má co nejdřív za sebou. Určitě je moc statečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
23.3.11 21:09

Ahojky maminky, ani nevíte jak sem ráda že tato diskuze existuje, sem jen kdysi zaregistrovala že může holčičkám prcina srůst ale nevěnovala sem tomu žádnou pozornost, nikdo a ni v porodnici ani dětská mě nato neupozornili, u syna ano ale u dcery ne.
No a včera sem opět při koupání asi po delší době koukla na její prcinu a zavolal si i manžela, jestli sem paranoidní nebo má z toho stejný pocit, shodli sme se má to slepené asi tak 3mm (doufám že jen slepené) no a stále sme dneska váhala jestli se mi to jen nezdá … ale teď mám čas a koukla sem sem a strááááášně moc ste mě uklidnili že udělám nejlíp když k dr. pudu i kdyby sem opravdu „jen“ špatně viděla. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
23.3.11 22:41

Naše malá hned od porodu hodně přibírala, a pipinka (jak byla naducaná) měla hned tendenci zarůstat. Doktorka nám to poprvé rozrušila vatovou tyčinkou namočenou v oleji, ukázala, jak jí mám roztahovat pysky a doma jsme tak jednou týdně museli stále rozrušovat, protože ty faldíčky jí to fakt hodně přitlačovaly k sobě. Naštěstí jí to nezarostlo nikdy pořádně, jen to pokaždé bylo fest přilepené. Problém jsme nakonec zvládli doma, ale kdyby mě to doktorka neřekla a nenaučila, malá by dneska měla zarostlou pipnku jako blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
24.3.11 12:47

Tak taky přidávám naši zkušenost.Dcerka byla v září na rozrušení v narkóze v Motole.To jí bylo 15 měsíců.Po každém přebalení jsem malou roztáhl,namazala a už za 6 týdnů na kontrole to měla malá opět srostlé.Dostali jsme jinou mastičku a ani teď to není lepší,takže nás čeká další ceta do Prahy pod kudlu.Doktor povídal,že to není nedostatečnou hygienou,ale že když to takhle srůstá i po zákrorku,tak je to dáno geneticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
25.3.11 15:00

Tak dneska nám dala doktorka opět doporučení na dětskou gyndu,zřejmě nás čeká opět rozrušení v narkoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
30.3.11 13:34

Tak máme pět papír do Prahy do Motola na rozrušení v narkóze.Zítra si mám volat na kdy nás objednají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
20.6.11 13:41

Ahojte maminky, o této diagnoze jsem se dočetla právě zde. Mám dceru deset let a nikdy mě na to nikdo neupozornil, že se to může stát… no, u ní se mi to také nestalo… druhá dcera má dnes přesně šest měsíců a při každodenní hygienně koukám a čistím vše, co se dá. Bezplenkujeme a nosíme hadrové plenky a dnes je dcerka plačtivější víc než kdy jindy (rostou nám zoubky), při výměně plenky jsem vzala štětičku,že ji olejíčkem otřu kolem poštěváčku bílý mázek a najednou koukám, malé stydké pysky jsou srostlé, na čůrání jen malilinká dírečka těsně pod poštěváčkem, takže, ač čistíme, myjeme, zkrátka děláme vše co se dělat má, stalo se nám to také, tak se na Vás obracím o radu, k dětskýmu? Na rozrušení? Děkuji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
20.6.11 17:30

https://www.emimino.cz/…nechie-8184/

už jsem se chytla, prcinka už máme uvolněnou, ted budeme mazat… a hlídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...