Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím poradte… Jakoubek dnes už 3den neudělal hovínko
mám o něj strach.. 2dny mel nejakou virozu tak moc nejedl ale dnes už měl bříško nafouklé a nic… zítra by to byl 4den.. už přemýšlím že skočím pro glycerinový čípek do lékarny
ale mohou ho děti???
AHOJKY, nevím kolik malému je, ale moje Emča /ta má 14 měsíců/ někdy nekaká 2 dny. Záleží co zrovna papá. Zkoušela jsi jogurt? Nebo jsou pak volně prodejné probiotické kapky. Ale jsou drahé. Tak nevím, moc jsem ti nepomohla. Zdravím ![]()
Miselinka, když byla moje Eliška ještě miminečko, tak trpěla na prdíky a i když byla kojená, tak třeba 14 dnů nekakala, všichni říkali, že je to normal a já měla děs. Když už to dopadlo tak, že řvala do modra, tak jsem volala na pohotovost, ikdyž mi moje mudra, řekla, že je to normální, nedalo mi to, řekli mi ať jí dám glycerinový čípek 1/4 přišlo mi to moc na takovou dupku, ale dala jsem jí to tam a opravdu to pomohlo a to měla 3 měsíce. Zkus mu dát něco co ho samo vyprázdní, třeba švestkový kompot, nebo hodně slazený heřmánkový čaj. Nastrouhané jablíčko. Jinak když moje malá, protože hodně trpí na zácpy, už nemůže nic a tlačí a tlačí a furt nic, tak vezmu stříkačku dám do ni 1ml vlažné vody a stříknu jí to do zadečku a za chvíli je hovnous venku. Je to neškodné je to malinky klystyr když to tak vezmeš a mudra říkala že je to lepší než do ní cpát čípky nebo nějaké projímadla. A hlavně nedělám to každý den. Jen opravdu jednou začas.
Zkus svestkovou stavicku od hippu nebo jogurt, to je zarucene
LadyRebeko-moc děkuji zítra to stou stříkačkou skusím… já už mu skoušela dát vše možné mám totiš dva nejedlíky a malo co mi snědí.. ale Deniska kaká každý den jen ten Kuba stím má potíž.Skusím to stou stříkačkou kdyby to nezbralo potom dám ten čípek
děkuji moc snad bude zítra po starosti
![]()
Miso taky doporucuji svestkovou stavicku od Hippu,vzdy zabere,mala teda nema problem s kadenim,ale ted ho na chalupe mela,nekadila tri dny,ale bylo to tim,ze hovinko mela tvrde a bolelo ji to,takze to vzdycky zatahla dovnitr.Namazala jsem ji kolem zadecku a vevnitr mastickou aby to lepe slo,dostala stavicku a uz to valilo.
Miselinko, stavicku mam doma pro pripad, kdy Kubisek se 1× denně nevykaka, staci fakt trosku, navic je dobra, takze ted jsme presli na tento system, k obidku stavicku a k svace bily jogurt a je po problemu
Nemáš vůbec zač, jinak to co psala Taminka je taky fajn. Sice je to mimo mísu, ale můj děda, byl těžce invalidní zemřel teď v únoru, ale byl ležák a babička aby se jí taky vy***** tak mu zase třeba namazal zadek krémem jak píše taminka a pak to šlo už samo. Ta voda ale určo zabere, někdy to Eli zabere hned a někdy čekám třeba 10 minut. Však víme jak funguje klystýr, stačí 1-2ml a fakt vlažnou vodičku. Držím pěsti. ![]()
Ahoj, jedna maminka mi poradila nastrouhaný jablíčko. Ale musí být fakt nastrouhaný! A syn se po něm do dvaceti minut pokadil. tenkrát nekadil čtyři dny, nepomáhaly šťávičky, jogurty, nic, až nastrouhaný jablíčko. Nevěřila jsem tomu,ale je to asi zázračný. A chválí si to víc maminek. Zkus to, za to nic nedáš.
Ahojky skus ještě uvařenou vodu z vloček.Malá mi nekadila 4 dny zkoušela jsem masírovat,bříško,cvičit s nožkama,klystýr (mýdlovou vodu), a pomohlo až jak vypila ten vývar z vloček ![]()
rektalni rourka je dobra vec:))) nebo teplomer ve slunecnicovym oleji
Já tedy nevim jak je to s tím jablkem,ale jablko s jogurtem nám Dr.radila právě na průjem. ![]()
Tak je to spíš asi jako obecně na střeva a dobré trávení.
Ostatní co mě napadá tu už bylo řečeno.
Jen ještě k těm probiotickým kapkám-Já dávala Biopron-je to prášek 10sáčku stojí asi 160kč už si nepamatuju přesně.Nebo Nutrolin sirup(taky probiotika)nejsou tak drahá.Ale to je spíš preventivně.