Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Krásné poledne všem,
mám na netu vyhlídnutý krásný jídelní servis + kávový servis, mám však obavu, v jakém stavu může zásilka dorazit
. Máte zkušenosti s objednáváním takových věcí
Co když dojde zásilka poničená, talíře prasklé apod.,jak pak prokážu, že se rozbili při přepravě ![]()
Koupila bych někde u nás, ale bohužel, výběr mizivý ![]()
Katka
Postovni zasilka je pojistena. Ovsem je to proti ztrate, nikoliv poskozeni. Zalezi na dane firme jak se k tomu postavi, ale obecne podle me plati: posilat neco postou je odvaha.
Zásilka je pojištěna i proti poškození ALE musí být zabalena tak aby vydržela pád z jednoho metru výšky…
Kdysi mi paní posílala balíček který pošta nějak zvládla polít, takže jí dali tu částku na kterou byl pojištěn. Jak moc byl tím politím zničený už neříkala…
a musí to jít klasicou počtou? co PPL nebo něco podobného? to by mohlo být bezpečnější…
Nemusí jít poštou,ale myslím, že všichni přepravci vyjdou nastejno se zacházením balíků ![]()
Spíš mě zajímalo, jestli se zasláním takového „choulostivého“zboží má někdo zkušenost, zda obdržel v pořádku apod.?
Ahoj, na vanoce jsem objednavala nasim sadu jidelni, dosla v poradku, byla na tom nalepka krehke.
vidis a ja posialal postou balik a ta pani rikala ze ten predchozi dosel prbodnuty vidlemi. A bylo na tom krehke, obchodni balik. reklamaci neuznali.
Objednávali jsme jídlení sadu (talíře, podtalířky, šálky, cukřenka, mlékovka, konvice, salátová mísa, kompotové misky…) a přišla rozbitá - asi 3 talíře a myslím cukřenka??? Už nevím. Ale jednoznačně to byla chyba dodavatele, bylo to špatně zabalené - mezi talíři list novin a tak. Okamžitě jsme volali, rozbité jim poslali (chtěli pozůstatky každého kusu, pokud je to možné poznat, zvlášť do sáčku) a chybějící kusy přišly pak už v pořádku, zabalené pořádně. Myslím, že kdyby tam někdo neodflinknul to balení hned poprvé, došlo by to v pořádku…
Ještě by mě zajímalo, je možné zásilku nepřebrat, když „ucítím“ lehkým potřesem balíčku při přebírání, že obsah chrastí a vrátit zpět,s tím, že je ZŘEJMĚ obsah poškozen, nebo musím rozbalit, i když se domnívám, že je rozbito a až poté vrátit?
Ahojky Katrinko, odmítnout přebrat zásilku samozřejmě můžeš, ale netřepala bych s tím, aby to nebylo na tebe:
*
Při dodání je kupující povinen překontrolovat spolu s dopravcem stav zásilky (počet balíků, neporušenost pásky, poškození krabice) a odmítnout převzetí neúplné nebo poškozené zásilky.
Pokud je převzetí zásilky kupujícím od dopravce stvrzeno podpisem v dokladech dopravce nelze brát na dodatečné reklamace neúplnosti nebo poškození dodávky žádný zřetel. *
A můžu před dopravcem rozbalit krabici a zkontrolovat, zda obsah není poškozen nebo to platí jen pro kontrolu „venkovního“ poškození obalu?
Jasně, že můžeš i před dopravcem. Dokonce tuším, že někteří přepravci to přímo vyžadují, aby s případnou reklamací bylo co nejméně problémů a dohadování se, kdo za poškození vlastně může. A pokud to bylo špatně zabaleno, příjde se na to po rozbalení. A dopravce by mohl být třeba tvůj případný svědek. Stačí jen poprosit o chvilinečku strpení toho chlapíka, který ti to doručí, že si chceš zásilku překontrolovat. Vpodstatě je povinen tak učinit.
Našla jsem i toto (třeba):
http://www.cockyshop.cz/dokumenty/PPL
Píšou, že je to nutnost a při zjištěné vadě ihned oznámit a poznamenat do přepravního listu.
Já objednávám poměrně často přes net a teda podle zkušeností bych doporučovala PPL. České poště moc nevěřím.. Objedvám si oblečení - kde mi napsali, že poštou neposílají, že se balíky srácejí, ale zatím mě ne.. Navíc cenově je to stejné, možná o nějakou destíku dražší, ale dají ti předem meilem či SMS vědět kdy dojedou i hodinu - teda mě vždycky volají. Objedvávám už dva roky a poměrně často i spřítelem, protože mám tady těžké se někam dostat s malým…Ale otvírání asi neklapne, protože toho mají hodně než čekat, než to někdo rozbalí, vím jak vždycky dojedou a hned rychle podepsat, je to vaše ano, a rychle jedou dál.Navíc prý na netu můžete sledovat co se s balíkem děje až k příjezdu domů u společnosti PPL, u pošty se mi nelíbí to, když náhodou člověka nezastihnou, že ti ani nedají vědět zprávou, lístek se mi někdy ani do schánky nedostal, jenom co mi pak pošťačka říkala, že mám asi balík na poště…Ale jako když by tam byla vada, tak to vrátit můžeš, my jsme vraceli nedávno satelit nebo co - přítel si objednával a prostě poslali druhý- starý jsme poslali zpět
Také objednávám často, ale když jde o takto křehké zboží, tak mě zajímalo, jak řešit případné rozbití zásilky při dopravě.
Běžně balíčky s oblečením,knížkama aj. „nerozbitnými“ věcmi neotvírám při přebírání. ![]()