Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A stejně mi to nejde do hlavy. Vždyť teprv pár týdnů stojí a chodí kolem gauče. Co chodí?! Vrávorá na těch svejch kuřích vratkejch nožkách! Tak jak kurňa mohla vyhopnout
![]()
No a hlavně že máme vohrádku, to my zas jó, ale dát ji tam, to my né, to by se trápila, chudinka. Takže ohrádku má otevřenou a je v ní sklad hraček. Asi ji zas oprášíme…na ty chvilky…čištění zubů, atp…
Hlasim se do klubu
![]()
mala nam hupla z postele v 9m, podestlala si pod sebe perinu a plysaky, jeste ani poradne nechodila.. uz byla ulozena, najednou rana, rev.. Taky jsme nevedeli jak spadla.
No ale jak jsem ji zvedla, zacala zvracet.. tekze jsme jeli do Motola, mame to 5min.
Tam nas ohlasili jako „dalsi padla na hlavu“, absolvovali jsem nekolik vysetreni a nic se nenaslo. byla to jen noc stravena v Motole, plna nervu.
Ve zprave jsem pak mela, ze dite vypadlo z postylky hlavickou na beton ( ten totiz mame pod kobercem
) zatimco matka byla vedle v pokoji.
No slo se mi k nasi detske docela dobre
![]()
Tak snad to bude ok
deti jsou gumovy ![]()
Buď ráda Haninka je od narození hyperaktivní a to je pak nářez to ti povím ty dva starší mám dva roky od sebe a byla to brnkačka oproti Hanince kterou jsem měla po deseti letech no teď už na to vzpomínám s úsměvem, ale v té době noční můra ta jak na něco takového přišla tak to důsledně opakovala takové perly, že ve 14 měsících vylezla přes lavici(stála asi 30-40cm od topení) na ústřední topení a tam balancovala popřípadě se jí tam pak podařilo i postavit a samozřejmě spadnout a to vše během chvilky kdy jsem na vteřinu otočila to byla paráda oči jsem měla i na zádech a stejně se jí vždycky podařilo něco vymyslet
To já jsem si na to dávala pozor. Neříkám, že to něco zaručí, ale už jsem věděla o mojí příhodě, že jsem vylezla, tak jsem malého nechávala v postýlce vbez přikrývky a hlavně bez plyšáku- když byl malý.
Kamaráce toti, když šla udělat mléko a nechala ho v postýlce z různými plyšáky, tak jak máchal ručičkama, dva si na sebe zvalil a když přišla, už byl nafialovělí ![]()
Nechála jsem ho jenom s nějakou hrkávkou a nic, protože to stlaní pod sebe plyšákama jsem slyšela už taky.
Ahoj,
nebyla to tvá chyba - jedna má kamarádka má dokonce natočené, jak jí malá dělá „salta“ z postele… My tomu předešli a šprušle mu vyndali. zalejzal a vylejzal podle sebe…
Ale aby si byla v klidu - malému bylo chvilku přes rok a byla to vteřina. Otočila jsem se pro misku s jídlem a on v té vteřině spadl a výsledkem byly 3 vyražené zuby a přetržená ta uzdička na horním rtu…
Takže - klííííd, bude toho ještě víc…
A jak už to někdo psal - děti jsou většinou gumový…
Tak se držte ![]()
barbarbucha píše:
A stejně mi to nejde do hlavy. Vždyť teprv pár týdnů stojí a chodí kolem gauče. Co chodí?! Vrávorá na těch svejch kuřích vratkejch nožkách! Tak jak kurňa mohla vyhopnout![]()
No a hlavně že máme vohrádku, to my zas jó, ale dát ji tam, to my né, to by se trápila, chudinka. Takže ohrádku má otevřenou a je v ní sklad hraček. Asi ji zas oprášíme…na ty chvilky…čištění zubů, atp…
Adámek začal poskakovat a přitahovat se ve stoje ručičkama za něco ještě dřív, než udělal první krůčky kolem nábytku. Pak teprv začal obcházet postýlku a tak. Ale vyskočit z ní se snaží taky. A jednou taky skákal salto z postele, naštěstí ho přítel chytil ![]()
pády vždy vypadají ošklivě a dětičky většinou to zvládnou dobře.. jen náš - rodičů pocit a výčitky jsou hrozné!
