Zásoby oblečení pro mimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3085
26.1.18 09:49
@blumen píše:
@Terezxx to se mi zda hodne malo na kluka. Dcera mela 86 do 2,5 roku, ale ve 3 ma ted 98-104 a to je holka. Ja merim 150 cm sama, proto se mi to zda na kluka malo.

On neváží ani 11 kilo, je malinký. 86 mu je akorát. Už jen proto mi přijde zbytečné hromadit prádlo. :lol: Já sama před tím, než se narodil jsem si hodila do sklepa pytel s prádlem pro školkové dítě, ale za měsíc se stěhujeme a už to nechci skladovat. Do školky pak nakoupíme nové :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
26.1.18 09:53
@Terezxx píše:
On neváží ani 11 kilo, je malinký. 86 mu je akorát. Už jen proto mi přijde zbytečné hromadit prádlo. :lol: Já sama před tím, než se narodil jsem si hodila do sklepa pytel s prádlem pro školkové dítě, ale za měsíc se stěhujeme a už to nechci skladovat. Do školky pak nakoupíme nové :)

Byl nedonoseny? I ta vaha je nizka :nevim: ale predpokladam, ze to hlida doktorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
26.1.18 10:04
@blumen píše:
Byl nedonoseny? I ta vaha je nizka :nevim: ale predpokladam, ze to hlida doktorka

Nebyl. Narodil se v termínu. Ikdyž menší byl 2770 g.. On je strašný nejedlík. Já byla v jeho věku stejná „vychcíplina“ :lol: a dodnes mi to zůstalo. :lol: Mladší syn, 20 měsíční, už váží víc. :nevim: jen s tím starším pořád bojuju. Ale podle krevních testů je v pořádku. Dětská už mu jich dělala x a pokaždé vyšli na jedničku. Já jen doufám, že nebude takový prcek pořád. Muj táta, když byl na vojně, tak podle fotek vypadal jako těch kluků syn :lol: Má být tedy drobný po kom :roll: :) mladší syn je zase do rodiny manžela, veliký a baculka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
26.1.18 10:11

@Terezxx jasne, no, tak hlavne, ze to hlida. U kluka je to spise na skodu. Taky muze zkontrolovat rustove hormony a kostni vek (pozdeji). My prave cela rodina vyska kolem 150, chlapi 165, manzel je vyssi 180, ale dcera uz vazi vic a je vyssi nez Tvuj syn a to je mega nejedlik taky… ale kdyz to Dr hlida, bude vse v poradku :kytka: ona se vytahla ted za pul roku hodne, predtim mela tu velikost 86 skoro rok, aspon se vse vyuzilo naplno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24162
26.1.18 10:21

@blumen mě syn nyní v 5 letech některé věci nosí velikosti 86 stále, ještě loňské léto nosil kratase ve velikosti 74/86 a byly mu akorát. Trička s kr. rukávem nosí velikosti 92/98, ale pokud potřebuji, aby měl dlouhé rukávy nebo nohavice, je potřeba velikost 116. Takže já mám pro syna oblečení v rozsahu velikostí 86 - 122 :roll: a má 17 kg.

Jinak zakladatelko, neutrální oblečení, které použiješ po celý rok, bych klidně i koupila, speciální jako bundy či kombinézy, bych nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
26.1.18 11:19

Tak ja taky kupovala obleceni dopredu, ale uz jsem vedela, jak dcera roste a jakou velikost asi bude mit. Musim rict, ze jsem to celkem vzdy odhadla. Kupovala jsem hlavne body v akci, ve slevach obleceni a co se mi hodne libilo. Jediny co, tak souhlasim s tim, ze clovek pak pozna tu prakticnost a neprakticnost obleceni. Treba dokud byla mala v kocaru v necelem roce a byly vedra v lete, mela jen plenku a tricko, natelnicek, tunicku apod. Pritom jsem mela doma kratasky, saticky… vubec jsem ji to nedavala. A taky jsem zjistila, ze neni potreba tolik hadru :-D ted ji jsou 3 roky a kupuju dopredu max o jednu velikost, cili ted letni obleceni kdyz uz, ale vic ne. Kde to taky porad skladovat.

Jeste dodam, ze mam znamou, ktera ma trictvrte rocni dite a uz kupuje velikost 110-116. To mi prijde trochu prehnany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
26.1.18 12:24
@blumen píše:
@Terezxx jasne, no, tak hlavne, ze to hlida. U kluka je to spise na skodu. Taky muze zkontrolovat rustove hormony a kostni vek (pozdeji). My prave cela rodina vyska kolem 150, chlapi 165, manzel je vyssi 180, ale dcera uz vazi vic a je vyssi nez Tvuj syn a to je mega nejedlik taky… ale kdyz to Dr hlida, bude vse v poradku :kytka: ona se vytahla ted za pul roku hodne, predtim mela tu velikost 86 skoro rok, aspon se vse vyuzilo naplno :mrgreen:

Na ty růstové hormony a kostní věk se poptám, děkuji za radu :kytka: On se nakonec táta vytáhl, má 175 cca., a manžel má přes 180 cm., tak doufám, že to taky dožene :palec: nerada bych, aby byl syn nešťastný kvůli své výšce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
26.1.18 14:30

Holky díky za názory, trochu jste mne uklidnily:)ono je prostě takovejch krásnejch věciček, že člověk těžko odolává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
26.1.18 15:06

@zdendulka.k Tak já na to, že jsem byla prvorodička, tak jsem taková nebyla.Ale pravda, já to nikdy neodhadla, jakou velikost má. Syn hlavně dost nabíral a rychle rostl, takže třeba vel.68přeskočil úplně, nebo jí měl fakt chviličku. Když se narodil, měla jsem snad jen 3 velikosti 56,jinak vše 62 a ohrnula popřípadě rukávy. Točila jsem takhle asi jen 2 igelitky oblečení do 68.Ale pravda, mě se narodil v létě, kdy byla vedra, takže byl stále jen v body. Nemusela jsem kupovat kombinézy, bundy…To až na podzim, kdy jsem už tak nějak věděla velikost. Jediné, co bych si koupila zásobu jsou látkové pleny. Těch jsem měla 20ks a pračka nestíhala. Měla jsem je jen na odříhnutí, ale dost ublinkával. Můžu říct, že doteď se snažím kupovat oblečení střídmě, větší velikost jen za hubičku. Jsou mu 2,5 roku a stejně mám 4plné pytle, v něm ještě plno oblečení, které třeba neměl. Já občas takhle něco dostanu od dětí kamarádek na zahradu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
26.1.18 15:09
@smurfka píše:
Jestli si prvorodička - tak to normální je..
jestli už vícerodička - tak to normální není :mrgreen:
Já na prvního nakoupila tolik věcí a pak jsem hodně nevyužila, zjistila jsem že to je nepraktické, to je na nic, atd..takže pak už jsem kupovala vždy před sezonou, na léto letní na zimu zimní, nikdy nevíš jak moc ti poroste, jestli bude v létě hodně vedro nebo se využijí i dlouhé rukávy atd..třeba ted na zimu jsem nakoupila kombinézy atd..a zima a sníh nikde, takže vyhozené prachy..

Jo to samé u mě. Taky jsem koupila 2 kombinézy a ještě 2× zateplené kalhoty ze zkušenosti, z minulého roku, kdy jsme často převlékali. A úplně zbytečně. Kombinézu měl jen 1× na sobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí