Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rikam uz jako prevence kdyz budes zdrava. Abys je nechytla znovu.
@Anonymní píše:žádné sladké, omezit nebo vynechat bílé pečivo, jíst laktobacily, mléčné výrobky… jako pomoc někdo píše dát na tampon bílý jogurt. Já tím v těhotenství trpím hodně - skoro neustále.. Zkus navštívit dr, přeléčit a přeléčit asi i partnera. Jako prevenci mi dr doporučil Lactofeel, ale moc mi nepomohl(ale asi je to i tím, že já ty kvasinky mám fakt pořád)
Ahoj holky, mohu se zeptat nasly jste tedy neco zaruceneho na ty desne kvasinky?je fakt, ze jsem ted trochu ve stresu, sladke mam rada, ale ted jsem ho tedy nemela nejak vic nez kdy jindy… poradite co s tim? mam je cca co 2 mesice nekdy casteji
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mohu se zeptat nasly jste tedy neco zaruceneho na ty desne kvasinky?je fakt, ze jsem ted trochu ve stresu, sladke mam rada, ale ted jsem ho tedy nemela nejak vic nez kdy jindy… poradite co s tim? mam je cca co 2 mesice nekdy casteji
Zkusila jsem různé, ale doufám, že účinná bude aspoň návštěva lékaře. Bojuju s tím půl roku, jednou na začátku gynda, jinak samoléčba. No, nepomohlo zatím nic, ale můžu si za to sama. Doktorka říkala, že kdyby to po těch práškách nepřešlo, tak ať přijdu. Ono to sice přešlo, ale jen na čas a strašpytel jako já raději zkoušel sám, co mu kde padlo do oka. Takže navracím důvěru odborníkům a v pondělí se vypravím. A ty bys taky měla, raději běž na jistotu než se ptát a zkoušet (možná i neúspěšně) drahé přípravky.
Já bych mohla napsat knížku…Zkoušela jsem za 10 let boje všechno. A nezbaviš se toho nikdy nadobro…Jde to pouze udržovat a prodloužit intervaly mezi recidivama…Moje desatero:
1. Bavlněné prádlo - prožehlovat, stejně jako každé umytí nový ručník
2. umývat vodou, případně jen Lactacyd Ocean
3. Jednorázové žiletky jen jednorázově - místo pěny jen Lactacyd
4. Po sexu ihned umýt + na noc Femigel, nebo Lactofeel (přinejlepším jen s kondomem)
5. 1× za 3 měsíce Biopron forte
6. česnekové tabletky jsou zázrak!!! beru je nepřetržitě, zvyšuju a snižuju dávku dle potřeby
7. NE antikoncepci
8. žádné tampony!!! až když jsem začala používat kalíšek nastalo zlepšení o 70%!!!
9. do bazénu s probiotickým tamponem, nebo speciálním do bazénu
10. omezit cukr!!!
Tak u dr jsem s tim byla nescetne krat a ta mi da vzdy to co si koupim v lekarne… rikala mi, ze hokd na to nekdo trpi… jo a ha neberu, mela jsem to i v tehotenstvi i pri kojeni ![]()
Kolik toho vypiješ? Myslím nealko
Já je mívala taky často proto, že sem málo pila. Máš pak agresivní moč a to narušuje přirozený prostředí tam dole.
Napiš mi do SZ mailovku, pošlu ti, čím jsem se toho zbavila já-trpěla jsem 15 let, ale nechci tady dělat reklamu, aby mi neblokli přístup…Andrea
@andrea74 píše:
Napiš mi do SZ mailovku, pošlu ti, čím jsem se toho zbavila já-trpěla jsem 15 let, ale nechci tady dělat reklamu, aby mi neblokli přístup…Andrea
Když nechceš dělat reklamu, tak nenapsala bys mi to také do soukromé zprávy?? Zajímalo by mě, jestli někdo s opakovanými problémy se toho může zbavit.
@bobiskovomaminka Tvé desatero je zajímavé, ale člověk se musí hodně obětovat, aby to všechno zvládal dodržet, ne? Můžu se zeptat, proč vadí HA?? Zrovna tu bych nechtěla vysazovat, bez ní nemám pravidelný cyklus ![]()
@Petule030
za to můžou estrogeny, například před začátkem menstruace jeho hladina prudce klesá, což nahrává do karet právě kvasinkám, v této době je třeba méně sladit a přidat lactobacily
Holky prosím o radu.. Každej den už se chystám rodit a zajímá mě jestli ty kvasinky třeba nějak vadí u porodu?? Trpím na to poslední několik měsíců.. Doktro mi vždy předepíše nějaké zaváděcí tabletky ty zaberou ale nejpozději do týdne sou zpět
Teď jsem je měla naposledy minulý týden a už zas druhý den pociťuju výtok a svědění
Sem z toho už zoufalá.. Nikdy! jsem na to netrpěla, tak jestli to je těhotenstvím doufám, že to po porodu přejde..
Zkoušela jsem omezit sladké, změnit jídlo, spodní prádlo peru jen na vysokou teplotu, bez aviváže a zkoušela jsem i žehlit ale stejnak nic nepomohlo
Na spodek používám pouze intimní mýdlo..
Díky za každou radu.. zajímá mě teď hlavně ten porod ![]()
@katiiik před porodem mě to chytlo taky, na konci těhotenství byly horka tak nějak mě to trápilo do porodu, doktorka mě uklidnovala, at se nebojím, že to zaléčíme, ale najednou den před termínem mě chytlo svědení, připojil se k tomu stres, měl jsem strach abych to nepřenesla na miminko a nezanesla mu zánět do očí, jela jsem do porodnice, tam mi řekli že ne, že na dítě to nepujde a že porodem se to vyplaví at se nebojím a že by mi museli nabrat kultivaci a to bude týden trvat než budou výsledky a at to neřeším, že do tý doby porodím
pak mi ale primář řekl že bych se mohla potrhat uvniřt a at si koupím rosalgin, normálně mi nepomáhá, ale tentokrát mi zabral, svědení ustalo a při porodu se nic nestalo, nicméně 4 týdny po porodu se mi to stresem rozjelo znova, takže jsem to vyřešila homeopatickou detoxikací, sice dražší léčba, ale za dva dny bez použití čípku byl klid, ještě jsem krvácela, tak jsem si nemohla nic zavádět, mykozy jsou problém uvniřt těla, konkrétně zanesenej organismus toxinama a tělo se toho musí zbavit
V tehotenstvi jsem timto trpela neustale.Byla jsem uz zoufala neb mi nic nepomahalo, max preleceni tabletami na zavadeni Clotrimazol + masticka… To byla jistota, ze mam na tyden klid. Bohuzel tehotenstvi je takovy navozeny stav snizene imunity, takze jediny lek, ktery mi pomohl byl - porod..A je po kvasinkach.
Holky zkuste si pridat trošičku octu do lazne a sednout si do toho, melo by to pomoct, tak po 3 sedačce
![]()