jen klid! pokud nic není.. bude dobrá! ![]()
nam mala vylezla z postylky v osmi mesicich… docela mazec… proste fakt jen pozorovat nejake ty zmeny, jak jsi sama napsala
Asi jsem děsná matka, ale můj synek spadl několikrát
povětšinou s naší postele, která je 30 cm nad zemí. Taky rána, řev a po těle nic, ale že bych volala na pohotovost, to mě ani nenapadlo. Jo, taky jsem pozorovala jestli není spavý, nezvrací, ale abych ho nechávala zbytečně rentgenovat, to teda ne.
ahoj děti si vždy najdou způsob jak přelézt, moje holčička taky spadla na dlažbu byla to rána a to postýlka bylaaž dole ..... takže na tohle rada a návod jistě není asi je pak bezpečnější nechávat děti spát na matraci na zemi ![]()
Taky se hlásím do klubu. Loni, v deseti měsících taky přelezl postranici a žuchnul na koberec, taky jsme nikam nejeli a taky nic nebylo, naštěstí. Od té doby to už ale nezkoušel, asi si to zapamatoval.
Teď necelý měsíc už přelízá a slízá profesionálně ![]()
Díky všem za reakce, příběhy. Vypadá to, že by jsme potřebovaly smečku chův a stejně by to nepomohlo…
Jinak mláďátková spinká, celej den byla normální, ale monitor dechu jsem radši zapla, i když už to nedělám, protože už po postýlce ve spánku cestuje a párkrát už nás to zbytečně vzbudilo. Dneska to vzbuzení risknu ![]()
Tak to ten náš sebevrah se jednou někde uhodí, nebo si skřípne ruce do šuplíku, sotva mu je vyndám, tak leze k šuplíkům zas.
U nás takové to spálení se pro výstrahu nefunguje a přitom je už dost velký aby to chápal. Když řeknu, že jdem papat, tak bryndák si sám přinese. No fakt nevím, jak ho naučit aby si neubližoval. ![]()
Gino108, nenaučíš přeji pevné nervy
Nemusíš se bát moje Haninka přes veškeré sebevražedné mise v dřívějšku se už dožila 9ti let a já taky v blázinci neskončila.
Ahoj,tak nas maly dokaze vylezt primo na postylku nahoru,proste prehodi nohu,chytne se a pritahne se.Stacilo by jeste malinke prehoupnuti a byl by dole.Nastesti to zatim dela pouze v me pritomnosti,ale v postylce spi,tak doufam,ze to jednou nezkusi po probuzeni..no snad ne,pevne v to doufam,jen probrani se ze spanku mu trva dost dlouho a to vzdy zjistim,ze si povida,ihned ho z postylku vyndavam,nez procitne.
Takze to opravdu jde.
Nas maly zase pada porad na hlavu,nikdy si jeste neodrel ruce,kolena,nic jinde na tele,ale hlavu ma vecne samou bouli a modrinu.A to neni jen tak nejaky pad,jsou to rany jak z dela a vzdycky primo na hlavu.Ver,ze jsem z neho totalne na nervy,bojim se ho pokazde zvednout a podivat se na neho,neb cekam,ze tu hlavu bude mit jednou rozpulenou.Na pohotovost jsem jela ze zacatku parkrat,nastesti tam byl vzdy prijemny dr.,protoze kdybych narazila na nekoho jineho,kluka by mi urcite uz vzala socialka za podezreni z tyrani.Dnes uz nikam nejezdim,vzdy vse kontroluji doma.
Jen mi porad nejde do hlavy,ze jsou mu dva roky a do dneska se nenaucil normalne chodit,beha jak baletka,nekdy po spickach,dokonaly Vlasta Harapes.
Omlouvam se za dlouhy prispevek,jen jsem ti chtela rict,ze tohle se stat muze a hlavne si tomu ani nemohla zabranit.
At je mala v poradku.