Zase ty zuby :-(

92
8.10.10 18:02

Zase ty zuby :-((((

Ahojte holky, vím, že v diskuzi je hodně témat o zubech, ale chci se taky podělit :-x . Naše malá má už asi týden rýmu, teď už není tak hrozná, ale ty její nálady a nespavost :roll: . Spodní dva nám vyrostly asi před 14 dny, ale myslím, že nám rostou vrchní. Jak jste to poznaly vy? Vůbec si na dásně nenechá sáhnout, tak v nestřeženém okamžiku se vždy podívám, ale nic tam nevidím :-( . Můžete poradit, co vám nejvíc pomáhalo??? Díky moc za každou radu. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
8.10.10 18:10

Ahoj, tak nám první spodní 2 vylezly před 4mi měsíci, teď nám leze jeden horní a poznala jsem to tak, že malej má neskutečně tu dáseň okolo toho zubu nateklou! Koupila jsem Calgel, ale moc si nenechá sáhnout do pusy, pokud to není kartáček. Jo a jinak byl strašně protivnej, plačtivej a průjem ani teploty neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
8.10.10 19:24

my to poznali jen diky placi ze spani, dasne nemela vubec natekly, zarudly, nic… i normalne jedla, zadny teploty, prujmy…
nam nejvic pomaha Mundisal gel a kdyz uz je to fakt krize tak Panadol sirup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
8.10.10 19:37
Fakt krize??? Co tím myslíš??? :-D . Já jen jestli už tu krizi máme nebo ještě ne :lol: :lol: :lol: .
Hanulka82 píše:
my to poznali jen diky placi ze spani, dasne nemela vubec natekly, zarudly, nic… i normalne jedla, zadny teploty, prujmy…
nam nejvic pomaha Mundisal gel a kdyz uz je to fakt krize tak Panadol sirup
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
8.10.10 19:54

Tak u nás to zřejmě taky budou zuby tak 4 dny je protivný ukňouraný nechce pořádně jíst včera měl teplotu a vzbudil se v noci s pláčem a brečel což se nám stalo poprvé za těch 6,5 měsíce co ho máme,že se vzbudil a nechtěl jíst a jen brečel.A dnes byl jak vyměněný hodný takže to zřejmě jsou zoubky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
8.10.10 19:58
misburka píše:
Fakt krize??? Co tím myslíš??? :-D . Já jen jestli už tu krizi máme nebo ještě ne :lol: :lol: :lol: .
Hanulka82 píše:
nam nejvic pomaha Mundisal gel a kdyz uz je to fakt krize tak Panadol sirup

krize kdyz uz jsem treba 3noci nespala a padala na hubu :lol: ze zacatku jsem se tomu branila, nechtela jsem ji davat „zybtecme“ leky, ale moc ji to pomohla, vyspala se jak ona, tak my

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
9.10.10 07:57

Každé dítě reaguje na prořezávání zubů jinak. Holka vždy k zubům měla rýmu, ale jinak celkem klidný průběh. Kluk začal ve 4 měsících, prokňourané noci, které trvají doteď, přestože má už 8 zubů, ale ty postupně dovylézají, takže i to ho svědí. Jinak mi nezabral gel na dásně, ani kousátka, prostě jsem mu dala dřevěnou vařečku a žužlal, občas se zakousne i do nás a uleví si. Tak přeji pevné nervy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bmw
25905
13.10.10 10:11

ahoj nasemu matyskovi vyrostl zoubek kdzz mu bylo 3 a pul mesice mazeme Mundisalem a musim rict ze to opravdu pomaha vcera jsem byla stema starsima u zubarky tak se matyskovi take podivala na zoubek a rikala ze co nevidet bude mit zoubek vedle a ze uz ma spadle dasne tak ze i nahore takze my budem mit zuby hodne brzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
6.5.12 10:00

Ahoj,potřebuju se spíš vypovídat,než poradit :,( Malému je přes 8 měsíců,před týdnem mu vyrostl první zub a dle jeho dásní mu rostou asi další tři dole :? .Já vím,že ho to musí bolet,ale já jsem z něho vyřízená.Neustále se jenom vzteká a řve,je to furt dokola,už nevím,jak mu mám ulevit :nevim:
Mažu calgelem i mundisalem,,ale bez valného účinku,máme homeopatika(cham.vulgaris i čípky vibrucol),dávám mu kousátka do lednice,zkoušela jsem i studenou mrkev.Bohužel na noc jsem mu musela dát 2 krát nurofen,ale dnes v noci mu stejně nezabral :x .Prý byl dnes v noci úplněk a mamka mi říkala,že třeba nespal i kvůli tomu.Já už fakt nevím,padám únavou na hubu.Jak dlouho tohle proboha bude trvat????? :roll: Vím,že asi už nic neporadíte,ale kdyby měl někdo nějakou radu,co ještě zkusit,tak se s ní prosím podělte,nebo si jdu zítra koupit laso(šla bych už dnes,ale je neděle a mají zavřeno :mavam: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
6.5.12 10:09

Taky malemu lezou zuby, hodne nam pomaha ten prstovy kartacek na prvni zuby. Masiruju dasne nekolikrat denne, a cele, protoze vubec nemam paru ktere lezou. V 5. mesich vylezly prvni dva dole, od te doby ma nalite zuby nahore - vsechny, spicaky dole uz se snazi protlacit pres mesic, takze jakmile zacnou hysteraky, vim ktera bije. A uplnek bude mit asi hodne velky vliv, vcera mi malej prospal za cely den 4. hod. vecer dokonce usnul v 6. pred pul sedmou jsem ho vzbudila, vykoupala, najedl se a chrupkal dal az do 6. do rana. Jindy vstavam 1-2 x na kojeni, takze za me by mohl byt casteji ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
6.5.12 10:18

Ivčo,tak to je super,že na vás úplněk tak působí a třeba to není úplňkem a tvůj malej bude chrupkat už celou noc :pankac:

Ten prstový kartáček jsem dostala od kámošky,když se malej narodil,úplně jsem na něj zapomněla :roll: ,tak jsem ho teď vyhrabala a vyzkoušíme…,díky za tip!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
6.5.12 10:39

Tak o tom spani celou noc si muzu nechat zdat, 1-2× za mesic prospi celou noc, jinak se budi, v posledni dobe mezi 3-4 rano. Pak pisni, jestli to zabralo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.