Zase nižší RD :o(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
VERONIKA
8.9.10 12:32

Zase nižší RD :o(

Ahojky,
zase jedna robrá zpráva :-?

Tak čeho je moc toho je už fakt příliš :cert: :cert: :cert:
Už jste to četly??? http://ekonomika.idnes.cz/…konomika.asp?…

Já sice chápu, že se musí šetřit a snižovat schodek rozpočtu, ale toto už snad nemyslí vážně :think: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
8.9.10 12:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735

No to si snad dělají legraci ne?!!! :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA

Aha, vidím, že už to tu jednou je :oops:

• Citovat
  • Upravit
44184
8.9.10 12:43

Já zase tak reálně nevidím, že by RD přepočítávali každému zvlášť. To nové přerozdělení a přepočítání taky něco stojí. Zdarma to nikdo dělat nebude.
Navíc, jsem z oboru a vím, jak to na „sociálce“ funguje. Dámy úřednice jedou na školení o zákonu, programu, o čemkoliv, co už třeba nějaký čas platí. Takže pozdě a před tím tápou.

Já se tím zase tak nestresuju, nějak to dopadne. Jsem zvědavá, co nakonec vymyslí :nevim:

Takže teoreticky, dcera má koncem září 22 měsíců, variantu mám čtyřletou. Jak bych to měla? To by mi další pobírání RP rozpočítali tak, abych nepřesáhla „povolený limit“?
Na nějakém jiném serveru jsem četla, že by to někomu mohlo dát i jen tisícovku měsíčně :nevim:
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
8.9.10 12:51

Jani tak já nevím jak je to složité s přepočítáváním, ale taky mě čeká 4 letá varianta.

POkud chápu dobře že prostě nechcou dát více než 216 000kč tak to buď utnou o několik měsíců dříve, když to dosáhne té částky, nebo to lehce přepočítají, já počítala a vyšlo mi:

21 měsíců x 7600,– = 159 600,–
a zbytek do 216 000 dělá už jen 56 400 takže ten když podělím zbytkem měsíců do 4 leté varinaty
56 400 : 27 měsíců = 2088,–

Je to tak dva měsíce co manžel hledal různé věci na netu a našel nějaký návrh o tom že chcou 4 letou variantu dát z těch nynějších 3 800,– na 2 100,– moc jsem tomu nevěřila ale pomalu začínám. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44184
8.9.10 12:54

trinxinko, díky :kytka:
Za ten výpočet. Popravdě, já jsem si tím zatím hlavinku nenamáhala. Dokud to nebude schváleno. Stejně s tím nic neudělám, tak proč se nervovat. Ono to může být nakonec úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
8.9.10 13:01

No a nebo jak jsem teď válčila s kalkulačkou tak hold aby to dělalo těch 216 000 tak je to:

21měsíců těch 7600,– ale pak už to nevychází a pokud by nechali těch 3 800 tak to vyjde na 15 měsíců a ne těch 27, takže by vlasntě byl rodičák malý jako u 4 leté varinaty ale krátký úplně stejně jako těn 3 letý, protože těch dalších 12 měsíců už je nad 216 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
8.9.10 13:08

Nejrozumnější by bylo kdyby těch 216 tis. rozpočítali na celou dobu čerpání RD :think:
Já jsem to pochopila tak, že prostě utnou RD když vyčerpáš 216 tis. a tím končíš - mě to třeba vychází, že bych byla cca rok doma bez ničeho 8-o :roll: :cert:

Taky je otázka jestli budou do RD započítávat i PPM a MD :nevim:
Tady u těch … nikdo neví co je ještě napadne :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
16694
8.9.10 13:13

achjo, další starosti navíc. Už takhle není možné kolikrát i tříleté dítě umístit do školky a kam chtějí dát ty mladší, když jesle skoro nejsou? Já si soukromé dovolit nemůžu, to bych vydělávala jen na ně. Uvidíme, jak to všechno dopadne. Panikařit dopředu je stejně zbytečné, ale nějaku tu vrásku navíc mi přečtení článku způsobilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
8.9.10 13:14

Veruš

Mateřskou těch 6 měsíců do toho nepočítají to je nezajímá, proto je ta 4 letá varianta tak blbá oproti ostatním, protože tam žádná PPM není takže je to těch 48 měsíců jen RD, zatím co u 3 leté varianty se to rozpočítává na 30 měsíců a u dvouleté jen 18 měsíců ten půlrok nikdo neřeší.

Jo a s tím rokem bez ničeho to vychází když bereš 3800,–, píšou to v článku a já to tak i spočítala :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
8.9.10 13:17

to jsem taky četla , ale nepochopim to .. všechny přijmy jdou dolu ale ceny v obchodech a za pronájem atd jdou nahoru :cert:

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
8.9.10 13:18

Kakiko - i „obyčejné“ jesle u nás ve Zlíně stojí 5 tis. měsíčně :zed: :zed: :zed:

Trixi - snad jo, ale já už bych se nedivilá vůůůůůbec ničemu :cert:

Snad to neschválí :andel: :andel: :andel:

• Citovat
  • Upravit
2185
8.9.10 13:22

Holky napište všechny sem panu Drábkovi: http://www.jaromirdrabek.cz/kontakt/

Ale prosím slušně, jinak se tím nebude zabývat. Čím víc napíše, tím líp. Já už jsem mu psala, přišla odpověd´na mail.

Tohle je hodně blbý :think: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
8.9.10 13:34

Hmm, nelíbí se mi pouze to, že jsem RD čerpala s tále čerpám za „starých podmínek“ a kvůli tomu se mi může stát, že po schválení tohoto zákona budu bez peněz, protože jsem přečerpala limit :roll: :cert:

Kdybych tohle věděla už hned na začátku pobírání RP a měla bych možnost zvolit si sama nějakou čásku, udělala bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat