Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mne teda zaluzie nejak nevadi. Co ti na nich presne vadi?
Ja ted zvazuju ty venovni.
@warita
Vadí mi to čištění.Vim že mnoho lidí to zaklapne a jen lajcne umyje,ale já to drhnu jednu po druhé a je to fakt mazec.Parni čistič sice fajn,ale tak či tak stejně musím setřit jednu podruhé,navíc je máme už i poničené,tak bych ráda něco co je i lepší na údržbu při dětech.
@Mrakotinka2018 píše:
hezky vypada stahovaci plastova venkovni roleta.
Skvele je to i proti zlodejum kdyz pojedet na dovolenou.
Date si to v barve omitky na dome a vypada to hezky a vkusne.
Oplachne ti to podzimni destik, nebo proste tak jednou za dva mesice houbickou a hadrem.
Je to plastove, nerezne to a barva je stala po desitky let, proste skvele reseni
no jenze oproti zaluzii stoji xkrat tolik.
@Hmyzolapka píše:
@warita
Vadí mi to čištění.Vim že mnoho lidí to zaklapne a jen lajcne umyje,ale já to drhnu jednu po druhé a je to fakt mazec.Parni čistič sice fajn,ale tak či tak stejně musím setřit jednu podruhé,navíc je máme už i poničené,tak bych ráda něco co je i lepší na údržbu při dětech.
a co Tě nutí je šmrdlat důkladně?
Ja jsem si zamilovala zatemnovaci zavesy. Kdyz jsou kvalitni, tak odstini opravdu vetsinu svetla. Nevyzaduji slozitou montaz a je jich spousta vzoru na vyber.
@Hmyzolapka píše:
@warita
hele, ja zcela urcite pujdu do tech venkovnich, uz jenom proto, ze se da v mistnosti udelat „pulnoc“ i pres den a decko mi ak lepe spi a taky, doufam v to, ze to v lete snizi teplotu v byte.
My máme třeba tohle. Vyjde to na pár kaček a dá se to zatáhnout úplně nebo mít rozdělané do požadované výšky. Chlap to kupoval myslím v Ikei.
My postupně dáváme vnitřní žaluzie pryč a už je znovu nechci. Nahrazujeme je tmavými závěsy a záclonami. Když jsou špinavé, tak je jen hodím do pračky, mytí žaluzií nesnáším, navíc děti neustále trhají provázky, jak s nimi manipulují. Venkovní žaluzie jsem zamítla, protože mi vadí tma, kterou navodí, protože ráno potom nejsem schopna vstát do práce.
Závěsy jsou sice asi lapači prachu, ale alergii na prach nemáme doma nikdo, tak to neřeším. A tím, že je jen dám do pračky a mokré zase pověsím, tak jsou čistější než ty vnitřní žaluzie, které nesnáším umývat.
Ja mam rimskou roletu na miru a budu je davat do celeho domu. Je to krasny doplnek. Zaluzie bych si do baraku nedala, je to hnus.
Máme vnitřní roletky ze Smrčné a pohoda. Koupili jsme hodně světlé takže přes ně jde hodně světla. A v noci to účel splní. Temnější máme jen v ložnici, protože si někdy potřebujeme přispat, i kdž je světlo. Kdybych měla něco měnit, tak bych asi vybrala ty, co se montují přímo na křídlo. Ale jinak spokojenost. Dají se vysát a občas je přejedu parním čističem.
@lavazza2
Chtěla jsem se ještě zeptat.Kdyz se večer rozsvítí tak jde vidět nějak dovnitř?
@Hmyzolapka píše:
@lavazza2
Chtěla jsem se ještě zeptat.Kdyz se večer rozsvítí tak jde vidět nějak dovnitř?
To právě nevím ale doufám že ne
sousedy z protějšího paneláku neznám ![]()
Čau holky, blíží se léto a s ním dlouhá doba světla. Žijeme v bytě a hledáme nějaké dobré typy, jak zatmění okna, aby děti spali ve tmě. To světlo je pořád budí. Žaluzie nejsou řešení (máme stará okna a za 2roky buďeme měnit, takže do toho teď nechci investovat).
Máte jiný nápad? Pokud máte zatemňovací závěsy - prosím odkud a jakou barvu. Koupila jsem před časem v Ikei krémové zatemňovací a efekt nic moc.
Díky za typu! Z
Buď tmavý závěsy že silné látky (mám doma a super), nebo pokud vám dovolí tak venkovní rolety a to je úplná pecka, ty máme dole v baráku a super.