Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Taky nakupuji dopředu ve výprodejích a to už miminko nemám. Body, overaly apod. využiješ po celý rok, tak proč nevyužít slev, když je to levnější. Doma pak jak když najdeš.
@brumi píše: Úchylka určo ne, jen je riziko že se netrefíš do velikosti v ročním období, nikdy nevíš jak mimi poroste, já se u posledního těšila jak budu místo věčnš holčičích oblečků kupovat pro změnu klučičí takže jsem už nakoupila jeho roce i vel 98 hm a prd malý má tři a stále už dva roky trčí na vel 86,takže oblečení úplně na nic, byly to věci na zimu a má to obrovské, tak třeba doroste příští zimu
Ve 3 letech ma 86? Nejak malo, ne? ![]()
@zdendulka.k Úchylka to jistě není, ale zbytečnost jo, moje dcera nosila velikost 86 ve dvou letech, raději nakupuju to co jí aktuálně je než do zásoby na dva roky do předu. Na miminko jsem měla nachystané věci do velikosti 62/68.
Já měla nakoupené pro dceru tolik hloupostí.. narozená v červnu a na léto šatičky, sukýnky…a nakonec nosila legínky a bodýčky celé léto.. ani další léto v jejím roce mě to nepřešlo…pak jsem sklízela po létě ty šatičky a sukýnku…tuhle neměla, tu taky nee… snad letos už budu moudřejší, ale zase si říkám že jako dvouletá už ji dám více šatičky, sukýnky
.
Ale jinak dopředu nakupují, ty praktické celoroční věci…bodyčka, legíny, mikiny… taky už mám doma na starší co bude nosit za rok.
Ahojda, na první mimino bych se bála, že zatím nevím, co je praktické, co se osvědčí atd. Před narozením dcery jsem měla nakoupeno jen do 62-68 ky a pak kupovala, co se osvědčilo. Třeba na zimu se mi osvědčily body s krátkými rukávy a přes to overálky, nejlépe froté, ač bych to před porodem neřekla (dcera byla zmrzlá a byl boj jí rvát do dlouhých rukávů) ![]()
Nyní kupuju osvědčené věci do zásoby ve výprodejích, ale holky mám už 5 a 8 let, tak velikosti odhadnu. I zimní boty kupuju zásoadně za půlku v únoru na další zimu, a když se náhodou netrefím velikostí, většinou prodám nové dráž než jsem koupila
![]()
@blumen Zalezi na vyrobci, u Lega nebo Reimy by mne to neprislo nic divneho. Zimni HM neznam.
Jak pisi holky, uvidis, jak ti poroste, aby to rocnimu ditku pak bylo. Ja jsem u prvniho zjistila, ze tricka jsou hrozny a neprakticky, ze to detem leze…
Bodyckama a teplackama nic nezkazis, ale v ostatnim bych brzdila ![]()
Taky jsem kupovala i dopředu, když jsem někde zmerčila akci na body třeba. Věci, které jsou nositelné celoročně bych se dopředu nakupovat nebála, ale pozor na sezonní věci, protože se určitě netrefíš a pak ti bude líto, že to posíláš dál nenošené ![]()
A úchylný to není, dělá to spousta ženských.
Našemu malýmu je šest, tady už ty velikosti skáčou pomalu, nosí 128-134, ale už mám spoustu věcí 140 (a to do toho nejspíš doroste tak za rok nejdřív
), dokonce mám pár triček 146 (byly prostě božííí
). Jo a jednu zimní bundu, ta je snad 152, jenže sem na ní narazila ve výprodeji asi za padesátikorunu, no to sem tam nemohla nechat ![]()
Podobně jsem před lety ve výprodeji bazaru natrefila na skoro nenošené Superfitky za!!! deset korun. No co, že je nosil až za tři roky…
Takže jo, kupuju dopředu i teď, ale jen když je to za cenu, kdy se to fakt nedá nechat ležet.
Mě se to nevyplatilo. Mě taťka dovezl spoustu krásných oblečků z Francie. Fakt nádherné a většinu jsem musela vyřadit, protože byl syn veliký a v létě už potřeboval oblečení o 2 čísla větší. Po téhle zkušenosti nakupujeme až co je potřeba. Přijde mi zbytečné v dnešní době dělat nějaké zásoby, když je oblečeního všude hromada a není problém cokoliv kdykoliv koupit ![]()
@blumen píše:
Ve 3 letech ma 86? Nejak malo, ne?
Syn má 32 měsíců a taky nosí 86. Mám nakoupené nějaké oblečení v 92, ale to mu bude velké ještě i další zimu, je prcek ![]()
@Terezxx to se mi zda hodne malo na kluka. Dcera mela 86 do 2,5 roku, ale ve 3 ma ted 98-104 a to je holka. Ja merim 150 cm sama, proto se mi to zda na kluka malo.
@zdendulka.k U prvniho jsem syslila a byly to vyhozene penize. Muze se narodit vetsi a rychle rust. Me starsi kluk roste skokove, takze to nekdy bylo ob velikost. Do toho se mi treba nehodilo pradlo podle rocniho obdobi, neosvedcil se strih apod. Druhy to podedil, ale zase se nevyuzije vsechno, nejsou stejne velci. Ja jsem se poucila a cekam na aktualni velikost. Uprimne, nekdo ma rad dupacky, jiny polodupacky, ale az praxe ukaze
.p, ze dite bude cele dny treba jen v overalu.