Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestli vám nehlídají a k ničemu je nepotřebujete, tak je řešení velmi jednoduché
Prostě říct pravdu
Vřele doporučuji, je to boží
Dítě půjde na gympl, protože je chytré, učení mu jde a chceme, aby z něj něco bylo
Dítě mělo odklad, protože je srpnové a u prázdninových dětí je to běžné. A klidně bych i přidala, že pokud vás nechtějí podpořit, tak si své názory mohou nechat pro sebe ![]()
@Anik6 píše:
Nemyslím si, že dvojky na vysvědčení dokazují to, že má nebo nemá jít na gympl. U nás by dítě nešlo, ikdyby bylo nejchytřejší na světě, tak na gympl nikdy nejde. Takže u nich to nemusí být o známkách, ale o tom, že nechtějí..Tchyni neřeš, ta tě nezivi… užívejte a na ní kašli..
Mi trochu přijde, že obnovitelka bude stejný typ jako tchýně (což tak bývá, chlapi k tomu celkem tíhnou) - sice si stěžuje na rytí, ale přitom sama dost shazuje druhá vnoučata (doslova z nich dělá blby - přitom fakt, dvojky „už“ v druhé třídě, co to je za argument? Znám kupodivu víc jedničkářů, co se zhroutili na VŠ a trojkaře, co uspěli ve studiu i podnikání).
To není takové to klasické „ach jo, tchýně preferuje druhá vnoučata“, tohle je vyloženě ve smyslu „přitom naše děti jsou mnohem lepší“. ![]()
Prostě si manžel našel kopii své matinky a ten pohled do zrcadla vlastní nadutosti zabolí, no.
Ve výsledku tchýně kritizuje její děti a ona nämlich stejně pitomě a hnusně kritizuje svoje synovce. Jak přes kopírák.
Karma je zdarma, fajn ženské mají fajn tchýně - a ty ostatní podle svých povah.
@Tomie to, že dítě nepujde na gympl, protože má od druhé třídy má dvojky a není studijní typ, je vyjádření švagrové. Mně je úplně jedno, jake mají jejich děti známky. I když od tchýně už padlo, že děti od svagrovcu jsou chytřejší a dvojky má, protože chodí na náročnější školu.
Předpokládám, že u druhých děti to bude naopak a na gympl půjde to jejich, naše není studijní typ. To má dvojky už od první třídy.
Teď jde o víceleté gymnázium. Klidně může jít na čtyřletý.
Od tchýně už kolikrát padlo, že je šťastná, že má děti od švagrové, protože jinak by měla jen ty blbečky od nás.
Našemu staršímu už i volala, aby ho přesvědčovala, že na gympl chodit nemá, že to bude sestřenici líto.
Ale to je situace teď. Loni řešila, že naše děti mají málo kamarádů. Že jsou asocialove, co je budeme živit ještě ve 30, protože nevylezou z pokoje.
@Anonymní píše:
@Tomie to, že dítě nepujde na gympl, protože má od druhé třídy má dvojky a není studijní typ, je vyjádření švagrové. Mně je úplně jedno, jake mají jejich děti známky. I když od tchýně už padlo, že děti od svagrovcu jsou chytřejší a dvojky má, protože chodí na náročnější školu.
Předpokládám, že u druhých děti to bude naopak a na gympl půjde to jejich, naše není studijní typ. To má dvojky už od první třídy.
Od tchýně už kolikrát padlo, že je šťastná, že má děti od švagrové, protože jinak by měla jen ty blbečky od nás.
Našemu staršímu už i volala, aby ho přesvědčovala, že na gympl chodit nemá, že to bude sestřenici líto.
Ale to je situace teď. Loni řešila, že naše děti mají málo kamarádů. Že jsou asocialove, co je budeme živit ještě ve 30, protože nevylezou z pokoje.
To je strašný…z komentářů tady si nic nedělej…tchyně dělá vše pro to, aby děti od avagrove byly za hvězdy a vy jim s tím moc nepomahate…no jestli jste s manželem za jedno, klidně bych se příště ozvala s trefou poznámkou…oni zo budou říkat stejně, ale aspoň ne před vámi a vy budete mít klid… ![]()
@Daisy86 píše:
Nevím, jestli stírací, ale reagovala bych krátce a nepřipouštěla další debatu. Prostě bych řekla, že jste se společně! s manželem tak rozhodli, věříš, že to bude nejlepší a hotovo.
Nemělo by si o tom gymplu rozhodnout dítě?
nebo si jen rodiče přes něj plní nějaké své ambice ![]()
@Pitaya1 a jak vítr, že se nerozhodl samo? Však to tu nebylo zmíněno…
@píďalka0484 píše:
@Pitaya1 a jak vítr, že se nerozhodl samo? Však to tu nebylo zmíněno…
Přečti si, na co reaguju ![]()
Mně říct tchyně o mých dětech že jsou blbečci. A podobné věci co zmiňuješ. Tak bych ji vyčistila žaludek a s klidným hlasem ji řekla, že už žádné vnoučata nemá. ![]()
@Anonymní píše:
Se divim, ze se s ni jeste bavite
vylozene tvym detem nepreje.
@PaníBovaryová píše:
Se divim, ze se s ni jeste bavitevylozene tvym detem nepreje.
Vídáme se tak 3× za rok.
Se švagrovou a jejich dětmi se vidíme každý měsíc. Tam jsou vztahy fajn.
@Pitaya1 píše:
Nemělo by si o tom gymplu rozhodnout dítě?nebo si jen rodiče přes něj plní nějaké své ambice
Já nereagovala na gympl, ale spíš obecně. Někoho stírat povede jen k dalšímu vyhrocení vztahů.
@Daisy86 píše:
Já nereagovala na gympl, ale spíš obecně. Někoho stírat povede jen k dalšímu vyhrocení vztahů.
Myslíš, že jsme to nezkoušeli? Je to naše rozhodnutí a naše děti. Její reakce byla, že jsme hloupí a namyšlení a někdo nám musí říct pravdu. Ona je schopna kecat i do toho, jak jsme zařídili dětské pokoje. Zkazili jsme jim život tím, že mají palandu.
Máme si brát příklad ze švagrové, protože tam mají běžná jednolůžka.
Mě i vadí, že tímto přístupem nám ty děti pomalu poštvává proti sobě.
Teď kromě gymplu řeší, že dítě od švagrové nádherně čte a naše ne. Jejich dítě taky super píše. Ano, je v tom velký rozdíl. Ale to dítě to nepotřebuje slyšet každou návštěvu a telefonát.
@Anonymní píše:
Vídáme se tak 3× za rok.
Se švagrovou a jejich dětmi se vidíme každý měsíc. Tam jsou vztahy fajn.
tak něco co mi někdo říká 3× za rok bych se zvysoka vy…a
@stinga píše:
tak něco co mi někdo říká 3× za rok bych se zvysoka vy…a
Volá tak 3× týdně. Volá mně, dětem, manželovi. Číslo na děti má od švagrové. Pokud nebereme, volá mým rodičům, ti vezmou vždy a pak mi to tlumočí. Bohužel jim říká lži a oni jim věří.
@Anonymní píše:
Volá tak 3× týdně. Volá mně, dětem, manželovi. Číslo na děti má od švagrové. Pokud nebereme, volá mým rodičům, ti vezmou vždy a pak mi to tlumočí. Bohužel jim říká lži a oni jim věří.
To už vypadá na diagnózu