Zase kvasinky!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1045
27.3.07 20:34

Ahojka vespolek

Tedy chca nechca musím dát za pravdu Naje.
Taky jsem hodně trpěla na kvasinky, dokonce jsem je po porodu měla i na bradavkách, dost hrůza. No a pak se začaly dít věci. Našla jsem sama sebe, zjistila, co chci skutečně v životě dokázat, vzala jsem život do svých rukou… Není důležité, jak se to stalo, psychologie v tom nebyla :wink: .
Zkrátka jsem se před očima manžela změnila z ušlápnuté šedé myšky na ženu, která ví, co chce. Sice ho to dost vyděsilo, ale nakonec si zvyknul. No a od té doby je s candidou konec. A nebudu ani ťukat, protože vím, že už má u mne dveře zamčené.
Moje láska homeopatie taky přistupuje k člověku celostně, taky léčí jeho duši i tělo, mikrokosmos i makrokosmos a tak vím, že nemoci jsou většinou následky našich nezvládnutých, somatizovaných emocí.
A pro psychology - není systemická terapie a narativní psychologie v podstatě tím samým, o čem tu píše Naja a já? (Chvála a Trapková jsou moji oblíbení autoři :wink: )
Když jsem kdysi pronikala do tajů čínské medicíny, vždycky mi tam chyběla návaznost na duševní stránku života. Nauka o 5ti elementech je moc krásná a propracovaná, ale duši neřeší. Asi to tam někde je, ale jelikož nejsem číňan, asi to nepochopím a nenajdu. Nicméně něčemu, co vzniklo kousek od nás, v Německu, homeopatii, věřím, protože mi její zákoutí a hloubky nemusejí, když se budu hodně snažit, kvůli kulturní odlišnosti, zůstat skryté…
A obraz léku candida albicans byl právě z homeopatie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
30.3.07 22:16

Já mám pocit, že Naja a Cheerleaderka mluví každá o něčem jiném, Cheery , manifestace duše pomocí tělesných symptomů nemá moc co dělat s klasickým pojetím psychologie s jejími vzorci chování apod. A o svém „bezproblémovém“ dětství jsem se díky regresní terapii a následných diskuzích s rodiči na stará kolena dozvěděla taky pěkné věci. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
15.6.07 13:06

Ahoj.Tak tu knížku mám doma.Už několik let a ted jsem ji zase vytáhla…Na kvasinky jsem trpěla léta téměř jsem se nehla od gynekologa..bez slipové vložky ani krok :cry: jakmile jsem otehotnela porodila byl s problémem konec.Ted jsem prestala kojit a je to zpátky…
Knížka není špatná,ale jakmile jsem se dočetla k tomu že nesmím jahody atd..tak jsem ji zavřela…ted v létě bych to nevydržela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
7.9.07 11:59

alternativa a duše

Ahoj všem,

souhlasím s Najou a ostatními, mám i osobní zkušenosti. Opravdu duševní stav, či psychický (jak kdo chce) je většinou odražen na našem stavu fyzickém. Tento prazákladní fakt většina alopatů krutě ignoruje, protože jsou tak „vystudovaní“.

Co se týče diety ke zničení kvasinek. Obecně je v děloze přirozeně kyselé prostředí, pokud je člověk ovšem překyselen nadmíru sliznice to neunáší a jsou náchylné na onemocnění. Laktobacily jsou dobré, klidně berte.
Pokud se chcete zbavit kvasinek a plísní trvaleji, pak Vás dieta nemine! Toto platí i v případě častých onemocnění horních cest dýchacích.

Myslím, že není potřeba držet až tak přísnou dietu, stačí vynechat tři bílé jedy: cukr, mouka, mléko. Cukr nahraďte ovocem, Glukopurem, melasou a v malém množství medem (1lžíce denně), mouku nahraďte tmavou, celozrnnou, nejlépe špaldou, při zahuštění polévky si vystačíte i vločkama, místo rohlíků můžete chroupat „knekebrot“ nebo rýžové plátky. Pamatujte na to, že veškeré uzeniny obsahují mouku, soju, škroby. Mléko asi nenahradíte, ale zjistíte, že Vám nakonec nechybí (možná náhrada jsou rýžová mléka i jogurty, sója není pro mne moc sympatická plodina a tak se jí vyhýbám). Pokud máte pocit, že potřebujete mléčný vápník sáhněte po tvrdém tvarohu.
Váš jídelníček by měl být vyvážený a pestrý. Snažte se jíst převážně ovoce, zeleninu a to alespoň ze 60% v syrovém stavu. Dobré také je neříkat tomuto DIETA, ale nový životní styl.

