Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojte holky, vím, že v diskuzi je hodně témat o zubech, ale chci se taky podělit
. Naše malá má už asi týden rýmu, teď už není tak hrozná, ale ty její nálady a nespavost
. Spodní dva nám vyrostly asi před 14 dny, ale myslím, že nám rostou vrchní. Jak jste to poznaly vy? Vůbec si na dásně nenechá sáhnout, tak v nestřeženém okamžiku se vždy podívám, ale nic tam nevidím
. Můžete poradit, co vám nejvíc pomáhalo??? Díky moc za každou radu. ![]()
Ahoj, tak nám první spodní 2 vylezly před 4mi měsíci, teď nám leze jeden horní a poznala jsem to tak, že malej má neskutečně tu dáseň okolo toho zubu nateklou! Koupila jsem Calgel, ale moc si nenechá sáhnout do pusy, pokud to není kartáček. Jo a jinak byl strašně protivnej, plačtivej a průjem ani teploty neměl.
my to poznali jen diky placi ze spani, dasne nemela vubec natekly, zarudly, nic… i normalne jedla, zadny teploty, prujmy…
nam nejvic pomaha Mundisal gel a kdyz uz je to fakt krize tak Panadol sirup
Hanulka82 píše:
my to poznali jen diky placi ze spani, dasne nemela vubec natekly, zarudly, nic… i normalne jedla, zadny teploty, prujmy…
Tak u nás to zřejmě taky budou zuby tak 4 dny je protivný ukňouraný nechce pořádně jíst včera měl teplotu a vzbudil se v noci s pláčem a brečel což se nám stalo poprvé za těch 6,5 měsíce co ho máme,že se vzbudil a nechtěl jíst a jen brečel.A dnes byl jak vyměněný hodný takže to zřejmě jsou zoubky ![]()
misburka píše:
Fakt krize??? Co tím myslíš???. Já jen jestli už tu krizi máme nebo ještě ne
![]()
![]()
.
Hanulka82 píše:
krize kdyz uz jsem treba 3noci nespala a padala na hubu
ze zacatku jsem se tomu branila, nechtela jsem ji davat „zybtecme“ leky, ale moc ji to pomohla, vyspala se jak ona, tak my
Každé dítě reaguje na prořezávání zubů jinak. Holka vždy k zubům měla rýmu, ale jinak celkem klidný průběh. Kluk začal ve 4 měsících, prokňourané noci, které trvají doteď, přestože má už 8 zubů, ale ty postupně dovylézají, takže i to ho svědí. Jinak mi nezabral gel na dásně, ani kousátka, prostě jsem mu dala dřevěnou vařečku a žužlal, občas se zakousne i do nás a uleví si. Tak přeji pevné nervy ![]()
ahoj nasemu matyskovi vyrostl zoubek kdzz mu bylo 3 a pul mesice mazeme Mundisalem a musim rict ze to opravdu pomaha vcera jsem byla stema starsima u zubarky tak se matyskovi take podivala na zoubek a rikala ze co nevidet bude mit zoubek vedle a ze uz ma spadle dasne tak ze i nahore takze my budem mit zuby hodne brzy
Ahoj,potřebuju se spíš vypovídat,než poradit
Malému je přes 8 měsíců,před týdnem mu vyrostl první zub a dle jeho dásní mu rostou asi další tři dole
.Já vím,že ho to musí bolet,ale já jsem z něho vyřízená.Neustále se jenom vzteká a řve,je to furt dokola,už nevím,jak mu mám ulevit ![]()
Mažu calgelem i mundisalem,,ale bez valného účinku,máme homeopatika(cham.vulgaris i čípky vibrucol),dávám mu kousátka do lednice,zkoušela jsem i studenou mrkev.Bohužel na noc jsem mu musela dát 2 krát nurofen,ale dnes v noci mu stejně nezabral
.Prý byl dnes v noci úplněk a mamka mi říkala,že třeba nespal i kvůli tomu.Já už fakt nevím,padám únavou na hubu.Jak dlouho tohle proboha bude trvat?????
Vím,že asi už nic neporadíte,ale kdyby měl někdo nějakou radu,co ještě zkusit,tak se s ní prosím podělte,nebo si jdu zítra koupit laso(šla bych už dnes,ale je neděle a mají zavřeno
)
Taky malemu lezou zuby, hodne nam pomaha ten prstovy kartacek na prvni zuby. Masiruju dasne nekolikrat denne, a cele, protoze vubec nemam paru ktere lezou. V 5. mesich vylezly prvni dva dole, od te doby ma nalite zuby nahore - vsechny, spicaky dole uz se snazi protlacit pres mesic, takze jakmile zacnou hysteraky, vim ktera bije. A uplnek bude mit asi hodne velky vliv, vcera mi malej prospal za cely den 4. hod. vecer dokonce usnul v 6. pred pul sedmou jsem ho vzbudila, vykoupala, najedl se a chrupkal dal az do 6. do rana. Jindy vstavam 1-2 x na kojeni, takze za me by mohl byt casteji ![]()
Ivčo,tak to je super,že na vás úplněk tak působí a třeba to není úplňkem a tvůj malej bude chrupkat už celou noc ![]()
Ten prstový kartáček jsem dostala od kámošky,když se malej narodil,úplně jsem na něj zapomněla
,tak jsem ho teď vyhrabala a vyzkoušíme…,díky za tip!!!
Tak o tom spani celou noc si muzu nechat zdat, 1-2× za mesic prospi celou noc, jinak se budi, v posledni dobe mezi 3-4 rano. Pak pisni, jestli to zabralo ![]()