Co se týče bylin, je mnoho receptur. Já bych začala s pročištěním ledvin a močáku. Mám zkušenost, že zde začínají veškeré problémy a s vyčištěním ledvin mnoho potíží ustupuje sama. Bylinná směs na ledviny by měla obsahovat truskavec, vrbici, celík zlatobýl a přesličku, ke gynekologickým potížím může být přidán kontryhel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
7.9.07 16:50

mě taky pomohlo,že jsem se snažila pročistit střeva,koupila jsem si psyllium(je to rozpustná indická vláknina) a zamíchám si to do bílýho jogurtu.A taky pohyb má podle mě na to vliv.A doma se snažím nenosit spodní prádlo(aby to větralo :oops: :wink: )
Jinak souhlasím s názorem nency,co se týče diety.a co se týče cukru a mouky.U mlíka si tak jistá nejsem.
Z čajů jsem začala pít kontryhel,a nasušila jsem si kopřivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
7.9.07 22:20

…zeptám se teď strašně hloupě :oops:. Jak poznám, že mne navštívily kvasinky? Jak vás čtu, tak to vypadá na dost časté trable, tak abych neměla nějakou netušenou návštěvu. A pozná je gynekolog při běžné prohlídce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
8.9.07 10:06

asi si je neměla,to by jsi poznala.Mě to vždycky hrozně svědí(až kouše a pálí) a při pohlavním styku to bolí a někdy je při tom i výtok.Dr. to pozná určitě. :cry: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.2.08 15:43

candida

Teda na me ten popis u leku candida presne sedi,jak ho muzu sehnat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.13 20:19

Ahoj holky, mohu se zeptat nasly jste tedy neco zaruceneho na ty desne kvasinky? :-( je fakt, ze jsem ted trochu ve stresu, sladke mam rada, ale ted jsem ho tedy nemela nejak vic nez kdy jindy… poradite co s tim? mam je cca co 2 mesice nekdy casteji :-(

• Citovat
  • Upravit
4099
7.11.13 20:21

Omezit sladke… kdyz to nezabere, tak protikvasinkova dieta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.11.13 20:21

Omezit sladké, můžeš zkusit výplachy ala rosalgin a pod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
7.11.13 20:28

Nejlepsi je vaginalni laktobacily, preparatu je spousta a treba po sexu si zavest treba jen jeden to uz je ale jako prevence. Paradni jsou tampony napustene laktobacilama, na bazen taky po sexu nebo kdyz mas pocit ze uz ph neni optimalni, nic lepsiho neznam. Hodne stesti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.13 20:33

Jako sex v tomto stavu ani nahodou :-( bazen taky neeee… a to sladke jako taky nijak extra nezobu :-(

• Citovat
  • Upravit
Nicolink
7.11.13 20:39

Mi nepomohlo nic :roll: až jsem vysadila HA tak se to trochu spravilo :nevim: pak jsem otěhotněla a měla jsem to opět furt…ted jsem 4 měsíce po porodu a zatím :zed: :zed: :zed: v pohodě

• Citovat
  • Upravit
3170
7.11.13 20:39

Mně kvasinky zmizely po vysazení hormonální antikoncepce a taky mi hodně pomáhá levandulová mast z Justu. Když už cítím, že to není ok, tak máznu, někdy i preventivně a je klid. Dobré byly taky kapsle Gynocaps. No, ale když je to rozjeté, tak fakt jedině ty chemické dryáky, co ti předepíše doktor, nebo koupíš v lékárně. Na rozjeté kvasinky mi nikdy nic přirodního nepomohlo :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí